Публикувана от: kitti
Violet, (докторе, извинявам се, че се намесвам) ако искаш да кърмиш - прочети нещо за стимулиране на кърмата. Мисля,че няма по-добро от кърмата, кърмя вече 11 месеца и бих те посъветвала по-често да слагаш на гърда, вместо да цедиш и да додаваш с Ам
Kitti дори снощи го държах дълго на гърда, но според мен той е отвикнал защото изобщо не пожела дори да се опита да суче, но после от шишето си хапна. Започнах да цедя и да му давам така кърма защото ми бяха разранени зърната, но докато те се оправят той явно е отвикнал. Относно по добрата лактация, за съжаление при мен повече от 60 мл. кърма не става, а това не му е достатъчно за едно хранене и затова аз му добавям към тези 60 още към 30 мл. АМ за да се нахрани. Аз много исках да е само на кърма детето, но нещо при мен явно не се получава, може би някъде бъркам, не знам....
Д-р Бърди, относно даването на вода, бихте ли ми казали - ако бебето е изцяло само на АМ и тогава ли не е нужно да му давам вода или не се дава вода само ако е на кърма????? Страхувам се, че това АМ е много гъсто / Фризовон/ и притесненията са ми да не го обезводня?? Също така вярно ли е, че ако не му давам вода след АМ ще му се появят гъбички в устата, тоест задължително ли е да му се изплакнат устата по някакъв начин?