Здравейте, мили момичета! Съжалявам, ако темата ми се повтаря или не е постната в правилния подфорум. Прочетох доста тук относно въпроса, който ме тревожи и въпреки това, ще бъда много благодарна, ако момичета, които наскоро са правили хидротубация се включат по темата. Много съм притеснена, тъй като утре ми предстои въпросната процедура, а тук срещнах доста мнения, в които се препоръчва задължителна МБ преди това, както и прием на спазмолитици с цел да се предотврати съмнението за погрешен резултат. Засега ми е направено изследване само за хламидии, чийто резултат още ми е неизвестен и освен това нямам скорошна МБ, върпеки, че не се оплаквам от течения, придружени с парене или имащи особен цвят. Предполагам, че утре ще е ясен все пак резултатът от изследването за хламидия, но какво да правя с МБ? Моля да ме посъветвате дали е разумно в такъв случай утре да ми се направи хидротубацията или да я отложа за следващия път, като междувременно си направя изследване и за гъбички и др. Прочетох, че обикновено в разтвора, който се излива в маточната кухина има и антибиотик и затова съм объркана и не мога да преценя дали да направя този тест сега или след другия цикъл.
Благодаря предварително за ценните съвети!