Здравейте, Birdie,
Много съжалявам за оттеглянето Ви от mama.bg или по-скоро за нелепите причини, които са го провокирали.
И Ви благодаря, че все пак не се отказвате и продължавате тук.
Имам въпрос относно дъщеря ми. Тя е вече на 5 годинки. Вече 7-ма седмица кашля, като нещата се развиха така:
4 седмици покашляше леко от време на време - пр. 7-8 пъти дневно. Педиатърът ни каза, че това не е сериозно, да й даваме да смуче нещо. Тя смука 7 дни ефизол и същевременно й слагах антибиотични капки в носа, в случай, че има стичаща се назад хрема. Въпреки това на 5-тата седмица започна да кашля повече с влажна и по-дълбока кашлица. Заведох я на уши-нос-гърло, казаха, че има фарингит и наистина стичаща се назад хрема и предписаха виброцил, калпол и флудитек. След като ги пи 1 седмица, т.е. на края на 6-тата седмица я заведох пак на уши-нос-гърло тъй като кашлицата си продължаваше. Този път дадоха сумамед за 3 дни, антибиотични капки за нос, които не посмях да слагам, защото са за деца над 8 години, промивки на нослето с физиологичен разтвор, което правим и сироп за кашлица - Мукосолван, който пак не посмях да давам, защото като страничен ефект е описана възможна алергична реакция до бронхоспазъм, а тя има предразположение към алергии.(имаше алергичен ринит веднъж).Същевременно отново смуче ефизол и пръскам Тантум Верде.
Сега, на 4-тия ден от това лечение все още се усеща малко хрема (тя твърди, че е по-малко)и кашля макар и по-рядко с влажна, по-повърхностна кашлица. Моля да ме извините за дългото описание, но то беше нужно, за да Ви попитам какво да правя сега? Да я водя пак на лекар? Къде? С какво да продължим? (Педиатърът смята, че това не е сериозно и може да си кашля цяла зима, но това не ми звучи добре) Да я пусна ли пак на градина, недоизлекувана? Да я извеждам ли навън?
Може ли да са се насложили 2 вируса един след друг, защото първите 4 седмици на нас ни нямаше нищо, а сега и двамата с баща й сме с кашлица?
Изобщо, накъде и какво сега?