Пробвала съм всичко (без екстремни ситуации, разбира се) - от почти пълна почивка до почти никаква промяна в ежедневието. Разбира се изключваме от програмата вдигане на тежко (над 3-4 кг), минаване с прахосмукачка, тежки физически натоварвания, басейни и претопляния, като сауна например. Случвало ми се е да съм подложена на силен стрес в работата след трансфер (опитът беше неуспешен точно тогава, но не е сигурно дали това е причината). Случвало ми се е да ходя в командировка между трансфер и тест, в чужбина, със самолет и произтичащото от това търкаляне на куфари (единият път тестът беше отрицателен, вторият път - положителен). Случвало ми се е времето да мине без инциденти и пак да имам отрицателен тест. Всичко е индивидуално и според мен единствено трябва да се избягват наистина вредните неща, като изброените по-горе + разбира се алкохол, цигари, наркотици и др. под. Сексът, за съжаление, също е препоръчително да се спре поне до преглед и консултация с лекар. Това мога да споделя като лично мнение и опит.