Здравейте, докторе!И аз най-сетне се мобилизирах и сядам да споделя преживяното, тревогите от него и да потърся съвет, защото вече съм много разтревожена.Така, ето в най-общи линии какво стана.Имам дащетя на 2г и 5м. Започна да кашля на 25 ноември 2007 и все още кашля.
26.11.2007 начало на ка6лицата
26.11 – 02.12 – Fenistil(10 к.сутрин,10к. вечер),Sinecod syrup (3п х 1ч.л.).вит.C. Личната не откри нищо притесняващто. Водих я на УНГ - нямаше секрети. Нищо.
03.12-08.12 - Fenistil(10к.сутрин,10к. вечер),Sinecod syrup (3п х 1ч.л.).Докторът УНГ предписа дори еднократна доза от една ампула калций (1/2 вечерта,1/2сутринта).
Първата и втората седмица суха кашлица -1-2 пъти през деня, но нощем...ужастно беше - на пристъпи от по 10-15 минути в определени часове – около 24h., 3h. и 6h. – силна, деряща кашлица, имах чувството, че детето без въздух оставаше-права ,легнала нямаше спирка докато не отмине пристъпа.Втората седмица се появи и бистър секрет от носа. Започна да пие освен горните неща и Sumetrolim. Пръсках в нослето 2-3 пъти на ден Sterimar, правех и промивки с физиологичен разтвор. Да обаче кашлицата стана влажна и от 09.12 до 16.12 пи следните неща – Augmentin ,Fenistil-a се смени с Claritin sypup, сироп за кашлицата Hustagil, вит. C също.
След това лечение кашлицата понамаля – нямаше я нощем, но през деня остана- все така влажна.От 17.12 до 21.12 беше на Fenistil пак,остана сиропът за кашлицата Hustagil и вит.C. На 22.12 вдигна температура 38.1(преди това не е вдигала) дадох и Panadol и тя спадна и повече до този момент не е вдигала.Извиках личната прегледа я –леко зачервено гърло.Не изписа нищо.Пак започна да кашля и през нощта и на 24.12 след преглед и предписаха Zinnat( личната каза имало такъв грип сега и най-вероятно го е лепнала).Така от 24.12 до 03.01.08 пи Zinnat, Hustagil sypup(койтo го смениха от 28.12 с друг –Мucosolvan), появи се секрет от носа - капки Vibrocil-5 дена.Не дадоха резултат сменихме ги с Garasone – още 5 дена.
Кашлицата през нощта спря ,но остана през деня,не толкова силна ,но все още влажна.Два дена след спирането на Zinnat-а и взеха секрет от носа за изследване - резултатът е “candida – масово”.Забравих да кажа през всичкото това време личната я преглеждаше и преслушваше на всеки два дни.Като изключим 2-3 пъти леко зачервено гърло друго нямаше (интересно тогава защо пи толкова лекарства?).Веднъж виждаше секрет в гърлото, друг път не.!?!?В общи линии дробовете бяха чисти всеки път и все още са ,въпреки гадната кашлица.
На 7 януари пак си направих консултация с УНГ и гърлото и носа бяха сухи.Препоръча Sinecod syrup, други противоалергични изписа Zirtec, също изписа EsberitoxN - имунотимулатор,а и пак една ампула калций(калцият за какво е всъщност).
Сега какво да кажа – нощем не кашля през деня все още - да по-рядко, но пак като че ли изкарва по някоя храчка.И тези гъбички – УНГ-то каза само по-чести промивки с физиологичен нищо друго.Исках да питам те от какво се получават- дали от продължителното пиене на антибиотиците и другите гадории или пък има някаква вероятност да са си били там и вследствие на тях да се получава алергична реакция и тая кашлица.Четох също, че антхистаминовите препарати понижават имунитета.Вярно ли е?Много съм притеснена и незнам вече какво да правя и на кого да вярвам, а и тоя куп илачи дето ги изпи детенце.Моля за вашето мнение за всичко това и за съвет.Имам чувството, че тая гадна кашлица няма да спре никога.
Извинете за дългото писание и предварително благодаря!