Здравейте Докторе!
Спешно се нуждая от вашия съвет,защото вече съм на прага на нервна криза!Да започна с това,че живеем в чужбина и нямам голям избор към кого да се обърна...
Миналата събота през ноща, сина ми (1г и 6м) внезапно вдигна Т-39.Дадох му панадол,но много се уплаших и отидохме в бърза помощ.След 5 часа чакане ,за да се видим с доктора,Т на малкия спадна до 36,5 и аз нервна се прибрах в къщи.На другата сутрин детето се събуди отново с 39,дадох отново панадол и го заведох на лекар.Тя му погледна ушите,каза че са ок,погледна гърлото,било много червено и имало някаква бактерия(как установи -не знам).С това свърши прегледа,а ние излязохме с рецепта за АБ-амоксицилин(250мг/5мл-3 пъти на ден по 3 мл).Противник съм на АБ,но прибирайки се в къщи,малкия отново започна да качва Т,сложих свещичка панадол,слагах кърпи с оцет и вода,но Т достигна 39,8.И естествено пак се озовахме в бърза помощ.Там ни измериха Т 40,8,но казаха че цифрите нищо не значели и ни оставиха да чакаме.Междувременно едното око на малкия се поду и затвори.След 10
часово чакане буквално се видяхме с доктора,който не ни обърна особено внимание,каза да взимаме АБ и лекарство за Т.От понеделник,малкия не е вдигал Т,пием АБ,но от два дни е със сополи,а от вчера започна и да кашля.През деня кашлицата беше отхрачваща,но сега спи и го чувам от време на време да кашля,но кашлицата е мисля че термина е лаеща,а според мен-ужасна
.Час за личния ми лекар имаме чак за понеделник,в бърза помощ,дано никога повече не ми се налага да стъпвам,но.....аз съм силно притеснена,защото мисля,че състоянието на детето ми се влошава,въпреки АБ.
Кажете ми,нормално ли е всичко това и има ли място за притеснение.Вече цяла седмица сън не ме лови от безпокойство,защото съм напълно безсилна да помогна на детето си.Посъветвайте ме има ли нещо за което да настоявам да се направи на детето ми-изследвания,секрети(въпреки,че тук май не са и чували за такова нешо),снимки...
Извинявам се,че стана толкова дълго и вероятно объркано,но съм адски притеснена.Ще чакам отговора Ви с нетърпение.
Благодаря Ви предварително!