0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, мили момичета! Съжалявам, ако темата ми се повтаря или не е постната в правилния подфорум. Прочетох доста тук относно въпроса, който ме тревожи и въпреки това, ще бъда много благодарна, ако момичета, които наскоро са правили хидротубация се включат по темата. Много съм притеснена, тъй като утре ми предстои въпросната процедура, а тук срещнах доста мнения, в които се препоръчва задължителна МБ преди това, както и прием на спазмолитици с цел да се предотврати съмнението за погрешен резултат. Засега ми е направено изследване само за хламидии, чийто резултат още ми е неизвестен и освен това нямам скорошна МБ, върпеки, че не се оплаквам от течения, придружени с парене или имащи особен цвят. Предполагам, че утре ще е ясен все пак резултатът от изследването за хламидия, но какво да правя с МБ? Моля да ме посъветвате дали е разумно в такъв случай утре да ми се направи хидротубацията или да я отложа за следващия път, като междувременно си направя изследване и за гъбички и др. Прочетох, че обикновено в разтвора, който се излива в маточната кухина има и антибиотик и затова съм объркана и не мога да преценя дали да направя този тест сега или след другия цикъл. :oops: Благодаря предварително за ценните съвети! :bighug:
*
Re: Подготовка за хидротубация /Моля за съвет!/
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2007, 16:34:04 pm »
аз не съм правила МБ преди хидротубацията.
казаха ми само, че е добре да хапна преди това.
обезболяващо пих след процедурата. като почне да излиза течността, тогава почват болките, иначе самата процедура не беше болезнена, поне не повече от мануален гинекологичен преглед.
Успех!

*
« Отговор #2 -: Ноември 06, 2007, 16:52:36 pm »
Pippi, страшно много ти благодаря за отговора! За първи път ми се налага такова изследване и след изчитането на толкова много мнения, естествено започнах да се колебая за утрешния ден. Още веднъж се извинявам, че темата многократно е обсъждана, но тъй като въпросът ми е доста конкретен, затова си позволих и да я пусна. Още веднъж - благодаря! Ще се радвам и други момичета да споделят опит!
*
« Отговор #3 -: Ноември 06, 2007, 17:17:23 pm »
Shani, задължително направи микробиология преди хидротубацията. А също така изчакай резултата от теста за хламидия. Някои инфекции протичат безсимптомно. А при вкарване на контрастно вещество инфекцията може да се разпространи нагоре. На мен също ми предстои такава процедура, но в момента лекуваме хламидия.

*
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2007, 17:31:03 pm »
Dani_j, благодаря и на теб за мнението! Утре преди манипулацията ще попитам и лекаря дали при мен ще може да се направи без МБ или за всеки случай ще е по-добре да изчакам, а след това ще пиша и тук, за да споделя. Успех!
*
« Отговор #5 -: Ноември 06, 2007, 18:05:28 pm »
Мога да предположа какво ще ти отговори доктора, щом до сега не ти е назначил МБ. Аз не бих рискувала.

*
« Отговор #6 -: Ноември 07, 2007, 13:10:51 pm »
Да кажа и тук: не е нужна МБ.Влагалището се дезинфекцира повече от достатъчно и няма как да се разнесе инфекция. Единствено трябва да се изследва утайката, това е достатъчно.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #7 -: Ноември 07, 2007, 15:26:39 pm »
Bellla, сърдечни благодарности за разяснението! Аз днес не ходих за процедурата, тъй като предварително се обадих в клиниката и стана ясно, че лекарят има ангажименти извън нея. Да си призная малко ми олекна, защото сега ще отида да си взема другите изследвания и ако всичко е наред, живот и здраве утре или най-късно в петък, ще се надявам да споделя добрия /Дай, Боже!/ резултат.:hello: Отново бих искала да кажа, че съм ви изключително признателна за помощта! :bighug:
*
« Отговор #8 -: Ноември 07, 2007, 16:20:06 pm »
Да кажа и тук: не е нужна МБ.Влагалището се дезинфекцира повече от достатъчно и няма как да се разнесе инфекция. Единствено трябва да се изследва утайката, това е достатъчно.
И на мен не са ми правили МБ преди хидротубацията. Бяха ми пуснали ПКК и хламидия.
« Отговор #9 -: Ноември 08, 2007, 14:49:20 pm »
Здравейте! На мен ми предстоят терапевтични хидротубации другата седмица и честно казано много се притеснявам.Цветната снимка ми я правиха под упойка, но сега много ме е страх от болката.За МБ изсладване изобщо не е ставало въпрос, а преди това лекувах хламидии с антибиотик,но не сме се изследвали за резултат.Моля ви да споделите, ако сте се подлагали на терапевтични хидротубации какви обезболяващи сте приемали и дали е имало някакъв резултат!
*
« Отговор #10 -: Ноември 08, 2007, 14:59:30 pm »
Не съм убедена, че има смисъл от тези хидротубации. На мен са ми предлагали такива, но когато посетих клиника по стерилитет разбрах, че там не се практикуват, тъй като са почти безмислени.Но все пак това е твое решение. При кой лекар ходиш?
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #11 -: Ноември 08, 2007, 15:16:18 pm »
Bellla, и защо да няма смисъл от хидротубациите? 8O
В смисъл как точно се аргументира този медик, който е твърдял това?
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #12 -: Ноември 08, 2007, 15:38:04 pm »
Жужка тя пише в първия си пост, че тръбите и са запушени и аз затова написах, че при нея е безмислено.Аз поне така го разбрах.
Току що допрочетох, че при лапаро са и отпушили тръбата- е това вече е друго.Тогава мисля, че се препоръчват.
« Последна редакция: Ноември 08, 2007, 15:39:58 pm от Bellla »
*
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2007, 17:00:01 pm »
Здравейте, мили момичета! Днес успях да мина през процедурата и за себе си мога да кажа, че болката беше поносима, а лекарят беше изключително внимателен. Резултатът ме зарадва много, защото се установи, че тръбите ми са проходими. Въпреки дискомфорта, който изпитвам в момента, общо взето се чувствам добре, не пих нито преди, нито след хидротубацията, някакви обезболяващи средства. Още веднъж благодаря за съветите и подкрепата! Желая на всички, които им предстои това да не се притесняват и да имат само хубави резултати! :D
« Отговор #14 -: Ноември 08, 2007, 17:26:07 pm »
Шани, поздравления за хубания резултат :D
Успех!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #15 -: Ноември 19, 2007, 17:56:50 pm »
Здравейте! Съжалявам,че ме нямаше толкова дълго време. Все пак се реших да опитам да се подложа поне на една хидротубация за да не съжалявам, че не съм пробвала поне. За съжаление не можах дори да я изтърпя цялата. По принцип нося на болка, но този път не издържах.Според доктора тръбата е много увредена и пропуска, но трудно. Сега си чакам реда за ин витро.Ще бързаме преди да се е запушила отново, че тогава трябва да се маха и другата тръба, а на мен ми свиди.В интерес на истината преди това успях да се консултирам със специалист по стерилитет и той беше на мнение, че "това са отживелици".Но удавникът се хваща за сламка, нали?
*
« Отговор #16 -: Ноември 19, 2007, 18:46:10 pm »
Кое е отживелица-хидротубацията или премахването на тръбите?
« Отговор #17 -: Ноември 19, 2007, 23:04:30 pm »
Става въпрос за хидротубациите - нямало достатъчно проучвания и опит доказал тяхната ефективност( става въпрос за терапевтичните хидротубации)според доктора.
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #18 -: Ноември 21, 2007, 14:08:11 pm »
Това нещо, за отживелицата на хидротубацията, съм го чувала и съм го чела, но щом се практикува, значи все пак лекарите намират смисъл. Важно е лекарят, който я прилага, да е специалист и да си разбира от работата.