Добър вечер д-р Бърди,
Нека е спокойна и приятна за Вас.
Тъкмо се канех да Ви задам въпроси относно захранването, т. к. моята щерка е вече на 4ри мес и то ни предстои, когато открих вече отговора Ви.
В тази връзка
Казвате
Да, Бг мода е. И само!
Не може да срещнете в никоя Европейска страна педиатър да препоръчва бурканчета пред домашна кухня.
90% от ВСИЧКИ проблеми на Бг ките майки са предизвикани от тези бурканчета.Ние живеем е Германия. Доколкото схванах Вие сте превърженик на немската педиатриа.
Точно днес, и точно в Германия, и точно от кабинета на немския ни педиатър ни препоръчаха да започнем с бурканчетата, нямало значение дали ще е плод или зеленчук, нямало значение дали ще започнем само с един или с смес от няколко плод / зеленчуци.??????? Само да давам по няколко лъжички на ден. И първото нещо което ми казаха, когато попитах за захранването беше -
Не давайте никакви каши до 6 м. възраст??????
А сега, къде е истината????
Освен това в Германия, бурканчетата с бебешки храни са приготвени от т. н. Био продукти и по специална технология, запазваши максимално витамините и полезните вещества.
Мислите ли, че ако аз купя обикновени продукти /не Био, защото Био-то в Германия се продава отделно/, с неясен произход, на днешния етап от живота, отглеждано с препарати и изкуствено, не едновремешните плодове и зеленчуци от градината на баба, за които знаем, че не са пръскани и не са торени, ще бъде по-поезно за детето?
Не знам, аз не вярвам, Всичко днес ми изглежда толкова изкуствено отгледано....
Против кое в бурканчетата сте Вие всъщност, не можах да разбера? Защото са стерилизирани ли????
Просто в момента живо ме интерисува тази тема и съм в пълно недоумение, след изчетените много различни мнения, как да започна.
Защо не се започва според Вас със зеленчук??? Аз точно със зеленчуци мислех да захраня... морков, картоф, тиква.
Моето бебе се очертава като злоядо.... имам опасения, че след като опита следкия вкус на плодовите пюрета, може да откаже зеленчуковите???? Има ли такава опасност според Вас?
Благодаря Ви и спокойна вечер