Ефи, права си, само че дори и да е било зов за помощ, вече няма как да разберем това...
Натали, аз също съм готова на всичко, за да имам дете. Аз също съм на мама и на татко глезлата, защото съм докторско дете и съм получавала всички екстри, за да съм добре и да се чувствам добре. Само че съдбата не ме е погалила с перце в битката за дете. Не ми помогна и това, да задържа второто си бебе. Знам обаче моите сили до къде се простират и какво аз бих направила, за да успея. Явно момичето не е сигурно в нейните и потърси нашата помощ. Понякога любовта не е достатъчно силна, за да рискуваш живота си, колкото и да ни се иска да вярваме в това. Всеки разбира по определен начин избора си в живота и пътя си. Аз също съм си мислила в началото да оставя мъжа си, да продължа напред с друг. Това прави ли ме по-малко егоист? Само че седнах и си помислих - ами ако утре ми се случи с друг и той ме зареже, защото аз не мога да имам дете? Тогава? И реших, че аз мога да преглътна себе си, достойнството си в името на общото ни щастие. Така както моя мъж преглътна себе си и достойнството си в името на същото нещо. Ние решихме, че се обичаме повече от всичко и че заедно ще успеем в каквото сме решили. Когато забременях втория път, бременността ми беше тежка и ужасна. Тогава мъжа ми каза - моля те, нека го махнем ако има опасност за теб. Аз не се съгласих. Толкова чакане и молби, не можех да ги отхвърля с лека ръка. И след това той беше до мен във всяка една минута...
Така че решението е да се говори, да се обсъжда, да се споделят страховете и да се изясни кой какво иска. Така най-лесно ще се стигне до решението.