Здравейте,докторе!
Получих новите антибиограми и моля за съвет от вас:
първият път на мен ми откриха стафилокок ауреус в носа и в гърлото и го лекувах с АБ-Клиндамицин,след което на сегашната антибиограма показва,че нямам нищо вече.На дъщеря ми-на 11 месеца и половина предната антибиограма показа наличие на стафилокок ауреус и стрептокок пневмоние само в гърлото(при наличие на 3 седмична хрема
),при което на нея и беше изписано капки за очи Тобрекс в носа за 2 седмици.Тези бактерии бяха чувствителни на Гентамицин,Еритромицин,Азитромицин,Клиндамицин,Ципрофлоксацин,Амикацин.Сега на тази антибиограма излиза при нея,че има само стафилокока,но в носа и в гърлото,който се оказа чувствителен само на Ципрофлоксацин и Бисептол.Как може една и съща бактерия 2 различни пъти да е толкова различно чувствителна?
Аз вече не вярвам и на лабораториите... :?Освен това ако е вярна антибиограмата,нямам никакъв избор на АБ,освен Бисептола сега(предният път показа,че на Бисептола е резистентна...)Объркана съм и вече съм в лека паника.
Дъщеря ми няма температура,не е имала и преди,няма вече сополи,няма кашлица,има единствено леко хъркане откъм носа и откъм гърдичките,което не е по цял ден,а само в определени случаи при вдишване.Нощем спи нормално.
Моля ви за съвет,понеже вече не знм какво да правя! :ask:Утре сме на лекар ,но исках съвет и от вас,понеже уважавам мнението ви.