0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: РАЗВОДЪТ - неочакван или предопределен???
« Отговор #60 -: Ноември 07, 2007, 14:32:12 pm »
А като срещнеш истинския мъж може и да няма нужда да се ходи по доктори :) Когато има любов стават чудеса  !!!

Косето е на небето.
« Отговор #61 -: Ноември 07, 2007, 17:45:45 pm »
МАГИЧКА,искрено ти съчуствам!изпитала съм такова разочарование и съм АБСОЛЮТНО съгласна с другите момичета,че счупеното нестава никога като ново,и че има хора които са така устроени (може би ),и няма да се променят!!!мога само да ти вдъхна поне малко кураж,защото не случайно старите хора казват"ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО",подкрепям напълно тези думи..
дори когато се чустваш в безисходица и невиждаш надеждата,точно тогава нещата се нареждат  най-неочаквано  и разбираш , че всичко е било за твое ДОБРО!!!!:bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:някой ден ще се обърнеш назад и ще си кажеш:"добре че стана така,сега съм толкова щастлива"!!!!!
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #62 -: Ноември 08, 2007, 08:02:42 am »
Мисля, че си взела правилното решение. Както вече са ти писали, на всеки човек му се е случвало да бъде предаден. Преди брака си съм имала две сериозни и продължителни връзки. Причината да приключат и двете беше една и съща – хванах момчето в изневяра. Първия път нямаше място за отричане, защото го видях с очите си. Именно за да не доставя удоволствието и да не дам лесно победата на любовницата реших да продължим напред, но през няколкото месеца, в които се опитвахме да преглътнем случката аз бях обвинявана, че съм го подтикнала към такива действия. Така и не можах да преглътна станалото, мисълта ме човъркаше отвътре и именно поради тази причина не бих посъветвала никоя жена да продължи една такава връзка. Малко са жените, които наистина биха простили и забравили. Червейчето остава за цял живот.Е, в крайна сметка хванах си чантата и се изнесох. След месец като се върнах да си събера нещата намерих писма и подаръци от друго момиче – толкова е трябвало да бъда забравена. Не се пречупих пред телефонните обаждания и ревове, за което цял живот ще съм си благодарна. Втория път узнах чрез СМС, потвърдиха и общи приятели. Също както при вас се започна с отричане, предлагане на подаръци, което е най-голямото доказателство, че мъжът е виновен и иска да изкупи вината си. Този път не му мислих дълго. Още същия ден се разделих с въпросното момче. Отново имаше ревове, че с мен искал да прекара остатъка от живота си, че аз трябвало да бъда майка на децата му, но не благодаря! Аз не желая такъв баща за тях!
Исках да споделя случилото се с мен за да ти дам кураж, да разбереш, че такива неща за съжаление се случват по-често отколкото трябва и да знаеш, че в края на тунела винаги има светлина. Достатъчно е да видиш моята розова лентичка. Пожелавам ти много щастие!
« Последна редакция: Ноември 08, 2007, 08:05:13 am от ani4ka »
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #63 -: Ноември 10, 2007, 22:19:09 pm »
Здравей , Магичка ! Аз също имам тежка раздяла зад гърба си и само исках да ти кажа,че никога не съжалих за това. Понякога ,когато имаш връзка / или брак / се чувстваш по-сигурен и защитен и въпреки ,че не се чувстваш добре с човека да теб, въпреки ,че понасяш много негативи си търсиш оправдания да останете заедно от срам и от страх да не останеш сам. После виждаш много неща отстрани и се чудиш защо си си губил времето. Според мен си постъпила правилно,че си се махнала. Опитай си да си стъпиш на краката ,повярвай в себе си и горе главата. Никой няма право да те тъпче и да си играе с теб ,да те лъже и да ти се подиграва зад гърба !
Помни ,че достойнството ти е най-скъпо и докато го имаш ,можеш да разчиташ на уважението на другите ! Подкрепям те изцяло , смело напред и не гледай повече назад !
Сигурна съм ,че ще намериш някой по-добър за теб и ще се чувстваш много по-добре ... И аз не вярвах ,но след раздялата ми се случи точно това и съм много по-щастлива от преди . Пожелавам същото и на теб !   :bighug:
*
« Отговор #64 -: Ноември 15, 2007, 18:37:06 pm »
Здравейте момичета. Отдавна не съм писала тук...От заглавието ми май става ясно защо...Неочаквано ли е? Мъжът ми си има любовница. "Бившата" му изгора с която са били заедно 4 години преди ние да се срещнем. Направо съм като полята с вряла вода... Незнам какво да правя, незнам какво да мисля....Оказва се, че не успя да дойде с мен за операцията ми през Юли, защото....е бил с нея.Всеки път, когато съм командировка ( на 2 месеца по веднъж за 3 дни ) и всеки път когато отивам при майка ми той е с нея. Случайно го разбрах естествено... А сега накъде. Раздялата ли е решението? Нямам сили даже да го погледна - гади ми се всеки път като си представя, че аз лежа по болниците, а той си се е забавлявал. Днес трябваше да отида при д-р Персенска да започнем стимулацията за инвитрото, но не го направих. Мисля си, че за момента няма смисъл да го правя. Той май че излиза просто не го заслужава...С какво обаче аз заслужих така грубо да ми се изсмее в лицето и да ми заяви, че това сега било НЕЙНОТО сладко отмъщение за това, което едно време аз съм и причинила. Момичета, побърквам се! Незнам накъде! А най-лошото е, че той не иска да говорим за това.Казва ми че съм психясала от тия клиники и че го занимавам само с глупости и му преча на живота...Някой минал ли е през такъв период. Раздялата ли е решението и няма ли да съжалявам после. Вече сама започнах да се чудя дали не си внушавам.

Виж сега миличка, моя бившият не е имал любовница, но отношението му също беше достатъчно обидно за мен. Никаква подкрепа морална, никаква. Да не говорим, че бременна с кървене съм бачкала, а той ми казваше, че се лигавя. Е резултата е ясен - спонтанен аборт. Разбира се има и други причини, които тогава не знаех, но така или иначе не беше особено емоционално подкрепящо! Ако ме питаш мен, ако не се чувстваш добре във връзката си, няма смисъл. Разбери ме правилно, когато вземаш решение за твоя живот това е за теб самата, но когато имаш дете, вземаш решение за двама ви - ти и детето. Аз реших, че ми е време да взема решение за себе си вместо след това да се терзая мога ли да взема и решение за детето си, да го оставя с баща алкохолик и да му навредя на психиката. Докато нямахме дете реших да сложа в ред нещата, разведох се. Никога не съм вярвала, че ще кажа, че се радвам, че така се е случило, защото ако сега имах дете, то щеше да страда. Никой не може да те посъветва, но пък от опит мога да ти кажа, че след развода светът не свършва!
« Отговор #65 -: Ноември 17, 2007, 01:47:14 am »
Маги4ка, аз преживях същия кошмар този май.И на мен ми е болно от обидата, но връщане назад няма. Прегръщам те.
*

mimozinq

• **
  • 52
  • Животът е чудо
« Отговор #66 -: Ноември 17, 2007, 15:56:13 pm »
Абе я да се маха!
Мъже като този са срам за човечеството! Как може в такъв момент и по този начин!
Не съм чула за жена изоставила мъжа си докато той се лекува в името на общата мечта да имат дете, докато при тях като че ли това е най-естественото нещо. Ценности като доверие, подкрепа, приятелство и любов, като че ли са за боклука!
И е срам и позор, че има жени, които толерират подобно поведение с оправдания от типа:" те всички правят така, той има емоционални проблеми..". Глупости!
Ти нямаш ли емоционални проблеми? На теб не ти ли е трудно?Как се чувстваш? Или е по-важно да сме с мъже, каквито и да са?
Горе главата! Аз така се омъжих мн млада, а после се оказа, че съкровището е обратен. Има и по-зле, сега се опитвам да хвана един от последните влакове за детенце..
Няма страшно- всичко е поправимо! А и не се знае дали не е за добро...
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #67 -: Ноември 17, 2007, 18:36:19 pm »
Абе я да се маха!
Мъже като този са срам за човечеството! Как може в такъв момент и по този начин!
Не съм чула за жена изоставила мъжа си докато той се лекува в името на общата мечта да имат дете, докато при тях като че ли това е най-естественото нещо. Ценности като доверие, подкрепа, приятелство и любов, като че ли са за боклука!
И е срам и позор, че има жени, които толерират подобно поведение с оправдания от типа:" те всички правят така, той има емоционални проблеми..". Глупости!
Ти нямаш ли емоционални проблеми? На теб не ти ли е трудно?Как се чувстваш? Или е по-важно да сме с мъже, каквито и да са?
Така е. Аз мисля, че е по-добре сама от колкото зле придружена!
*

mimozinq

• **
  • 52
  • Животът е чудо
« Отговор #68 -: Ноември 18, 2007, 19:27:26 pm »
Подкрепям  :D
*
« Отговор #69 -: Декември 25, 2007, 15:34:13 pm »
Много мъже изневеряват на съпругите си,пове4ето от тях го правят заради комплексите си.Рано или късно жената винаги разбира.Има случаи ,когато тези жени са красиви ,умни и въобще с много положителни качества,но за съжаление не се оценяват,защото половинката им  е изневерила.Факта 4е го е направил в толкова важен момент само доказва неговите чувства  и колко е отговорен.Незнам сигурно е тежко и сигурно обвиняваш себе си ,макар и наи вероятно да нямаш вина.Mисълта ми е ,че човек не трябва да прави компромиси със себе си иначе му се качват на главата.Обедена съм ,че вътрешно в себе си знаеш какво да правиш
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #70 -: Март 17, 2008, 16:04:02 pm »
Магичка :bighug:
Искрено съжалявам за това, което ти се е случило и си изживяла.
Искам само да ти пожелая, да бъдеш най-обичаната и щастлива жена на света каквото и да решиш, както и да продължиш!
« Отговор #71 -: Март 21, 2008, 21:24:42 pm »
Мисля че проблема не е в това, че ти е изневирил а в това че точно в този труден момент в които той трябва да е до теб,той го е направил.Е аз това мисля,че е проблем,защото изневяра се прощава,компромиси се правят това е неотложно.
Решението си е твое,но пьк добре си помисли,защото до тук сте стигнали сте се борили,и в един момен всичко да отиде на вятара.. :(
http:
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #72 -: Март 26, 2008, 03:55:04 am »
...защото изневяра се прощава,компромиси се правят това е неотложно.
Решението си е твое,но пьк добре си помисли,защото до тук сте стигнали сте се борили,и в един момен всичко да отиде на вятара.. :(
прощава ли се?!?как не...кой е тоя бе?майната му!
Маги4ка,тук му казваме:следващият ...моля.
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #73 -: Март 26, 2008, 10:31:55 am »
Цитат
прощава ли се?!?как не...кой е тоя бе?майната му!
Маги4ка,тук му казваме:следващият ...моля.
:jump12:
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
« Отговор #74 -: Март 26, 2008, 11:05:51 am »
аз пък от собствен опит съдя, че ако е заслужена - а това е въпрос на лична преценка - прошката променя.  и една уж раздяла може да е всъщност нова среща. така мисля аз и го вярвам, но веднъж съм прощавала заслужено и слава богу, не направих грешка. обаче има моменти, в който не съм прощавала и не съжалявам.
много са лични тези решения. аз напълно разбирам магичка, напълно и си представям през какво минава. много боли. аз даже не знам как съм се справила с тази ситуация, като че ли бях като изтръпнала и просто действах напред, действах. сега, еотдавна, питах приятелка "абе аз как изобщо се държах пре този период" и тя ми каза - много силно и мъдро.
пък не съм такъв човек.
просто винаги съм вярвала в добрия край, но то има и доза интуиция и познаване на другия.

ако е му вярвах и не виждах, че му се къса сърцето заради това,което ми е причинил, едва ли щях да простя.
« Последна редакция: Март 26, 2008, 11:14:53 am от coookie »
*

petq74

• 373
« Отговор #75 -: Март 26, 2008, 11:26:15 am »
Цитат
макар че май само веднъж са ми изневерявали.
Никога не ми се е слу4вало подобно нещо и даи бойе да не ми се слу4и.По повод прошката-да мога да прощавам,но никога не забравям.Затова си мисля тогава на кому е нужна такава прошка?Доверието е съсипано и цял живот ще помня,ще се съмнявам дали няма да се повтори и по този на4ин ще си съсипя живота,а и неговия.Няма да мога да се отпусна и да изживея хубавите мигове,които живота ми предоставя тай,като ще бада твърде заета с това да мисля дали е мил защото е гузен или защото все още ме оби4а.И обратното.Тои/ако е стока и е разбрал грешката си/също няма да може да се радва на вси4ко,защото ще е тварде зает да ми доказва,4е все още има надежда,ще се пита дали съм си върнала доверието в него и така,ще изгубим много ценно време от нашия живот.А също така мисля,4е изневярата е предателство срещу семейството,което е нещо свято за мен и ако простя ще е предателство срещу мен самата.В такъв слу4аи,защо трябва да страдам заради грешките на друг?Има неща,които могат да се простят,но има и такива,които нетрябва да се прощават.По този на4ин трябва да си полу4ат урока ина4е ще продължават да го правят независимо от това дали със вас или със следващата си жена.Размине ли им се веднаж те си мислят,4е винаги ще им се разминава,ако не при вас то при някоя друга   
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
« Отговор #76 -: Март 26, 2008, 11:41:47 am »
ами не винаги е така, петя74, поне от моя опит. прошка даваш ли - забравяш. И повече не споменаваш. Никакви натяквания. Прощаваш, ако вярваш. Ако не вярваш, че даваш прошката заслужено и не се опиташ поне да върнеш назад изгубеното доверие, то тази прошка не върши много работа. И от другата страна, прошката ако не се възприеме като ново начало, то наистина е безмислено и сигурно стават нещата, за които пишеш. Замъглява се истинската стойност на думите и действията от тук нататък и остава да гризе съмнението.
Искам само да кажа, че има случаши, в които прошката, но, пак повтарям, дадена на този, който може да я разбере и оцени и наистина съжалява за това което е сторил - може да промени много неща.
Но, ако се почне наново, но и двамата не си дават ясна сметка дали са готови да го направят, няма смисъл. Именно затова казах, че прошката трябва добре да се обмисли и е по-скоро акт на разум, а не на чувства и от двете страни.
« Последна редакция: Март 26, 2008, 11:45:57 am от coookie »
*
« Отговор #77 -: Март 26, 2008, 12:04:15 pm »
Изчетох всичко, но не намерих някой със сходно мнение като моето.
Ето мнението ми по темата за изневярата!
Никога по никакъв повод не съм ревнувала.Има си някакво изхабяване на чувства, липсва вече страстта и емоцията.Нормално е в такъв момент, още повече след трудностите, които преживяваме да срещнеш някой различен (тук имам предвид както мъжа, така и жената).Този някой те запълва със страст, не ти говори за неплатени сметки и ин витро процедури.Мъжете потдават лесно.Казала съм на моя, че нямам нищо напротив.Който иска може да го пита.Единственото ми условие е да си я води в неговия си апартамент, а не пред хора да ме излага.Не ми е до него.Просто искам да се държи добре с мен, да е до мен, когато имам нужда от него, да ме подкрепя и да не ме лишава от нещо за сметка на другата.Идея си нямам дали се е възползвал от свободата, която му давам.Но щом не усещам съжалителни погледи, предполагам, че още се прави на скромен.Но и да го е направил-не съм усетила по никакъв начин-не се е отразило нито на отношението му към мен, нито на семейния бюджет.Не си заслужава да се разваля семейство заради една изневяра, освен ако той (или тя) не започне да влага много чувства в това.Тъпо е изречението, че човек отива при друг само когато нещо му липсва и е нещастен във връзката си.Лично познавам и мъже и жени, които са пример за идеално семейство, но не пропускат да кръшнат.(друг е въпроса колко са тъпи, щом даже и аз съм разбрала...)
Тук обаче идва конкретния случай на Маги.Цялата тази ситуация е обидна за нея.Бившата любов, лъжи, отсъствие...това аз не бих могла да преглътна.Едно е да си начеше крастата, друго е да ме зарязва, когато имам нужда от него.Недопустимо!
Мисля, че ще цитирам вече изказано мнение, но- Следващия, моля! :wink:
Маги, пожелавам ти от цялото си сърце звездичките ти да се наредят в желания от теб път и с правилния човек!
*

petq74

• 373
« Отговор #78 -: Март 26, 2008, 12:10:35 pm »
Цитат
прошка даваш ли - забравяш
да така трябва да е,но аз не забравям и затова не мога да живея с този 4овек по нататък както съм писала.За това сме толкова разли4ни хората.Написала съм това от моя гледна то4ка как аз го 4увствам и как аз немога да се приема това.Бих си провалила живота от терзания и затова в моя слу4аи това да го оставя е за предпо4итане пред перспективата да се терзая и така да измъ4вам и него
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
*
« Отговор #79 -: Март 26, 2008, 12:10:52 pm »
Да, определено и аз съм на мнението на Мими.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin