Да я лекувате-питайте Пифчето колко се мъчиха с Дани... Пифче, къде си?
Изберете АБ и я лекувайте.
Здравейте,
Дани стана на 1 г. и 2 мес. и вече сме в другата група на подфорума...
Много искам да разкажа за нашите перипетии с Мораксела, но дано да не досадя на мамите.
Дани беше на 3 месеца, когато започнаха да му се появават много пъпки по лицето, и само по лицето.Просто заспиваше с гладка кожа /той е рус и бял/ и се събуждаше пламнал в пъпки.
Водих го при всички специалисти, опитваха си техните методи на лечение и като не се повлияваше ми казваха че ще го израсте.
Не можех да се примиря с това и все търсих още и още мнения и съвети.
И така в някой момент включих и Бърди в тази сложна ситуация и го зиливах със снимки, мазила, които ползваме и обяснения за околната среда на Дани.
Той беше единственият, който не се отказа от нашия случай, не ми каза да чакам да го израсте и че бил много бял и чувствителен..и т.н.
Едно от нещата които след 3 мес. разследавне с Бърди направихме е да му пуснем гърлен и носен секрет. Носния беше чист, но гърления показа наличие на Мораксела Катаралис. Тогава за първи път я чувах, но днес мога научен труд да ви напиша за нея.
Нашата лична лекарка каза, че Мораксела се срещала често и не е нужно да се лекува.
Бърди ми прати разни неща да чета и също каза че трябва да излекуваме по антибиограмата гърлото. Пак по негов съвет тествахме всички които сме в контакт с детето и се оказа че майка ми също трябва да пие антибиотик.
Реших да дам на 6 мес. си бебе за първи път антибиотик, въпреки че имаше "само" пъпки, нищо друго, той си беше здраво бебе. /пу-пу/.
Бърди ми дозира антибиотика /което хич не е лесна работа, като гледах сметките му на мейла си....половин страница направо висша математика/. Избрахме да е Цефзил.
Дани го пи 3 дни и направих ново изследавне, без да спирам да му го давам, естествено. Десет или 11 дни беше целия курс и след 2 дни пак направихме изследване.
Няма да ви казвам колко бяхме доволни вкъщи. Не само защото Дани беше с абсолютно чисто лице вече 10 дни , но и резултатите показаха че не се изолира Мораксела.
УРА!
И дружно с Бърди се поздравихме.
От тогава той все ми повтаря да сваля лупите, и да не гледам Дани под микроскоп за пъпки.И е прав. Търсихме причината, намерихме я, излекувахме го. Точка.
Ако не беше Бърди не знам аз до кога щях да се боря и дали нямаше да се откажа някъде по трасето и да чакам Дани да стане на 20 г. ,та "белким" го израсте проблема.
Благодаря на всички, които ме изчетоха.
Дано съм била полезна на мамите, които имат подобен проблем.
Съвета ми е - сменете лабораториите, тествайте се всички вкъщи и...слушайте Бърди.
Мен и Дани ни е лекувал и подкрепял винаги. Винаги успешно.
Бъдете здрави!
За Бърди.....