0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - бебета от 0 до 12 месеца
« Отговор #200 -: Ноември 15, 2007, 20:51:54 pm »
Добре, Докторе, ще направя всичко възможно!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #201 -: Ноември 15, 2007, 21:25:59 pm »
Благодаря докторе. Ше оставя детето на мира.... :)

Ще си позволя да се намеся - изненада ме количеството, което Нина дава на дъщеря си, която е повече от два пъти по малка от моята.
Забравих да напиша, че след изяждането на цитираните от мен кол-ва не изглежда гладна, не търси повече, но аз и не съм пробвала да предложа...

Цвети, консултирала съм се с доктора относно количествата /и затова храня така/, а и основно Кристина си иска повече, но на по-големи часови паузи. Тя още от новородена почти не се е хранил през нощта. Яде в 21 и след това сутрин в 6.00. Порових за инфо и количествата са добри, освен това на кутията на НАН1 има схема за количествата по месеци и каква доза - и там сме ОК ;) Междувпрочем не сме дебели, ние се родихме по-малки и до сега сме си в златната среда.
Папаме като змей, спиме като мечка, дано е умна и като майка си  :P и сме ок...Малко да се пошегувам.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #202 -: Ноември 15, 2007, 21:37:40 pm »
@lidia
Да поставим Олинт преди сън.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #203 -: Ноември 15, 2007, 21:39:51 pm »
Благодаря докторе. Ше оставя детето на мира.... :)

Ще си позволя да се намеся - изненада ме количеството, което Нина дава на дъщеря си, която е повече от два пъти по малка от моята.
Забравих да напиша, че след изяждането на цитираните от мен кол-ва не изглежда гладна, не търси повече, но аз и не съм пробвала да предложа...

Цвети, консултирала съм се с доктора относно количествата /и затова храня така/, а и основно Кристина си иска повече, но на по-големи часови паузи. Тя още от новородена почти не се е хранил през нощта. Яде в 21 и след това сутрин в 6.00. Порових за инфо и количествата са добри, освен това на кутията на НАН1 има схема за количествата по месеци и каква доза - и там сме ОК ;) Междувпрочем не сме дебели, ние се родихме по-малки и до сега сме си в златната среда.
Папаме като змей, спиме като мечка, дано е умна и като майка си  :P и сме ок...Малко да се пошегувам.

хе хе хе... :) :) :)
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #204 -: Ноември 15, 2007, 21:59:08 pm »
@lidia
Да поставим Олинт преди сън.
Тя заспа вече и е спокойна. Не ми се иска да я будя. Утре сутрин веднага щом се събуди. Благодаря ви за всичко. Лека вечер от нас.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Birdie

• 11040
« Отговор #205 -: Ноември 15, 2007, 22:18:43 pm »
Добре-може и така.
Sir Alec Guinness
« Отговор #206 -: Ноември 15, 2007, 22:45:12 pm »
Докторе,пак да ви питам за имейл на ккойто да пратя снимките на дъщеря ми. Става въпрос за съмненията за атопична кожа. За съжаление днес се опитах да я снимам,но не беше достатъчно светло и нищо не се виждаше на снимката. Утре ще опитам пак на дневна светлина . Иначе през деня кожата й е спокойна,не се забелязва на пръв поглед,само при допир кожата е по-груба,но след баня се зачервява цялото гръбче.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #207 -: Ноември 16, 2007, 01:01:29 am »
Изпратих Ви л.с.
Sir Alec Guinness
« Отговор #208 -: Ноември 16, 2007, 11:07:49 am »
Изпратих снимките,дано се вижда горе долу добре. Поне 1-2 има,които са ясни.
Изобщо не съобразих,че мога да ви ги пратя и като лично съобщение  :oops: Извинявам се!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #209 -: Ноември 16, 2007, 11:21:03 am »
Отговорих.
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #210 -: Ноември 16, 2007, 12:11:21 pm »
Доктор Birdie, ето ни и нас със Зори отново  :). От няколко дена имаме следния проблем - храни се най-много по 5 пъти на ден и то с много мъка - бута с ръчички шишето, писка, плаче, рита с крачета /опитва се да избяга от биберона/ и такива работи. Като че ли не огладнява много, а я храня на 4 часа, нощно време спи по 8 часа и след това си хапва добре. Притеснява ме за бебе на 3,5 месеца не е ли малко като бройки това хранене - 5 пъти на ден по около 130-140 мл. - и то с толкова мъки. Може би ако ги разредя още храненията и станат 4 на ден ще си хапва спокойно и с желание, но няма ли да й е малко? Благодаря

*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #211 -: Ноември 16, 2007, 12:28:54 pm »
Здравейте докторе.
Имам следния въпрос към вас тъй като съм малко притеснена. :(
Ерай е на месец и половина,но изяжда доста големи количества храна.На АМ Фризолак сме и се храни през 3-4 часа по 160-170гр.Карма почти нямам,но го слагам да суче преди всяко хранене.Предполагам че поне 20гр изсуква и след това за 7-8мин.си изяжда АМ.Пробвах по всякъкви начини да намаля грамажа,но без резултат.Не пие вода и не взема залъгалка.Какво мога да направя и би ли ни създало проблем това хранене.
Само за информация роден е 4.200 и на един месец беше 5.550кг.Много е спокоен,няма колики и си ака нормално.Но когато е гладен............... :o

Моите слънчица -Берк и Ерай
*

Birdie

• 11040
« Отговор #212 -: Ноември 16, 2007, 12:32:08 pm »
Доктор Birdie, ето ни и нас със Зори отново  :). От няколко дена имаме следния проблем - храни се най-много по 5 пъти на ден и то с много мъка - бута с ръчички шишето, писка, плаче, рита с крачета /опитва се да избяга от биберона/ и такива работи. Като че ли не огладнява много, а я храня на 4 часа, нощно време спи по 8 часа и след това си хапва добре. Притеснява ме за бебе на 3,5 месеца не е ли малко като бройки това хранене - 5 пъти на ден по около 130-140 мл. - и то с толкова мъки. Може би ако ги разредя още храненията и станат 4 на ден ще си хапва спокойно и с желание, но няма ли да й е малко? Благодаря
Разредете ги. Претеглете детето след седмица.
Само наддаването е критерий. Няма "твърди" правила.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #213 -: Ноември 16, 2007, 12:34:52 pm »
Здравейте докторе.
Имам следния въпрос към вас тъй като съм малко притеснена. :(
Ерай е на месец и половина,но изяжда доста големи количества храна.На АМ Фризолак сме и се храни през 3-4 часа по 160-170гр.Карма почти нямам,но го слагам да суче преди всяко хранене.Предполагам че поне 20гр изсуква и след това за 7-8мин.си изяжда АМ.Пробвах по всякъкви начини да намаля грамажа,но без резултат.Не пие вода и не взема залъгалка.Какво мога да направя и би ли ни създало проблем това хранене.
Само за информация роден е 4.200 и на един месец беше 5.550кг.Много е спокоен,няма колики и си ака нормално.Но когато е гладен............... :o
Оставете детето както си е.
Много внимавайте и не "пипайте" нищо от програмата му.
Не правете "диети" и не давайте "водички" и/или "сокчета".
Не захранвайте преди 5.5-6 месец.
Sir Alec Guinness
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #214 -: Ноември 16, 2007, 12:40:23 pm »
Охххххххххх благодаря докторе за бързия отговор.Нашия педиатър каза същото че ще захранваме към 6мес.Сега ми олекна защото всички много ме нападат че му давам много и че щяло да му се разшири стомахчето,но сега определено съм по-спокойна........ :D :balk_62:

Моите слънчица -Берк и Ерай
*
« Отговор #215 -: Ноември 16, 2007, 12:50:11 pm »
Здравейте докторе!
Реших и аз да ви питам за режима на хрането. Дъщеря ми се храни на 3 часа горе долу, като през нощта също се буди. Най-много е издържала 4 часа и половина и се буди. Изцяло на кърма е и се чудя дали се наяжда добре, щото чета че всички други деца си спят през нощта, пък Алекс се буди по веднъж два пъти на нощ. Иначе според мен добре си наддава. От раждането до първия месец беше качила 1 кг. Сега също ми изглежда порастнала, но предстои да я премерим след десетина дни на следващата консултация.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #216 -: Ноември 16, 2007, 13:51:27 pm »
Благодаря за отговора Докторе  :D

*

Birdie

• 11040
« Отговор #217 -: Ноември 16, 2007, 14:21:18 pm »
Здравейте докторе!
Реших и аз да ви питам за режима на хрането. Дъщеря ми се храни на 3 часа горе долу, като през нощта също се буди. Най-много е издържала 4 часа и половина и се буди. Изцяло на кърма е и се чудя дали се наяжда добре, щото чета че всички други деца си спят през нощта, пък Алекс се буди по веднъж два пъти на нощ. Иначе според мен добре си наддава. От раждането до първия месец беше качила 1 кг. Сега също ми изглежда порастнала, но предстои да я премерим след десетина дни на следващата консултация.
Ако детето наддава добре на тегло, нищо друго не е нужно да правите.
Естествено не се спират нощните хранения, ако детето ги иска.
Няма такова нещо "след 1 месец->>никакви нощни хранения".
Sir Alec Guinness
« Отговор #218 -: Ноември 16, 2007, 16:19:31 pm »
Здравейте докторе, пак аз  :lol: значи тук в нашия град за сега намерих единствено инстантна безглутенова каша на Frisocrem с ориз и царевица и адаптирано мляко. Може ли това да давам или....
« Отговор #219 -: Ноември 16, 2007, 16:34:02 pm »
Докторе,преди малко бяхме при личната,пак не ни даде направление за дерматолог. Каза,че е АД и ни изписа стелатопия и някакви капки,но не мога да разчета повече от eqi.... Каза,че засега няма да ни изписва коксикостероиден крем,защото обрива бил на голяма площ . Какво да правя,купих вече Стелатопия,но капките не съм. Да търся ли все пак дерматолог или ако можете вие да ми дадете съвет за КК. Казах на лекарката за вашата диагноза и каза,че може и това да е,но не ни предписа нищо. Да следя откакво може да е алергията,но аз знам,че не съм давала някаква по-различна храна. Определено съм склонна да мисля,че точно по-високата температура вкъщи и обилното й изпотяване може да са истинската причина. Ако поддържам 22-23 градуса стайна температура нормално ли ще е ? Иначе не обличам много децата.