Привет Д-р Бърди,
лека и спокойна вечер Ви желая.
Понеже следя и чета темата Ви, относно полемиката около вит Д.
Е, добре де - В Германия, изписват, здължително, на всички бебета, независимо дали са на кърма или АМ, от 10я ден до 1 год, 500 Ед. дневно витамин Д/Зимафлуор,/на който сме ние в момента, защото вече имаме един зъб/, И пием Аптамил от раждането, в което наистина има и Вит. Д. На въпроса ми към педиатъра, няма ли да предозираме това вит. Д, т. к. бебето е на АМ, тои каза, че нямало значение???
Та въпроса ми е. Мога ли да давам по половин хапче на ден, или пък през ден????
И може ли да има някаква връзка безапетитието на дъщеря ми /4мес и 20 дена, бях Ви писала вече за този проблем/ с вит Д?????
Бебето е наддало 0т 05.11 - 6530 гр, на 26.11 - 7000 гр. т. е. за 20 дена ок 500гр, въпреки намаленото количество АМ, което изпива /това го дискутирахме вече и Вие както и немските педиатри ми обяснихте, че ако бебето нанддава няма значение колко грама изпива, въпреки това обаче на мен ми се свива сърцето като изпие на някое ядене по 80-100 гр само
/ Добре ли е наддаването според Вас за бебе на 4мес.
Имаме много неприятна силно зачервена, суха, грапава, релефна екзема на едната бузка, за която педиатърът изписа кремче с бадемово масло,
от което положението стана още по-зле, а дерматолога, след 10 сек преглед някакво немско мазило с нистатин и цинков окис?????, днес бяхме при него, намазах тази вечер за първи път, утре ще снимам и ще Ви изпратя въпросната заесгната бузка.
Благодаря Ви д-р Бърди
Хубаво е да има повече хора като Вас, безкористни и услужливи, дано Ви се връща добрината, която Вие излъчвате.
Лека нощ