Имам въпрос относно дъщеря ми. Тя е вече на 5 годинки. Вече 7-ма седмица кашля, като нещата се развиха така:
4 седмици покашляше леко от време на време - пр. 7-8 пъти дневно. Педиатърът ни каза, че това не е сериозно, да й даваме да смуче нещо. Тя смука 7 дни ефизол и същевременно й слагах антибиотични капки в носа, в случай, че има стичаща се назад хрема. Въпреки това на 5-тата седмица започна да кашля повече с влажна и по-дълбока кашлица. Заведох я на уши-нос-гърло, казаха, че има фарингит и наистина стичаща се назад хрема и предписаха виброцил, калпол и флудитек. След като ги пи 1 седмица, т.е. на края на 6-тата седмица я заведох пак на уши-нос-гърло тъй като кашлицата си продължаваше. Този път дадоха сумамед за 3 дни, промивки на нослето с физиологичен разтвор, ефизол и Тантум Верде.
Вчера бяхме при детски пулмолог. Ето диагнозата: $ Б.дроб - сонорен перкуторен тон, изострено везикуларно дишане с леко удължено издишване, но без прибавени хрипове. Гърло-б.о. с леко обложено езиче. Диагноза - Остър бронхит, с прострахиран ход, подозирана алергична компонента$
Предписаха Вентолин, Димекс и Фликсоназе.
Това, което ме безпокои е, че хремата й като че се усилва,понякога се задавя от хрема, а лекарите не виждат да се стича секрет назад и някак я игнорират. Днес ще я заведа на своя глава да и вземат секрет от носа, макар че й сложих Низита сутринта, дано не повлияе много.
Докторе, какво бихте казали Вие? Фликсоназето ще помогне ли, в случай, че хремата не е алергична?
Трябва ли да правя нещо друго?