0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - бебета от 0 до 12 месеца
« Отговор #620 -: Ноември 30, 2007, 15:05:42 pm »
Благодаря. Ще ви пиша когато имаме резултатите от МБ лаб.
*
« Отговор #621 -: Ноември 30, 2007, 15:29:08 pm »
Докторе, кога започва да се проявява характера на децата? Ей го сега, лежи на леглото и врънка, като му пея песен ми се усмихва. Ако спра - викове и ново врънкане. Лошото е, че така е и през нощта...и вече леко се паникьосвам. Снощи съм заспала с него до мен след 4ч. врънкане, гушкане, плакане, пеене и т.н. и гърдите ми за малко да го задушат :balk_144: Възможно ли е това да е от все още подуващият се пенис?
Забравих да спомена, че нещо става и с храненето, ту имам много кърма, ту намалява, ту въобще няма...не знам Цецича колко и как се наяжда, през деня е относително спокоен, а той реве зверски от глад (в Родилния дом имах възможност да го видя този момент).
« Последна редакция: Ноември 30, 2007, 15:34:26 pm от Lan »
« Отговор #622 -: Ноември 30, 2007, 15:49:30 pm »
Имам син който е вече на 3,5 месеца, който кърмих успешно до втория месец. В един печален ден, той отказа да засуче от гърдата ми, и така вече месец и половина се цедя и му давам с шише. В началото беше всичко ОК, но постепенно започна да яде само когато спи, размърдва се подавам му шишето и едва тогава в полусънено състояние яде, понякога заспива, понякога се събужда. Но проблемът вече се задълбочи, преди ядеше по 700-800 мл изцедена кърма, а сега едва достигаме 500 мл. Отказва категорично, даже вече и като спи, пробвах с Аптамил, с кърма, иска само чай и нищо друго когато е буден. Смених всички модели на шишета и биберони, опитах се да давам с лъжичка, да го храня когато се събуди, но прескача ядене, нервен е, плаче, заспива плачещ и евентуално след интервал от 5-6 часа изяжда 50-60 мл. Ако го оставя да пие чай може да изпие 200 мл., сякаш си мисли, че чая е храна. Заспива единственно и само с биберон-залъгалка, която махам след като е заспал, а почти винаги заспива гладен и плачещ.
     Незная как вече да процедирам, притеснявам се от евентуално обезводняване и гледам да му осигуря поне необходим минимум от течности, вкл чай
     Преди наддаваше много добре, а вече много малко, а вчера за един ден беше с 40 гр отслабнал. Водих го при двама лекари, които така и не ми обясниха, на какво може да се дължи и как да процедирам по нататък.
   Моля, ако някой има същия проблем...да сподели
« Отговор #623 -: Ноември 30, 2007, 16:03:54 pm »
И още лекарите тук /живея в Австрия/ препоръчаха да започна с каша - обедното меню - тук така се започва захранването.грис или оризова, за след 4 месеца, които ние правим след седмица.
« Отговор #624 -: Ноември 30, 2007, 16:33:32 pm »
Здравейте отново д-р Бърди,
Извинявам се, но пак ще Ви притесня.
Фусикорт има наистина  в немските аптеки, но го дават само срещу резепта, т. к. съдържа  Betamethasone,  обясниха ми, че кортикостероиди само срещу рецепта се дават тук. :(
Аз имам един крем TRIDERM, белгийски, донесен ми от Бг. Искам да Ви попитам, мога ли да намажа с него. Той съдържа : Betamethasone, Clotrimazole, Gentamicin.
Аз да си призная, преди ок седмица го намазах 1 път с него, и като че ли имаше полза, но не посмях повече.
Благодаря Ви

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #625 -: Ноември 30, 2007, 18:38:12 pm »
Имам син който е вече на 3,5 месеца, който кърмих успешно до втория месец. В един печален ден, той отказа да засуче от гърдата ми, и така вече месец и половина се цедя и му давам с шише. В началото беше всичко ОК, но постепенно започна да яде само когато спи, размърдва се подавам му шишето и едва тогава в полусънено състояние яде, понякога заспива, понякога се събужда. Но проблемът вече се задълбочи, преди ядеше по 700-800 мл изцедена кърма, а сега едва достигаме 500 мл. Отказва категорично, даже вече и като спи, пробвах с Аптамил, с кърма, иска само чай и нищо друго когато е буден. Смених всички модели на шишета и биберони, опитах се да давам с лъжичка, да го храня когато се събуди, но прескача ядене, нервен е, плаче, заспива плачещ и евентуално след интервал от 5-6 часа изяжда 50-60 мл. Ако го оставя да пие чай може да изпие 200 мл., сякаш си мисли, че чая е храна. Заспива единственно и само с биберон-залъгалка, която махам след като е заспал, а почти винаги заспива гладен и плачещ.
     Незная как вече да процедирам, притеснявам се от евентуално обезводняване и гледам да му осигуря поне необходим минимум от течности, вкл чай
     Преди наддаваше много добре, а вече много малко, а вчера за един ден беше с 40 гр отслабнал. Водих го при двама лекари, които така и не ми обясниха, на какво може да се дължи и как да процедирам по нататък.
   Моля, ако някой има същия проблем...да сподели
Аптамил приема по-добре от кърмата?
Интересно ми е какво Ви казаха лекарите? причини за това състояние? варианти за изход според тях?

Колко хранения и на колко часа?
Смесвали ли сте чай с кърма или чай с АМ? за опит?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #626 -: Ноември 30, 2007, 18:39:08 pm »
Здравейте отново д-р Бърди,
Извинявам се, но пак ще Ви притесня.
Фусикорт има наистина  в немските аптеки, но го дават само срещу резепта, т. к. съдържа  Betamethasone,  обясниха ми, че кортикостероиди само срещу рецепта се дават тук. :(
Аз имам един крем TRIDERM, белгийски, донесен ми от Бг. Искам да Ви попитам, мога ли да намажа с него. Той съдържа : Betamethasone, Clotrimazole, Gentamicin.
Аз да си призная, преди ок седмица го намазах 1 път с него, и като че ли имаше полза, но не посмях повече.
Благодаря Ви

Може Тридерм... . Може да мажете 2-3 пъти дневно на тънък слой с него.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #627 -: Ноември 30, 2007, 18:40:26 pm »
Докторе, кога започва да се проявява характера на децата? Ей го сега, лежи на леглото и врънка, като му пея песен ми се усмихва. Ако спра - викове и ново врънкане. Лошото е, че така е и през нощта...и вече леко се паникьосвам. Снощи съм заспала с него до мен след 4ч. врънкане, гушкане, плакане, пеене и т.н. и гърдите ми за малко да го задушат :balk_144: Възможно ли е това да е от все още подуващият се пенис?
Забравих да спомена, че нещо става и с храненето, ту имам много кърма, ту намалява, ту въобще няма...не знам Цецича колко и как се наяжда, през деня е относително спокоен, а той реве зверски от глад (в Родилния дом имах възможност да го видя този момент).

"...не знам Цецича колко и как се наяжда, през деня е относително спокоен, а той реве зверски от глад."
->Това не го разбрах...
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #628 -: Ноември 30, 2007, 18:45:12 pm »
Здравейте, докторе!
Първо добрата новина - червените грапави бузи вече се върнаха в нормално състояние  :lol: Благодаря Ви за съветите и по този казус :D

Обаче днес сме с ново 20 :?
От няколко дни има нещо като похъркване от нослето, но досега освен  Тонимер не съм слагала друго. Тази нощ обаче Валери се събуди в 2 часа с писъци и нестихващ рев и в продължение на час и половина само дето челна стойка не правихме с татко му, за да го успокоим. Тече носа много, дави се от сополите, а като си сложи бибероната в устата да заспи и не може да диша въобще през носа надава още по-страшен вой. Ползвахме неколкократно аспиратор - много воднисти и прозрачни са секретите. Принудих се снощи и му пръснах в двете ноздри по веднъж Олинт 0, 05% и дадохме панадол 5 мл. Така и той се укроти за няколко часа. Днес положението е същото- носа тече, детенце не спи и е много неспокоен.
Предвид зачервяването на бузите докато пи зинат заедно със зиртек!- мога ли да слагам олинт? Кога и по колко? А виброцил?
Предвид, че е на 4 -кратно хранене, от които първото и последното са АМ с оризова каша, какво количество приблизително трябва да изяжда? Средните 2 хранения са от по 250-320гр., но приготвеното от мен количество от 320 мл. сутрин и вечер не му стига и се чудя колко най-много няма да му навреди? В момента е 8800кг, 77см на 11 месеца.
Благодарности в аванс! :D

*
« Отговор #629 -: Ноември 30, 2007, 19:02:28 pm »
"...не знам Цецича колко и как се наяжда, през деня е относително спокоен, а той реве зверски от глад."
->Това не го разбрах...
Ами с тези проблеми с кърмата, ту намалява, ту я има не съм 100% сигурна, че все пак се наяждаме...Обаче когато е наистина гладен (както беше в Родилния дом) пищи здраво - това сега го няма. Има някакъв шанс като е по-голям да не реве, когато е гладен, а само да врънка, но не ми се вярва.
« Отговор #630 -: Ноември 30, 2007, 19:05:19 pm »
Благодаря отново д-р Бърди,
И последен въпрос, В такъв случай, с Тридерма, да сменям ли и с другия, немския крем с нистатина, както ми казахте да правя с Фусикорта,  т. е. и двата ли крема да мажа

« Отговор #631 -: Ноември 30, 2007, 20:02:33 pm »
Здравейте, Д-р Бърди! Бях ви писала на лични за продължителната ни жълтеница с падащ впоследствие общ билирубин и увеличаващ се АСАТ; сега нещата малко се поизясниха, ще ви напиша резултатите.
Кр. група А(+) , аз също.
ХВ 123
Левк 10.10
тромб 495
КАС(АКР) в норма
йонограма-норма
кр.захар, урея, креатинин, пик.к-на, общ билирубин, общ белтък, албумин, холестерол, АЛАТ, ГГТ, С-реакт. протеин, желязо- норма
АСАТ- 50.7
ЛДХ- 507
УРИНА-     левкоцити 75
           седимент- ед. левк, ед. еритр.
Осм. резист- 058- 048
фибриноген 2.2
алфа 1 антитрипсин 1.11 норма
феритин 89.9 норма
копрограма- б.о.

Anti HCV(-)
Anti CMV IgM (-), Anti CMV IgG (+)
HBsAG(-)
EBV IgM (-), EBV IgG (-)
anti HDV (-)
anti HSV1 po-malko ot 1:4
anti HSV2 po-malko ot 1:4
anti VZV IGM (-)
anti VZV IgG (+)

urokultura -Е.коли
 УПФ/ DCS- Kl. oksytoсa
toksoplasmosa (-) Ще лекуваме за 10 дни с Панцеф по 2.5 мл на 24 4аса
Детето наддава нормално, много е весела и усмихната, няма и не е имала висока температура досега, лимфните възли не са увеличени, черен дроб и слезка също.
казаха ни , че черния дроб няма проблем , проблема в момента е уроинфекцията. Дали е така?!

Въпросите ми са следните:
1. Абревиатура на какво е УПФ?
2. Може ли да имат лоши последствия тези Anti CMV IgG (+) и anti VZV IgG (+)?
3. Една уроинфекция като в нашия случай може ли да е причина за намален апетит у детето?
4. Какво да правим с противохепатитната ваксина, имаме само един прием- в родилния дом. да продължим с другите 2 ваксинации или да започнем отначало?

« Отговор #632 -: Ноември 30, 2007, 20:30:12 pm »
Лекарите обясняват, че се очаква да му поникнат зъби, че имало бум в растежа, и никой не може да каже точно какво. Казаха да захраня вече с каша грис или ориз, за да имам едно "сигурно" хранене.
Не съм смесвала кърма с чай, но ще пробвам.
Не пие нито Аптамил нито изцедената ми кърма когато е буден, ще пропесне ядене, но няма да яде.
Яде в полусънено състояние в 03,00, после към 07,00 , 10,00 - това са часовете в които яде повече от 50 мл. а през останалото време 10,20... мл. и то само ако спи.
  Благодаря ви
*

Birdie

• 11040
« Отговор #633 -: Декември 01, 2007, 02:04:04 am »
Благодаря отново д-р Бърди,
И последен въпрос, В такъв случай, с Тридерма, да сменям ли и с другия, немския крем с нистатина, както ми казахте да правя с Фусикорта,  т. е. и двата ли крема да мажа
За ден,два е добре само с Тридерм. Това нещо с цинк не ми харесва-Нистатина е нужен, но цинка-не.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #634 -: Декември 01, 2007, 10:28:58 am »
Предлагам да го претеглите пак.
Ако наддава добре-оставете нещата както са си.
На 4.12 сме на консултация и ще го претеглим.
А до тогава, предполагам продължавам да цедя?
« Отговор #635 -: Декември 01, 2007, 10:35:50 am »
Смесих както казахте чай  кърма, но отпи 2 пъти и отказа повече.
Ще ви напиша режима който имахме вчера
03,00 - 100 мл.кърма
08,00 - 70 мл кърма
09,00 - 80 мл. кърма
10,00 - 30 мл.кърма
12,00 - 65 мл. кърма
13,00 - 45 мл. кърма
14,00 - 30 мл. кърма
17,00 - 50 мл. кърма  от 17 до 23 часа не спа, плака, беше неспокоен, неутешим и след като заспа в 22,30 яде  в 23,00
23,00 - 40 мл. кърма
общо количество кърма през деня 510, и съответно чай 40 мл.
проблемът е също, че ако не заспи навреме, започва се едно неистово плачене, което не мога да успокоя, и след няколкочасово / 4-5 часа/ разкарване на ръце, той заспива, и ако имам късмет ще яде докато спи.
   Моля помогнете ми, че скоро ще се побъркам наистина
« Отговор #636 -: Декември 01, 2007, 11:33:14 am »
Здравейте д-р Бьрди!
Детето ми е на 2 месеца и половина,кьрмата не и стига и дохранваме с Фризолак.
От 7-8 дни отказва да суче от мен ,а от 3 дни пла4е и от шишето като давам .
Яде само в креватчето като я сложа  и то от шишето.Незнам какво да правя.
Вероятно кьрмата ще спре скоро но аз се изцеждам с помпа.
Дайте моля сьвет.

Благодаря предварително :crossfingers:
« Отговор #637 -: Декември 01, 2007, 13:32:20 pm »
Благодаря Ви д-р Бърди отново,
Намазах снощи и тази сутрин с Тридерм, определено зачервяването намаля, стана кафеникаво, пигментацията на кожата около мястото на мазането обаче  избледня :( / пише го като странич. ефект при Тридерма/. Ще се възстанови ли това?

Оказа се, че днес идват едни българи, които ще ми донесат Фусикорт,
Какво да правя в такъв случай, да продължа ли с Тридерма, т. к. съм мазала вече два пъти или да премина на Фусикорта??? Да не се смесят много мазилата??

Благодаря Ви и весел уикенд

« Отговор #638 -: Декември 01, 2007, 15:11:58 pm »
Снощи счупих термометъра в стаята не детето!Много се уплаших, почистих го с прахосмукачка и с парцал, а после разбрах, че не трябвало.Обадих се в спешния център и там ми казаха, че този живак в термометъра не бил опасен.На кой ли не звънях и все противоречиви мнения.Много съм притеснена и уплашена, опасно ли е , моля споделете?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #639 -: Декември 01, 2007, 15:35:51 pm »
Снощи счупих термометъра в стаята не детето!Много се уплаших, почистих го с прахосмукачка и с парцал, а после разбрах, че не трябвало.Обадих се в спешния център и там ми казаха, че този живак в термометъра не бил опасен.На кой ли не звънях и все противоречиви мнения.Много съм притеснена и уплашена, опасно ли е , моля споделете?
Изхвърлете филтъра на прахосмукачката.
Огледайте пак около мястото на инцидента.
Изхвърлете парцала,с който сте забърсали.

Не мисля че имаме проблем.
Вземете дигитален термометър.
Sir Alec Guinness