Здравейте, докторе! Макар да не ми се иска да Ви безспокоя по време на празниците, отново ми се налага да се посъветвам с Вас. Дъщеря ми (2г и 3 месеца) вече 4-та седмица е с хрема, на моменти прозрачна, от доста време гъста и жълтеникава. От две седмици кашля, според лекарите от секретите. Преди седмица казаха, че има бронхиален спазъм, дадоха и да пие Вентолин и личния и лекар ни предупреди, че ако до 5 дни не се подобри ще трябва антибиотик. За съжаление петия ден се падна неделя, после празници, тръгнахме по дежурни лекари, които да кажат как да продължим, тъй като положението е по-лошо. Кашлицата по-силна, аз чувствам как и хриптят гърдите, когато я държа. И се започна един ужас вече 2 дни. Една дежурна лекарка заяви, че гърдите и са идеално чисти и предписа Осцилококцинум, после я заведох в детското отделение на болницата - бронхиолит казаха. Изписаха отново Вентолин, Проспан, Коларгол и Метилпреднизолон. Коларгола не го взех, мисля че бяхте писали нещо негативно за него, може и да бъркам. Но остана проблема с Метилпреднизолона - дъщеря ми не иска изобщо да го пие - и аз пробвах - ужасно горчив е. Предложиха венозно да го даваме в болницата- отказах. Няма ли друго лечение?Забравих да спомена, че друга лекарка, наша позната ми каза, че такава дълга хрема и кашлица без антибиотик не може да мине и ни даде рецепта за Зинат, но тя не е педиатър и не знам дали можем да и се доверим.Според нея лечението, което са предписали е за астма и не е подходящо за нашия случай. Моля за Вашето мнение.
Забравих да Ви поздравя с Рождествените празници. Бог да Ви благослови!