0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ще купувам хладилник
« -: Ноември 07, 2007, 21:36:52 pm »
Ще се радвам на съветите и препоръките ви!

Основните ми чуденки засега са:
1. Тази No Frost система. Чета разни мнения, че било много по-лесно като няма размразяване, но храната изсъхвала...
2. Инокса - вярно ли е, че сега имало някакъв дето не оставали пръсти като за световно?
3. Горна или долна камера? Кое е по-лесно и практично за обслужване? Аз досега не съм имала долна камера, която е като малък фризер с чекмеджета, но ми се струва, че ще е по-неудобно с тях...
4. Всичко друго, което се сетите...

*
Re: Ще купувам хладилник
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2007, 21:43:49 pm »
Не съм спец по хладилниците, но ще ти кажа нашия какъв е, а аз съм много доволна от него :D
Горене на 5 г., не е инокс, двупроцесорен, т.е. фризера и хладилника са с отделни процесори, хладилника се размразява сам, фризера е отдолу с две чекмеджета, според мен това е по-добрия вариант, а и високите хладилници вече, мисля са само такива.
Не съм забелязала да изсъхва храната, но аз съм малко маниачка, всичко е в кутии или завито с фолио, така че шанса да изсъхне е по-малък :)
*
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2007, 21:51:34 pm »
Не съм спец по хладилниците, но ще ти кажа нашия какъв е, а аз съм много доволна от него :D
Горене на 5 г., не е инокс, двупроцесорен, т.е. фризера и хладилника са с отделни процесори, хладилника се размразява сам, фризера е отдолу с две чекмеджета, според мен това е по-добрия вариант, а и високите хладилници вече, мисля са само такива.
Не съм забелязала да изсъхва храната, но аз съм малко маниачка, всичко е в кутии или завито с фолио, така че шанса да изсъхне е по-малък :)

Стефито, той щом се размразява сам, значи не е Ноу Фрост. Ноу фроста означава изобщо не замразява, а само се охлажда въздуха и следователно изобщо размразяването на хладилника отпада. Като недостатък на тази имено система, четох, че храната изсъхвала...
Под двупроцесорен имаш предвид с отделни компресори ли? Чудех се двукомпресорните не са ли по-шумни?...

И много ще се радвам някой да сподели за тоз инокс! Котлоните и фурната ми са такива - пръсти, пръсти, пръсти...Обаче свекърва ми се е тръшнала такъв да сме си вземели, тя щяла да идва да го чисти, ама то сега имало инокс дето не се цапал, а ако все пак се цапал, щяла да идва :lol:
Беше така добра, каквато си е винаги де, да финансира операцията и ми се иска да се съобразя и да повярвам, че днешния инокс не се цапа :lol:
« Последна редакция: Ноември 07, 2007, 21:53:58 pm от tzvetenze »
« Отговор #3 -: Ноември 07, 2007, 22:15:49 pm »
Ще се радвам на съветите и препоръките ви!

Основните ми чуденки засега са:
1. Тази No Frost система. Чета разни мнения, че било много по-лесно като няма размразяване, но храната изсъхвала...
2. Инокса - вярно ли е, че сега имало някакъв дето не оставали пръсти като за световно?
3. Горна или долна камера? Кое е по-лесно и практично за обслужване? Аз досега не съм имала долна камера, която е като малък фризер с чекмеджета, но ми се струва, че ще е по-неудобно с тях...
4. Всичко друго, което се сетите...
1. От четири години имаме No Frost - не сме го изключвали ... дори когато сме в отпуск не  използваме опцията да работи само хладилната част ... Изключително съм доволна ... Никаква храна не изсъхва. Напротив храната се съхранява много по-дълго /защото върти въздуха/. Ябълки да речем съхранявам в продължение на 3-4 месеца ...
2. Ами нашият е цвят инокс и не оставя никакви пръсти ... знам че има и такива, които се чистят трудно /аспираторът ми е такъв/ - само с препарат за инокс. За мен начина на чистене не е приоритет - важното е нещото да ми хареса ...
3. Предпочитам и съм избрала долна камера, защото е по-удобно за използване. Хладилната част е на такова ниво, което не предполага навеждане и клякане. Камерата използвам все пак, по-рядко.
4. Към настоящия момент не бих си купила хладилник без No Frost система - чакам да измислят нещо ново  :wink:
Успех в избора
П.П. Икономичността е клас АА, когато сме в отпуск и работи само хладилника, плащаме 3-4 лв. за ток месечно ...
/на фона на предишния саморазмразяващ се, който дърпа ток около 10-на лева месечно/
*
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2007, 22:42:27 pm »
mmery, кажи сега и марката и модела, моля :lol:
И още - един или два компресора?
Тих ли е?

*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #5 -: Ноември 07, 2007, 23:33:19 pm »
Ние ползваме само на Либхер-немски, много добри. Нямам какво да добавя по отношение на хладилника към думите на mmery. Имаме два - хладилник и фризер с два компресора и само фризерче. Страшно безшумни машинки. Часовника в кухнята заглушава с тиктакането си хладилника. :lol:
Мога, стига да искам.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Ноември 07, 2007, 23:58:04 pm »
и аз май ще се присъединявам към отбора на купуващите хладилници - нашият за 3-ти път този месец се самоизключи.
mmery, чакаме информация за твоя хладилник!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #7 -: Ноември 08, 2007, 00:06:24 am »
Аз съм с No frost  на Samsung от 4-5 години и съм много доволна.За едно домакинство е перфектно решение - хладилна част и 3 чекмеджета фризерна част.Клас АА.

*
« Отговор #8 -: Ноември 08, 2007, 07:36:46 am »
Аз като човек от бранша ще подкрепя напълно ММери. No Frost системата е наистина хубаво нещо. А за това дали фризера да е долу, като чекмеджета или горе /камера/, трябва да изберете според нуждите си. Нашият е с горна камера, но за мен това е достатъчно. На пазара има доста марки, които предлагат хладилници No Frost. Като съотношение цена-качество, добър избор са хладилниците на LG, а след това Samsung. Работата е там, че при тези марки инокса не е наистина инокс, а просто са сиви. Но предполагам сте ги виждали по магазините. Има много красиви на външен вид модели.
Ето някои добри модели:
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026409
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09010748
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024594
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09000579
« Последна редакция: Ноември 08, 2007, 07:52:15 am от dani_ j »

*
« Отговор #9 -: Ноември 08, 2007, 08:58:33 am »
Ох, и ние преди година бяхме на тази вълна. Голямо обикаляне беше. Накрая отидохме при наш приятел, който работи в "Технополис" - Варна. Той ни срещна с компетентно лице, което ни даде няколко насоки.
Накрая се спряхме на хладилник LG, с No-frost система. Искам да ви кажа, че направо се родих с него. Не се налага да се размразява /преди това бяхме с хладилника на хазяите и беше кошмар - всяка седмица трябваше да го размразявам/. В момента не мога да кажа характеристиките на "новата" ни придобивка, но е от две части - горна хладилна и долна фризерна. Фризерната е с 3 чекмеджета. Купихме го бял, но го имаше и в цвят инокс. Висок е около 1,90м. /хи-хи, шегувах се, че трябва на столче да се качвам, за да стигна най-горния рафт/. През август 2006 струваше 799 лв. Нищо не изсъхва в него. Съхранявала съм плодове и зеленчуци по две седмици и нищо им няма.
« Отговор #10 -: Ноември 08, 2007, 09:16:38 am »
Хайде и аз да се включа: Преди почти година, Либхер с но-фрост, бял, горна камера (към онзи момент нямах нужда от фризер), съответно еднокомпресорен.
Изключително тих, не го чувам, икономичен (клас АА), гъвкаво разпределение на полиците вътре, и още нещо, което за мен е много важно - сглобяван е в БГ, което ми гарантира резервни части и лесно обслужване при евентуален проблем (пу пу да не се случва, ама все пак...)

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #11 -: Ноември 08, 2007, 09:26:02 am »
Нашият е Samsung,
като този
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09000579
но без външната опция за студена вода /така реших - за да не ми отнема площ от вътрешната страна/
Камерата е с две огромни чекмеджета и една глезотийка за лед ... има едно чекмедженце-ледарка, в което може би се събират около 10-15 големи купи с лед и е много удобно за летния период и обилни гостита ...
Да, двукомпресорен е ... има възможност да работи на режим само включена камера, или само включен хладилник ... Мисля, че е тих - поне като се мотая в кухнята не го чувам, но не съм спала в това помещение, за да мога да съм категорична.
Всъщност dani-j е права за инокса - цветът е само инокс, иначе материалът не е - вероятно затова нямаме проблеми с почистването. Но ако бях купила Либхер иноксов, с такава големина, цената щеше да е поне 50 % нагоре. При мен стои добре интериорно, защото не е до останалите иноксови уреди, а е в друг край на кухнята ...
Всъщност тогава нямаше какво толкова да му мисля, защото бюджета ни за хладилник /също подарък от свекитата/ беше 800 лв., с малко додаване от наша страна купихме нещо много добро.
Избор има - аз тръгнах с две основни изисквания - да е No Frost и да е голям  :D

« Последна редакция: Ноември 08, 2007, 09:28:44 am от mmery »
*
« Отговор #12 -: Ноември 08, 2007, 09:39:23 am »
Всъщност dani-j е права за инокса - цветът е само инокс, иначе материалът не е - вероятно затова нямаме проблеми с почистването.

Мда, това е толкова близко до ъкъла. Еми, умното си е умно :lol:

Благодаря момичета, хайде чакам още малко впечатления и в събота го купувам. Иначе и нашия бюджет е до към 900лв. Повече не ми се струва оправдано, пък ако ще и 20г да го ползвам...
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2007, 09:53:11 am »
Горене на 5 г., не е инокс, двупроцесорен, т.е. фризера и хладилника са с отделни процесори...

Стеф, а РАМ-паметта им колко е  :lol:

Ние сме с някакъв незамръзващ, отдолу му е камерката с две отделения, горната врата е за хладилника и това е много удобно, защото кучето ми не наднича директно в хладилника (от фризера й е студено), лакомийката ми златна. Марката е Зануси, възрастта е 7-8 години. Недостатък: държи по-висока температура от замръзващите хладилници.

Хладилника няма нужда от размразяване, но фризера има.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #14 -: Ноември 08, 2007, 10:04:35 am »
Когато ние избирахме хладилник имаше 1-2 модела с по-голяма хладилна част. Другите бяха с много изгъзици, ама самият хладилник - малък. Избрахме NoFrost, защото това беше проблемът със стария - едно безрайно размразяване със сешоара. И друго вече не можехме да избираме. Еднопроцесорен е, енергиен клас А.
Ама съм си много доволна - тъхичък е, не харчи повече ток от стария и не създава проблеми. Наистина не можеш да си оставиш лед във фризера, че за ден-два ти го no-frostва и го изпарява. Има си чекмедже за плодове и зеленчуци, където не изсъхват. Има и едно в което седят саламите - държа ги увити само в хартия без наелон, за да не лепкат, и не ми е направило впечатление да изсъхват. Другите неща наистина стоят в кутии, тенджери и т.н. ама и с тях не съм имала проблеми.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #15 -: Ноември 08, 2007, 10:09:49 am »
Tamara, хайде моля те и ти кажи марка и модел, че да се ориентирамн по-добре!

Иначе аз лед почти за нищо не ползвам, така че опции, свързани с него, няма да търся в хладилника.
*
« Отговор #16 -: Ноември 08, 2007, 10:25:13 am »
Аз съм малко пристрастна към марката LG. Това е магазина на официалният вносител на бяла техника LG - http://www.magnum-d.bg/.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #17 -: Ноември 08, 2007, 12:23:03 pm »
аз нещо се смутих от разказа на Тамара.
правилно ли съм разбрала, че при хладилниците Но Фрост не може да се прави лед (за потребление) в камерната (фризерната) част?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #18 -: Ноември 08, 2007, 12:26:19 pm »
За леда ето какво е написала mmery...

Камерата е с две огромни чекмеджета и една глезотийка за лед ... има едно чекмедженце-ледарка, в което може би се събират около 10-15 големи купи с лед и е много удобно за летния период и обилни гостита ...
*
« Отговор #19 -: Ноември 08, 2007, 12:35:50 pm »
Аз кутията за лед съм я махнала и ползвам торбички. Колбасите държа по начина на Тамара, а другите храни в кутии или тенджерки. Така не се смесват и миризмите.