Здравеите д-р Бърди,
Отново се нуждая от съвета Ви.
От снощи преминахме на Аптамил 2. Бебто е на 5 мес и 5 дена. Бях Ви писала за намаленото хранене и голямата разлика в количествата Аптамил 1, които изпиваше. Последните 3-4 дена, се увеличиха количествата на изпиването, като достигна при някои от храненията до ок. 200мл. /при някои си останаха около 120гр/ На няколко пъти изгладнява доста бързо вечерно време, на ок 2,5 - 3ч. Аз реших, че може би Аптамил 1 вече не я засища, а и нали пише след 4ти мес да се премине на Аптамил 2. Поради тази причина преминахме на 2ката. Междувременно от 5 дена се захранваме с пюре от моркови, днес достигнахме 10на лъжички, на обяд.
Какво се получи с Аптамил 2 днес.
7.30 - 90 гр, изядени на 2 пъти, малко насила, т. е. без апетит
11.45 - 10 лъжици пюре от моркови, 190 гр А2, които обаче също изяде на 2 пъти, първо 30на грама, започна да блъска биберона, след ок 15 мин останалото количество
16.30 - 100гр , също изядени на 2 пъти през ок 15 мин
20.10 - 180гр
23.50 - 60гр
Събира се общо количество за деня ок. 620 гр
А1 съдържа 275 КК на 100мл течност, А2 - 315, не е много голяма разликата в килокалориите.
Направи ми впечатление, че млякото явно е по-гъсто, изтича по трудно от биберона /Авент с 3 дупки/, защото досега доста по-бързо пиееше.
Кажете ми какво да правим. Тъкмо беше започнала да се храни по-добре с Аптамил 1, радвах и се и сега това, отново нищожни количества при някои хранения /на кутията на Аптамила, пише за нейната възраст 4х200гр на ден/
Просто ми дойде до гуша вече, всяко хранене ми е мъка,
Проблем ли е да се върнем засега отново на Аптамил 1, въпреки, че го дават до 4ри мес и докога може да се кара с него??? Или да продължим да се мъчим с Аптамил 2??
Благодаря Ви и спокойна нощ