Здравейте д-р Бърди,
Бях ви писала за малката си госпожица с хремата и възпаленото ухо, която лекуваха без АБ. Уж всичко беше преминало,а хремата се засили,започна и кашлица. Така една нощ се давеше от храчки и започна много да повръща и постъпихме в болница. Казаха,че най-вероятно прави бронхиолит и ни оставиха да пренощуваме там. Направиха и инхалация с вентолин + АБ Оспексин+ сироп за кашлица. От това което прочетох в интернет за бронхиолита ние нямахме нито учестено дишане, нито свиркане на гърдите. Направиха и посявка на носен и гърлен секрет, кръвни изследвания: кръвни изследвания ок, гърло-стрептокок /не разбрах какъв/ чувствителен единствено на гентамицин, а от нос- алфа стрептокок силно резистентен.Инхалации правим по една на ден, защото още ни водат в болница и ходим да я преслушват. От вчера спряха Оспексина, които го пихме 5 дни и включиха Азатрил. Повториха носния секрет, защото всички са убедени ,че проблема идва от сополите и резултата днес е нормална флора. Детето продължава да си кашля от време на време, носа си хърка и това е, всички гледат неразбиращо в болницата, сменяват Аб за да се презастраховат, малката е паднала на тегло, защото каквото хапне като се закашля го повръща. Съжалявам, че не си дозирах сама АБ още в самото начало, но ще ми бъде за урок. Мола ви кажете ми как да спра или поне намаля този заден ринит и какъв сироп за кашлица да давам.
Благодаря предварително.