1. Вчера заведох Дани на консултация (1 г. и 3м) при докторката, която му избрах тук и тя за първи път виждаше детето. Прегледа го, и когато му слушаше със слушалка гърдите каза, че има малко шум в сърцето, "но ти сигурно си знаеш".
И аз се оцъклих. Защото сменихме толкова лични лекари на Дани в три града, и поне още 5 пъти на частно при други лекари и никой, никога не чу шум в сърцето. Почнах да я разпитвам и тя след като видя, че видимо много ме притесни и чак детето почна да реве каза, че това бил физиологичен шум. Просто се чувало как сърцето изпомпва кръвта.....Много съм притеснена и те моля да ми кажеш да го заведа ли на друг лекар, специалист и на какъв?
4. Дани като върви (проходи сам и много сигурно на 1г и 2 м.)в нас с пантофи почва да стъпва на пръсти и даже леко да си извива крачето (дясното)навътре.Аз му се карам и той за миг си оправя походката и после пак.След като пробвахме с всички налични пантофи и маратонки и т.н го обух по терлици и въпреки теракоти и ламинат го пуснах така да ходи. Сега, понеже внимава да не се пързулне, не виждам кривене, но на моменти като се почувства по-сигурен и се лигави нещо пак стъпва на пръсти и пак едното краче в стъпалото си го криви навътре към другото. Да напомня само че на 1г. съм го водила на ортопед при д-р Драгонов за консултация и той не видя нищо притеснително, само ми се скара че го държа за ръка и го "уча" да ходи, а е трябвало сам да се научи....Дано ме разбра, има ли причина за притеснение?
Пифче Привет,
1.Отиваме зад Медицинският Университет,и в една от сградите зад Университета търсим кабинета на Д-р Шивачев (детски кардиолог). Той има общ кабинет с Д-р Павлова и Доц.Върбанова в едно помещение. Нека прегледа детето и направи УЗ.Той е чудесен детски кардиолог.
4.Разбира се че подпомагаме децата при прохождането, успоредно с насърчаването сами да ходят. Може би плоскоетъпие, може би вътрешна ротация (антеверзио) (нормално!) в областта на бедрените кости? не знам... . Без да видя... .
Утре ще издиря тел.на този д-р Шивачев, за сега само разбрах че се намира на ул.Ген.Гурко №47 и ще пиша като го посетим.
Искам да те питам нещо друго...- трябва ли да ме притеснява факта, че Дани спи изключително и само по корем. Понякога и с дупето нагоре, така че под корема му мога да сложа топчица, ако ме разбираш. Д-р Драганов ми беше казал че това е вредно, ще изкриви краката и да го отуча, но ....да дойде той да го накара да спи по гръб или настрани.
И друг въпрос, имаш ли бебета /деца/, които много да се лигавят? Дани е едно такова "твое" дете, ама не си го виждал в действие -толкова много слюнка тече от устата му, че се чудим не се ли обезводнява. Постоянно сме с лигавници на врата, които се сменят често, защото стават вир вода.На моменти го виждам как се заглежда в нещо, наклонява леко глава наляво и си отваря устата.И тогава тече слюнка като река, все едно не може да си я глътне ,или...Много ми е странно, има ли и други така да се лигавят.А ако си спомняш той е от тези дето не пият течности, вода я пие на ден 50мл.,я не!
И последно - от кога да дам -портокал, киви, мандарина, грейпфрут...
дано не съм прекалила с въпросите си
остани си със здраве