Здравейте, доктор Birdie! Отново търся съвет от Вас. Става въпрос за сина ми - почти 4 годишен, който от началото на октомври влачи отит. Всичко започна с ходене на детска градина и едни хреми. При една такава хрема го заведох на УНГ, за да му провери сливиците, вкл. и третата, която от две години насам е увеличена, но никога не е сздавала проблем. Тогава се оказа, че ушите му са леко зачервени, изписаха капки, капахме, ходихме на контролен преглед - всичко беше добре. Седмица - две по-късно една нощ той се събужда с рев и каза, че го боли едното ухо, пак на УНГ и пак капки в двете уши. От две седмици сме спрели капките за уши и противоалергичните, миналият понеделник бяхме на контр. преглед - пак всичко беше добре. Тази нощ отново се събуди с болки в едното ухо, днес обиколих три града, за да разбера че няма дежурен УНГ, върнахме се при джи - пи - то, погледа му ушите и пак поредното зачервявяне. Сега се лекуваме с фуроталгин,ериус и Зинат, защото вдигна и лека температура. В понеделник пак ще ходим при УНГ / да уточня, че вероятно енай-добрият в града и каза, че сливиците му са хипертрофирали, но не са болни и третата според него не за вадене/. Въпроса ми е какви са тези рецидивиращи отити? Лечението ли не е достатъчно или не е адекватно? Третата сливица ли трябва да вадим? Казват ми да го спра от градина, а той ходи с огромно желание! Моля посъветвайте ме!
Дълбока благодарност!