0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: отказах се от инвитро
« Отговор #60 -: Ноември 05, 2007, 12:36:16 pm »
С инвитрото не започва и свършва живота!Когато човек обича  този ,който е до него прави всичко от любов !Просто при мен е така.
Имам една молба към всички които са правили или правят инвитро да не се превръщате в жертви .
« Последна редакция: Ноември 05, 2007, 13:41:46 pm от eva_an »
Мое ангелче винаги ще те обичам!
embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=eva&year=2010&month=7&day=14&babycount=1"
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #61 -: Ноември 05, 2007, 12:52:52 pm »
Не разбирам ,защо това момиче е толкова съдено!?
Първо може изобщо да  не иска да прави ин витро, това си е нейното тяло и нейният организъм и нейният живот!
Второ много от нас са "ходили в гората" и ги е било "страх от мечки", но са забравили!
Трето, всички сме различни!
На мен ми е чудно как някой може да пищи от паяк , но не мисля ,че това е глезотия , а реален СТРАХ.
Защо просто не се опитаме да разбираме другите , преди да им лепнем етикет..?
Точно това беше и моята идея.  :)
И мен ме е страх от хлебарки примерно и за много ще е смешно,
ама като ги видя тия черните ми прималява направо.
Така и не можах да го преодолея.  :lol:
Точната дума е, че много хора са забравили началото, Ефирче.
Забравено е и всеки се е съсредоточил в настоящия момент.
За съжаление обаче много, много хора тръгват по нашия път....
Когато в началото е имало страх, объркване, отричане на проблема....
Спомняте ли си ?!?!

Абсолютно подкрепям!

Тази година Господ ми даде да държа ръката на приятелката си, която беше с два литра кръв в корема, в болница след некадърно проведена пункция. Видях какво значи болка и надежда, сълзи и ужас в очите на мъжа й. Благодарна съм, че тя се спаси и ЖИВЕЕ. Тя ще стане майка и ще прегръща детето си, ще го целува, въпреки че то няма да е нейна рожба.
За мен няма нищо по-важно от това човек да е щастлив с избора си и без тежест в душата да живее с него. За това и Господ ни предоставя възможността да избираме. Смятам, че няма нищо по-лошо от това да се отнеме правото на човек да избира. С какво право натрапвате избор на това момиче?
Пожелавам на всички успех по тудният път да станат РОДИТЕЛИ, а родител човек може да стане по много начини.
Поздрави!
Мога, стига да искам.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #62 -: Ноември 05, 2007, 13:47:44 pm »

С какво право натрапвате избор на това момиче?

:balk_602:
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #63 -: Ноември 05, 2007, 13:49:26 pm »

Тази година Господ ми даде да държа ръката на приятелката си, която беше с два литра кръв в корема, в болница след некадърно проведена пункция. Видях какво значи болка и надежда, сълзи и ужас в очите на мъжа й. Благодарна съм, че тя се спаси и ЖИВЕЕ. Тя ще стане майка и ще прегръща детето си, ще го целува, въпреки че то няма да е нейна рожба.

Много трогателно!!! :balk_47:
« Отговор #64 -: Ноември 05, 2007, 14:00:02 pm »
С риск да бъда нападната ще кажа, че ако не е искала да й се натрапва избор, защо изобщо пуска тази тема - само за да бъде подкрепена, за да е сигурна, видиш ли, че не само тя мисли така - а защо не чуем мнението и на съпруга й? А как би се почувствала ако проблема е в нея и мъжа й трябваше да се откаже от това да се подложи на манипулация? Незнам - въпросите са много, не можем да съдим права ли е или не! Това е моето мнение!
« Отговор #65 -: Ноември 05, 2007, 14:01:03 pm »
Немога да преодолея това ,че аз мога да забременея по нормален начин а трябва да се подлагам на нещо на което не съм сигурна ,че искам да се подложа за да имам дете.
Ето това подразни и предизвика множеството коментари.
Винаги съм твърдяла, че не е задължително човек да има собствено биологично дете, за да е щастлив. Един от най-важните моменти в живота ми беше, когато за първи път чух думичката "мамо" от осиновения си син.
На няколко преки по-нататък във форума има тема за развода - мъжът избрал лесния път и тръгнал с бившата си приятелка, докато жена му обикаляла по лекари за лекуване на стерилитет. Там всички подкрепят жената. Каква е разликата в случая, освен че местата на партньорите са сменени и авторката на темата не е тръгнала с бившия си приятел? Ако някой може да ми обясни, ще му бъда благодарна.
Иначе естествено, че всеки прави своя избор. Някои могат да направят 10 процедури инвитро, други нито една - всеки решава сам къде и кога да спре. Случаят, обаче май не е такъв.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #66 -: Ноември 05, 2007, 14:16:18 pm »
Фоксче, исках да кажа, че момичето има право на избор. И онзи, който е оставил съпругата си също има право на избор. Въобще не става въпрос за правилност на постъпката, а за изконното право да избереш. Дори Господ не го отнема. Кои сме ние, за да го правим (говоря съвсем принципно).
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #67 -: Ноември 05, 2007, 14:17:03 pm »
Ето това подразни и предизвика множеството коментари.
Винаги съм твърдяла, че не е задължително човек да има собствено биологично дете, за да е щастлив. Един от най-важните моменти в живота ми беше, когато за първи път чух думичката "мамо" от осиновения си син.

Фоксче, ти така ги усещаш нещата.Аз подкрепям казаното от теб. Много хора така са ги усетили, но може би не веднага. Други никога няма да ги усетят така, просто не могат да го приемат, не могат. Това прави ли едните хора по-добри от другите? Но тук темата се измества.

Ами може би наистина сега се сблъсква лице в лице с проблема, с истината, с дилемите. И ако е объркана, най - вероятно и тя самата не знае защо точно е пуснала темата...
Да се опитаме да й наложим мнението си или да й покажем нашето виждане са две различни неща. С един по-спокоен диалог може би щеше да стане ясно от какво точно я е страх, какво мисли съпругът й, щеше да лъсне дали е лигла или не още на първата страница. Ама аз не мисля, че ще пише повече. Ами резултатът е една лигла по-малко или един човек, който още повече се обърка. Ако е първото, не ми е кой знае какъв проблем, че съм си загубила днес малко време да пиша без смисъл. Ако е второто - ами браво на нас...
« Отговор #68 -: Ноември 05, 2007, 14:19:21 pm »
Жужка, никой не оспорва, че всеки има право на избор! Оспорвам лично аз факта, че двамата са семейство, а тя решава просто ей така да загърби възможността за свое дете, без да сме разбрали неговата гледна точка.
« Отговор #69 -: Ноември 05, 2007, 14:24:49 pm »
Жужка, никой не оспорва, че всеки има право на избор! Оспорвам лично аз факта, че двамата са семейство, а тя решава просто ей така да загърби възможността за свое дете, без да сме разбрали неговата гледна точка.

Мари, не знаеме как стоят нещата. Не дадохме възможност на момичето да си каже страховете.
Понякога и аз се паля от една само дума, която не е казана на място  :? Но знам, че не всеки се изразява така, както аз го приемам. И се опитвам да бъда по-търпелива и по-толерантна. Нека всички се опитаме.
И аз се подразних на увереността й, че тя няма проблем. Но може би е искала нещо друго да каже, друг смисъл да е вложила в думите? Ако бяхме дали възможност да се поясни, без да нападаме...

lb2f
« Отговор #70 -: Ноември 05, 2007, 14:27:20 pm »
НЕ я нападам, изказвам личното си мнение, нали затова е пусната темата? Щото аз бих пуснала такава тема, ако очаквам да разбера, колко са за и колко против!
« Отговор #71 -: Ноември 05, 2007, 14:38:07 pm »
Да, интересно - каква е целта на темата?
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #72 -: Ноември 05, 2007, 14:48:47 pm »
Мари, за мен я нападаме, може не в пряк текст, но прочети постовете!
Агресивни са, саркастични, ето ти например, казваш, че имаш много въпроси, но не обръщаш към нея, а го правиш безлично, с ритурични въпроси.
Подкрепям вижданията ви, и мен ме подразниха същите неща, и аз си зададох същите въпроси, но съм твърдо против грубия тон, с който си изказахте мнението!
Но така или иначе ние вече само си чешем езиците, тя едва ли ще пише повече.

Фоксче, с риск да се потретя сигурно и с риск да греша, разбира се, но може би целта на темата беше един объркан човек сега изправящ се пред реалността, да си подреди мислите, да започне отнякъде, да види къде греши, да се убеди, че може повече, от колкото си мисли, че е спосбен.
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #73 -: Ноември 05, 2007, 14:57:12 pm »
мисля 4е фокс4е много добре е разбрала за какво става вапрос вав темата и подкрепям неиното изказвне.
Цитат
може би целта на темата беше един объркан човек сега изправящ се пред реалността, да си подреди мислите, да започне отнякъде, да види къде греши, да се убеди, че може повече, от колкото си мисли, че е спосбен.
каде в поста на моми4ето пише 4е тарси правилното решение 4е иска да си подреди мислите 4е може да греши или 4е иска да се обеди 4е може пове4е от колкото си мисли 4е е способна.аз никаде невидях такова нещо.тя говори едноли4но за своя страх никаде не е споделила мнение или желание на сапруга или общо желание за друг вариан като осиновяване.и примера които фокс4е е дала с другата тема е много на място
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #74 -: Ноември 05, 2007, 15:00:22 pm »
Галиан, ами добре, отказала си се. Това е твой избор и ти го знаеш. Всички позиции, които прочетох в по-горните постинги, приемам. Не всички разбирам, но приемам. Всеки един, който пише тук в този форум, вероятно е очаквал на него да се случи най-лесното зачеване. И естествено, фактът, че това го е подминало, вероятно за всяка от нас е било шок. Много често в началото на дългия път, който ни чертае стерилитета, изскача проблем при единия от партньорите. Така беше и при нас. Проблем в сперматогенезата вследствие от варикоцеле. Заключение с много думички след първата спермограма. Последва операция, подобрение в спермограмата, намаляха думичките накрая. Аз дори повярвах в естественото забременяване. Ама не се получава. Последваха три инсеминации, за съжаление - неуспешни. Изскочи и друг проблем - този път при мен, имунологичен. При него резултатите са прилични, би следвало да се получи с инсеминация. Да де, ама това не е математика и две и две не винаги прави четири. Може би сега причината да не става, се крие в мен. Не знам. Искам да кажа, че не знаеш като си легнеш довечера и се събудиш утре сутринта, накъде ще е задухал вятъра. Обичам съпруга си толкова много! И ако знаете колко искам да му родя дете! Неговото и мое дете! Искам да има неговите прекрасни сини очи! И ще направя ин-витро. Искам да кажа, ще го направим двамата това ин-витро. Защото това си е нашата обща мисия. Аз, слава Богу, не се страхувам от игли, даже сама ще си ги слагам тези инжекции ако мога. Мисля, че и другото ще изтърпя. Само да не стават фатални грешки. Дано не се случват на никоя от нас! Ще се боря до последно със всички сили и средства, защото това е, което искам! И ако знаеш колко много се обичаме сега! Защото това е нашата борба и тя ни сближава. А на теб, каквото и да решиш по-нататък, желая ти успех! И бъдете много щастливи двамата заедно! 
« Отговор #75 -: Ноември 05, 2007, 15:09:43 pm »
Петя, това го каза Цветенце!

Цвете, може и да си права, но тя така или иначе повече не писа тук, към кой да задам въпросите си? Не искам да наранявам никой, знам колко е трудно в борбата за дете, но не мога да се съглася с нея и това е! Защо трябва да съм виновна затова?
*
« Отговор #76 -: Ноември 05, 2007, 15:10:11 pm »
мисля 4е фокс4е много добре е разбрала за какво става вапрос вав темата и подкрепям неиното изказвне.
Цитат
може би целта на темата беше един объркан човек сега изправящ се пред реалността, да си подреди мислите, да започне отнякъде, да види къде греши, да се убеди, че може повече, от колкото си мисли, че е спосбен.
каде в поста на моми4ето пише 4е тарси правилното решение 4е иска да си подреди мислите 4е може да греши или 4е иска да се обеди 4е може пове4е от колкото си мисли 4е е способна.аз никаде невидях такова нещо.тя говори едноли4но за своя страх никаде не е споделила мнение или желание на сапруга или общо желание за друг вариан като осиновяване.и примера които фокс4е е дала с другата тема е много на място

Петя, вече спорим ей тъй за спора. Просто опитах да помисля малко извън и между думите, а не само буквално от написаното. Да, права си, с думички не  е написала такова нещо, друго имах предвид!

Мари, не си виновна, че не си съгласна бе, не исках да ти кажа това :bighug:
Напротив - и аз не съм съгласн. Като теб, като вас! Но не ми хареса начинът, по който и го показахте :(
« Последна редакция: Ноември 05, 2007, 15:16:12 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #77 -: Ноември 05, 2007, 15:17:13 pm »

Здравейте момичета,
може би много от вас ще ме упрекнат и ще ме обвинят , че съм егоиска и ,че не съм права.при нас проблема е при съпруга - азоспермия .След направена биопсия единствения начин да има дете е чрез инвтро, но аз не съм сигурна , че мога да се подложа на това.
Ами тя самата си е знаела, че ще бъде упрекната, обвинена като егоистка, дори неволно с поста си сама е предизвикала тези определения.

Galian_75 ако търсиш мнения, мисля, че вече имаш достатъчно. Ако ли пък търсиш подкрепа, мисля, че не я искаш правилно. Сама го казваш:
Цитат
Сега прочетох това което първоначално съм написала ,не съм формолирала нещата добре, и като смисъл не е това което съм си мислила.

Отговора е в теб, открий го! :)
« Последна редакция: Ноември 05, 2007, 15:19:58 pm от st »
*

petq74

• 373
« Отговор #78 -: Ноември 05, 2007, 15:17:54 pm »
да аз цветенце сам цитирала и затова отдолу питам каде е видяла вси4ко това а не сам зитирала фокс4е няма нужда тя е казала вси4ко много то4но
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*

petq74

• 373
« Отговор #79 -: Ноември 05, 2007, 15:27:03 pm »
Цитат
вече спорим ей тъй за спора.
маи маи ве4е така излиза.ама всеки си има мнение а някои мнения трагват в разли4на посока и темата се отдале4ава от сащноста
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух