Извинявам се, че отново Ви пиша, но имам още няколко пояснителни питяния
1. Това което намерих във Виена е оризово брашно, но като го смеся с кърмата не преминава през бибероната /използваме Нук, най-малкото шише,само от него пие/. Та днес му забърках една лъжичка каша с вода и Аптамил, по инструкции от опаковката и той изяде тази лъжичка. Би ли било възможно, ако два или три пъти на ден му давам такава каша, или да заместя едно хранене направо с оризова каша?
2. Към какъв специалист трябва да се обърнем за нашия проблем?
3. Тукашната ни лекарка от дет.консултация ми препоръча да заместя вечерното хранене с каша от грис, тъй като той вече спи определено по малко, и вечер след като се събуди към 18,00 не спи повече и естественно не яде,нервен е, плаче от глад, но не иска в будно състояние да пие мляко - та вечерното хранене да бъде каша от грис, или както вие препоръчвате мога да му правя от ориз. Като целта на лекарката ни е до края на 5-я месец да имаме заместено сигурно вечерно хранене - да не заспива гладен, а през 6-я месец да започна със зеленчуково пюре - отново в период, когато не спи. Какво е вашето мнение по тази схема?
4. Тъй като яде само и единственно когато спи, какво би станало, ако го оставя гладен, да не му бутам шишето в спящо състояние, а да изчакам да се събуди,...това вече един път го пробвах - заспа си гладен следващия път. Но ми се иска да преодолея това състояние да яде само спящ, ...колко дълго може да не приема храна и течности - с надеждата, че все някога ще приеме, с риск да плаче неистово от глад.
5. Трябва ли да давам чай /10-20-...мл/, когато е гладен и не иска да яде мляко? Понякога ми се случва да му дам малко чай, защото е нервен и иска да спи, гладен е, и когато заспи тогава му подавам шишето с мляко и чрез сукателния рефлекс си изцоква около 100-ина мл. в най-добрия случай.
6. Писахте ми да заместя Аптамил 1 с Хумана, но не намерих такива в магазините, има само на Аптамил, Хипп, Нестле продукти.