0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ще купувам хладилник
« Отговор #20 -: Ноември 08, 2007, 13:06:04 pm »
Аз не съм имала проблем с леда в камерата.

lb2f
« Отговор #21 -: Ноември 08, 2007, 13:55:24 pm »
аз нещо се смутих от разказа на Тамара.
правилно ли съм разбрала, че при хладилниците Но Фрост не може да се прави лед (за потребление) в камерната (фризерната) част?
jam-ата, аз специално такова нещо не съм установила. В камерата си имам и ледарник, и пликчета за лед, прави си лед и си го държи :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #22 -: Ноември 08, 2007, 14:09:16 pm »
Ох, нали съм много технически грамотна, та исках да кажа че и нашия е но фрост, ама нищо де. :lol: лед си правиш във фризера като за световно, как няма да може като замразява храна :wink:
Та, моля ви купувайте хубави марки хладилници, не искам да кажа нищо лошо, но уърпул, самсунг и т.н. се правят за източния пазар и не са от най-качествената бяла техника.
*
« Отговор #23 -: Ноември 08, 2007, 14:48:28 pm »
Стефи, тези марки правят стоки и за европейския пазар. Друг е въпросът, че се произвеждат в Китай, Турция, Румъния. А понякога стоки от скъпи и утвърдени марки се оказват невероятно проблемни. Имам такива наблюдения.

« Отговор #24 -: Ноември 08, 2007, 14:50:42 pm »
Ох как се смях - бе Стефи бе, къде ги тея хладилници с процесори или аз съм изостаналя нещо с техниките  :lol:
Иначе нашия е такъв - "двупроцесорен" не инокс но е сив нещо металик и не остават пръсти, но фрост е и съм супер доволна

*
« Отговор #25 -: Ноември 08, 2007, 15:20:33 pm »
. А понякога стоки от скъпи и утвърдени марки се оказват невероятно проблемни. Имам такива наблюдения.

Мда, имам познат, който си докара скъп Либхер от Австрия, нов, ама се скапа след две години няма...
Имам позната, която работи в Техномаркет в Търново и тя казва, че проблема на по-скапаните марки е,имат голям процент дефектирала стока. Но пък, ако попаднеш на "късметлийска" бройка, може да ти изкара колкото и ако си взел по-хубава марка. Мисля, че аз точно късмет имам с китайската ми пералня Нео, купена за 399лв преди 4ри години, ползвана първите 2 всеки ден, щото живеехме сумати народ, а после през ден, та и досега с бебето, пак почти всеки ден. Смятам за това ползване отдавна си е изплатила парите, работи си без никакви забележки и добре си изглежда :D Ама няма да си купя хладилник Нео де :lol:
« Отговор #26 -: Ноември 08, 2007, 16:26:56 pm »
Та, моля ви купувайте хубави марки хладилници, не искам да кажа нищо лошо, но уърпул, самсунг и т.н. се правят за източния пазар и не са от най-качествената бяла техника.
Всеки си има възможности, а от там и предпочитания за марки. Много отдавна в тази индустрия, а още повече на нашия пазар, хубава марка не значи непременно хубава стока и обратното ...
Аз лично не съм го докарала до там да мога да си позволя бяла техника Miele или черна Bang&Olufsen да речем ...
*
« Отговор #27 -: Ноември 08, 2007, 16:32:46 pm »
Междудругото, Стефи, аз само хубаво мога да кажа за Горение, имамхме печка с фурна, купувана много отдавна, желязна е! Сега и вградената ми фурна е такава, засега нямам забележки. Обаче от много хора чувам не добри отзиви и това безкрайно ме учуди.
Иначе и на мен Самсунг за хладилник не ми звучи удачно, но ето пък mmery е много доволна.
Та и аз не знам вече с тези марки...
« Отговор #28 -: Ноември 08, 2007, 16:45:39 pm »
tzvetenze,
Действително съм доволна и то много, но не те навивам за тази марка конкретно ... Всъщност затова и не я споменах въобще в първия постинг. Просто всички марки, които се предлагат в Технополис и Техномаркет са от една и съща категория - среден потребителски клас за нас, нисък за европейските и американските представи.
Това е положението - бедни сме  :D

*
« Отговор #29 -: Ноември 08, 2007, 18:04:11 pm »
Мери, не става въпрос за бедни и богати, разликата между горене и самсунг не е кой знае колко голяма, но горенето са определено по добри :wink: Пералнята ми е уърпул, еми какво да ви кажа, още в гаранция протече, след това сменяхме гумата на врата, ваниката ... еми не бих си купила пак , печката и тя ми е уърпул ама вече 6 г. не е направила никакъв пробелем, явно наистина си е до късмет :D Абе важното е да върши работа и да не чупи
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #30 -: Ноември 08, 2007, 20:16:04 pm »
днес имах визитация от хладилен техник по повод стария ми хладилник Мраз, който е на 17 години. сменяхме компресора му преди 5 години, сега не работеше терморегулатора.
човекът каза - хладилникът е запазен, щом сте сменили компресора, пазете си го, вместо да купувате нов. винаги съветвал хората да си пазят старите уреди. е, разбира се, така има повече работа за него :) но като цяло има резон - по-старите домашни уреди изкарват по-дълго. вече всичко се прави да ползваш и да хвърлиш след 3-4 години.

питах го коя марка най-често ремонтира - каза Силтал.
той самият имал Горение - двукомпресорен, доволен бил.
не се изказа ласкаво за системата Но Фрост от гледна точка на това, че се ремонтирала много трудно и липсвали части за нея.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #31 -: Ноември 08, 2007, 22:05:38 pm »
Джам, работата не е в това че трудно се ремонтира, а просто някои техници хал-хабер си нямат от No Frost система. По-лесно е да се каже, че няма части. За Силтал е много прав човека. Хладилниците на Горение са добри, но нямат модел no frost. Имат много красиви дизайнерски серии - Пининфарина и Ора Ито. Обаче цените им едни европейски...

« Отговор #32 -: Ноември 09, 2007, 06:48:37 am »
Джами, Мразът яде ток като за световно. Аз бих го сменила дори само за това, да не говорим, че е и по-малък като обем.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #33 -: Ноември 09, 2007, 09:08:18 am »
Ние също имаме хладилник Горение вече 7ма година - много съм доволна, но камерата ни е малка и май ще го сменяме (т.е. ще го подарим на майка ми пък ние ще се подновим :lol:).
Макар и купен преди толкова години хладилника е саморазмразяващ се - или сега модерното "no frost"  :lol:.
Хладилниците на Горение са добри, но нямат модел no frost.

Всички по-нови модели на Горение са "no frost" - ето например този: http://www.gorenje.bg/1267?aid=9981 или този: http://www.gorenje.bg/1267?aid=9995, но и всички по-малки модели са саморазмразяващи.

Нашия хладилник е ето този: http://www.gorenje.bg/1267?aid=9992.
Намерихме нашето синче.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #34 -: Ноември 09, 2007, 09:10:10 am »
А, забравих да допълня, че е клас А и е супер икономичен (мисля, че разхода му е под 10лв. на месец - това изчислено по време, когато сме били в отпуск и единственото, което е работило у дома е бил хладилника).
Намерихме нашето синче.
« Отговор #35 -: Ноември 09, 2007, 09:18:21 am »
хладилника е саморазмразяващ се - или сега модерното "no frost"  :lol:.
Хладилниците на Горение са добри, но нямат модел no frost.

Всички по-нови модели на Горение са "no frost" - ето например този: http://www.gorenje.bg/1267?aid=9981 или този: http://www.gorenje.bg/1267?aid=9995, но и всички по-малки модели са саморазмразяващи.

Нашия хладилник е ето този: http://www.gorenje.bg/1267?aid=9992.

Пети, стана дума по-долу, че саморазмразяващ се и no frost не са едно и също.  При no frost няма нужда от саморазмразяване, лед не се натрупва по стените.  А саморазмразяващият се преиодично се справя с натрупалия се лед по стените на камерата.  Поне нашият саморазмразяващ се така правеше.
*
« Отговор #36 -: Ноември 09, 2007, 09:59:56 am »
Пети-пати, Принцеска ти го е обяснила добре. Горение нямат модел No Frost, саморазмразяващи са. Някои модели имат вентилатор, но това не ги прави ноу фрост. Дълго време работя във фирма, която търгува с бяла и черна техника и ще е непростимо да не знам, че Горение имат такъв хладилник  :lol:.

*
« Отговор #37 -: Ноември 09, 2007, 10:10:56 am »
И аз вече се обърках, но докато се рових в сайта на Техномаркет, останах с впечатление, че "автоматично размразяване" и "No frost" са различни неща.
Дайте да го изясним, че утре отивам да купувам :lol:
« Отговор #38 -: Ноември 09, 2007, 10:28:32 am »
Технологията е различна.  При саморазмразяващите се има нещо като 2 кръга -- един на изстудяване, когато се натрупва лед и един, който затопля, за да се стопява леда.  Двата кръга се въртят един вид, за да не се натрупва леда.  А no frost са го обяснили по-долу -- въздухът се върти, за да не се натрупва изобщо лед.
*
« Отговор #39 -: Ноември 09, 2007, 10:47:49 am »
Технологията е различна.  При саморазмразяващите се има нещо като 2 кръга -- един на изстудяване, когато се натрупва лед и един, който затопля, за да се стопява леда.  Двата кръга се въртят един вид, за да не се натрупва леда.  А no frost са го обяснили по-долу -- въздухът се върти, за да не се натрупва изобщо лед.

Добре, обаче при саморазмразяващите, камерата/фризерната част трябва да се размразява, нали?