Здравей,
И аз от край време имам неустановен проблем със ставите. Скъсах се да ходя по лекари и да си правя изследвания, лекарите нищо не могат да кажат, даже рентгенова снимка на колената - нищо. Т.нар. ревматоиден фактор съм изследвала множество пъти и е все отрицателен. Така или иначе, болки в ставите според мен си е нещо, свързано с имунната система, освен ако не е от травма, но тогава не болят всички стави. Някои хора били по-чувствителни към промени в атмосферните условия, особено светлите хора, така ми каза една лекарка
При мен обаче цъфна друго автоимунно заболяване, съвсем изненадващо. Стерилитетът ми е изцяло неизяснен.
Не знам помогнах ли ти с тази информация.
Има една теория, че при определена генетична комбинация, човек става по-податлив на автоимунни заболявания. При тази комбинация и забременяването и износването може да е по-трудно, особено ако и при мъжа се среща същата проблемна стойност. Аз първо го прочетох, а после с голяма изненада установих, че при нас случаят е точно такъв. Изследването се казва HLA типизиране и се прави по принцип при трансплантации, но е доста скъпо, а не води до някакво кой знае какво решение.
Един опит мисля не е повод за генерални заключения, така че може би е просто лош късмет.
Успех