0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eloiz

• 167
  • Чакам те бебчо...
Re: РАЗВОДЪТ - неочакван или предопределен???
« Отговор #40 -: Ноември 04, 2007, 15:51:21 pm »
Магичка,съжалявам за това,което се е случило!Никой не е застрахован от изневярата,може да се случи на всяка една от нас.Пиша всичко това,защото съм минала по твоя път.Преди 19 години се омъжих за ученическата си лювов.Кълнеше ми се във вечна вярност,но...едва 2 месеца преди сватбата ни се върна при бившата си приятелка.Свързах се с нея,разговаряхме,а тя нагла-нямало да скъса с него!Въпреки всичко се омъжих за него,но бракът ни просъществува едва 2 месеца.Тръгнах си заради другата.След това 9 години и не можех да си помисля за брак,беше ме страх да не се случи същото.Сега съм омъжена вече 10 години за прекрасен човек и само си спомням с усмивка за този период от живота си.
*
« Отговор #41 -: Ноември 04, 2007, 17:42:54 pm »
Хич не се страхувай да го zарежеШ zавинаги. Толкова пъти до сега те е лъгал и пак Ще го направи. А един път върнеШ ли се, той Ще е спокоен, че винаги Ще проЩаваШ и Ще се връЩаШ.
И аz съм с раzвод zад гърба си. В началото ме беШе страх да съм сама, не можех да си представя живота беz него. Бяхме 10 години zаедно, а семейство само 1,5. "Хванах" оЩе преди фиzическата иzневяра. Болката и обидата бяха толкова големи, че и zа момент не си помислих да му простя.
Някога той ме успокояваШе, че Господ не иска ние да имаме деца, а сега се радвам че тогава не се получи. С дете или беz дете мухльото си е мухльо. Все ЩеШе да кръШка.
Сега съм Щастлива с друг мъж.
И ти Ще намериШ Щастието си след време, сигурна съм. Късмет.
« Отговор #42 -: Ноември 05, 2007, 10:35:59 am »
Чудех се дали да пиша,но ще се намеся и аз,просто защото съм много върл противник на такива двойни игри и некоректни отношения.
Първо-не си луда,нито си психясала.Ходенето по клиники не те е побъркало,това е една борба,която би трябвало да е ваша,обща,проблема не е в теб,а в семейството ви и е много тъпо от негова страна да го обръща срещу теб,само защото му изнася да си търси оправдание.
После-прави ми впечатление,че не е коя да е,а бившата му изгора..Значи все пак не е някаква нова тръпка,а връзка,която е приключила веднъж и би следвала да е изчерпана.Има причина да е преустановена веднъж,но той се обръща към нея,защото вероятно му е удобна или на разположение.Веднъж гледах едно много интересно предаване за изневярата и в студиото имаше един дедектив,който следи изневерници.Той каза,че от дългият си опит в това се е уверил в едно-там ,където веднъж е счупено,лепеното винаги се вижда.Колкото и усилия да правят партньорите,краят може само да се отлага-той е неизбежен.
Разбира се,че може би това правило си има своите изключения.
Аз лично не бих се върнала към стара връзка дори да ме нашибат с коприва.
Забелязала съм,че има жени,които са склонни да досаждат,когато биват отхвърляни.Не е изключено тя да е подела инициативата и той да се е поддал,предвид обстоятелствата,или от чисто мъжка суета,което обаче не му прави чест и не го оправдава ни най-малко.Изобщо каквато и да е причината за поведението и постъпката му(тук можем само да гадаем и аз разсъждавам,но не съм сигурна дали съм права или не)смятам,че няма ни най-малко право да те изкарва теб изкукуригала,като човека,който се държи глупаво,незряло и неадекватно е самият той!
Не съм съгласна с момичето,което каза,че всички мъже били склонни да кръшнат-според мен има хора,които са склонни и такива,които не са.Полът не е от значение.Определящи сигурно са десетки фактори-семейство,среда,възпитание,нагласа,а впоследствие и любов и уважение към партньора и манталитет вероятно като цяло...
Също съм привърженик на теорията,че когато човек срещне голямата си любов,той има нужда само от един човек и просто никога няма да изпита тази вътрешна потребност-да кривне от пътя.
За финал ще кажа,че според мен Магичка постъпва правилно,занапред се въздържам от съвети-тя сама ще прецени какво да прави и каквото и да реши,стискам палци нещата за нея да се подредят по възможно най-добрият начин и да е много щастлива!
« Последна редакция: Ноември 05, 2007, 10:38:09 am от Бианка »

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #43 -: Ноември 05, 2007, 11:59:23 am »
Магичка, неприятна е ситуацията в която си в момента. Най-добре си направила, че си при майката, сега тя е твоята опора. След всяко зло идва добро, от опит ти казвам. Лично мое мнение, че тези любовни игри нямат край, но слушай сърцето си и излезте от ситуацията след разговор между двамата-той също е страна и то виновната в случая. Пожелавам ти благоприятен изход и не унивай.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #44 -: Ноември 05, 2007, 12:15:25 pm »
Това с колата направо ме уби! Ей тия мъже направо... Сигурна съм че иска да се върнеш защото хората после ще го гледат накриво като прелюбодеец пък и отново да си му под контрола, решението да е негово а не твое. Мъжете много си падат по това да запазят името си неопетнено и семейството си под контрол. В крайна сметка обаче ти най-добре си го познаваш. Навремето сигурно е оставил приятелката си заради тебе, нали така? Ами просто историята се повтаря само че си ти сега от другата страна. Това показва че е повтарящо се поведение. Бъди силна и смела Магичка и мисли напред, колкото по-бързо го забравиш толкова по-добре. Любовта не се купува за съжаление, особено при двойките с такива проблеми като нашите. Тогава се разбира дали този човек заслужава да бъде баща на децата ти.
« Отговор #45 -: Ноември 05, 2007, 15:25:55 pm »
Магичка, съжалявам за кошмара, който преживяваш.
Аз бих те посъветвала, САМА ДА ВЗЕМЕШ РЕШЕНИЕ. Тук намираш подкрепа и съчувствие, но момичетата дават и крайни съвети, за което и тях моля - не давайте крайни съвети за раздяла. Решението за прошка или раздяла Магичка сама ще вземе. Това си е нейно право. Да не вземем да я подведем, и после тя да си бие главата.

Аз лично, бих те посъветвала, да му кажеш, че имаш нужда от време да осмислиш ситуацията, да се успокоиш. Посъветвай и него да не те притиска за известно време, после можете да започнете да разговаряте за това какво е направил и имате ли бъдеще заедно. Междувременно, хубаво си решила да останеш при майка си.
Моят личен опит е, че той може да си вземе поука и да не прави такива грешки в бъдеще. Дай му шанс, ти си го познаваш най-добре.
И моля те, ако му простиш и решиш да се съберете, нека това да не е заради колата.

Успех и бъди горда.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #46 -: Ноември 05, 2007, 18:13:18 pm »
Момичета, току що пак ми се обади и ме направи най-черната овца. Разкрещя ми се как съм могла да изчезна за толкоз време, за коя съм се мислила и какво да кажел той на хората като го питат къде съм...Дори едно "Как си?" не чух.Започвам да се чудя дали въобще има смисъл да му давам време за да прецени ситуацията и да признае поне че е сгрешил.Та той се държи сякаш аз съм виновна, че съм отишла при майка ми и съм го оставила.Май всичко е вече свършило, колкото и да не ми се искаше да го призная.  :(

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #47 -: Ноември 05, 2007, 18:21:19 pm »
Ех, Магичка, съжалявам! :bighug: Опитай да се отърсиш от всичко това, остани при майка си колкото имаш нужда и помисли, заслужава ли си! Надявам се да се справиш с всичко това!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #48 -: Ноември 05, 2007, 19:02:39 pm »
maggi4ka, съжалявам! Както казах, това е черта на характера, разпознавам я безпогрешно, защото съм израстнала в семейство с такъв баща. Не знам какво и е на майка ми, но едно мога да ти кажа - децата страдат много. Властването се прехвърля и на тях  :(. Следващият етап е да те моли...ако поддадеш и се примириш, пак в някакъв момент ще станеш най-черната било то свързано с нова изневяра или не. НЕ причинявай това на себе си, още по-малко на децата си. :bighug:
« Отговор #49 -: Ноември 06, 2007, 08:23:14 am »
Мдааа.., по този повод се замислих - дали пък не е в това проблемът със зачеването...  Може би наистина такава една връзка не би трябвало да има резултат, или поне не докато е в този си вид. Както казват мъдрите хора "всяко зло - за добро". Или ще се променят нещата, или.. пак ще се променят, но вече всеки ще е поел своя път.
А децата.., те ще дойдат тогава, когато родителите /като двойка/ са готови за това.

Мило момиче, успокой се сега, ясно е че си в криза. Трябва ти време и всичко ще си дойде на мястото. Търпение и успех ти желая!
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #50 -: Ноември 06, 2007, 09:15:02 am »
атаката е наи добрата защита е казал наполеон.това зна4и 4е мажа ти се 4увства виновен и застрашен щом е предприел такава мярка като скандала и обвинетията срещу теб.а и това 4е за ден мина от една тактика на друга коренно разли4на от парвата доказва това 4е е виновен и се 4увства такав.проблема е доколко сам тои е наясно с това и дали реално го асмилира или вси4ко е подсазнателно а на практика тои отказва да се 4увства така и е сигурен 4е не е виновен.всяко зло за добро.дали ще продалжиш с него или не трябва да е ли4но твое решение но този слу4аи ти помага да нау4иш още нещо от характера на мажа ти.така 4е дори и да се варнеш при него ти трябва да се саобразяваш и с тази негова 4ерта нот характера му-не толкова приятна.трябва да прецениш можеш ли всеки пат когато стане проблем да понасяш обвиненията и скандалите му 4е ти си виновна и колко време ще можеш да го правиш.защото когато един ден любовта си отиде и остават уважението а то го няма в слу4ая и ти си на 50-60 години какво ще правиш тогава?според мен една вразка се крепи на довериети а то тук си е заминало безвазвратно.хи4 не ми се искаще да ти давам пример сас себе си но аз имах сащата вразка.няма да ти разправям как проте4е но ще ти кажа краиния резултат.тои се варна при лиубовницата си и сега тя му е жена а тои си има още три любовници и жена му знае и се тормози ама няма смелост да го напусне зашото има и дете от него.та маже с такова поведение никога не влизат в правия пат.това при него ще се повтаря периоди4но с теб или с друга жена.още пове4е 4е ако се варнеш при него тои ще си повярва колко неустоим маж е и дори при такова провинение жените му прощават и се вращат.каквото и да решиш маги4ка трябва да си подготвена за да не рухнеш психи4ески.бади силна и прецени ти какво искаш и как ти ше бадеш щастлива.преградки от мен и бади вярна на себе си а не на неверен маж
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #51 -: Ноември 06, 2007, 11:02:22 am »
Цитат
маже с такова поведение никога не влизат в правия пат.това при него ще се повтаря периоди4но с теб или с друга жена
Аз мисля по абсолютно същия начин. Даже написах по назад в темата, мъж има ли такива склоности да изневерява просто не се променя, то е като черта в характера с която си умира. Така че избора наистина е твой, дали ще се примириш с това или ще скъсаш веднъж завинаги. Аз лично мисля че никой не заслужава да бъде унижаван по този начин и мерките трябва да са мигновенни и крайни. Но това е мое мнение и не те ангажирам с него. Бъди силна и се цени високо, хората какво ще кажат няма никакво значение ако не си щастлива.
*

maggi4ka

• 440
« Отговор #52 -: Ноември 06, 2007, 16:32:08 pm »
Благодаря ви момичета. За всичко. Четейки отговорите ви, се почувствах така сякаш съм при психоаналитик и той с въпросите си ме е накарал да осъзная това което всъщност съм знаела много отдавна, но съм отричала по една или друга причина. Като върна лентата назад, от самото начало на връзката ни осъзнавам, че винаги аз съм била виновната, упрекваната, унижаваната. Допреди 1 месец се чувствах виновна наистина заради това негово поведение. Мислех си, че самата мисъл за дете и желанието ми да стана майка са ме променили и съм станала отвратителна. Сега вече виждам, че поведението му просто е било такова още отпреди сватбата ни. Майка ми ми припомни някои случки, които бях оставила назад във времето като забравени, или така просто ми е било по-удобно. Винаги досега съм го оправдавала пред всички, че той просто е много добър и наивен и вярва много на хората, че му е в повече напрежението и понеже аз съм му най-близкия човек, като няма на кой друг си изкарва нервите на мен. Да обаче сега се запитах сама, дали най-близкият ти човек не би следвало да те успокоява и да ти вдъхва вяра и надежда, че всичко което ти се случва ще се оправи, а не да те изнерва и да ти унищожава живота, както ми е казвал многократно той. Нали най-близкият човек точно, би следвало да ти дарява смисъла на жичота, а не неговия провал....Благодаря ви момичета. Благодаря ви, за това, че сте до мен,макар и виртуално, в този толкова кошмарен момент от живота ми. Благодаря ви, че по един или друг начин ми помогнахте да се изправя срещу проблема и да видя истината - колкото и да е страшна и болезнена. Обичкам ви!!! Всички до една. И ви пожелавам да бъдете винаги обичани и ценени първо като личности и естествено най-вече като жени! Изглежда, че при мен се получи точно това - липсата на уважение и зачитане. Той просто си ме беше приел като някаква даденост и точка. Знае си, че вкъщи всичко е ОК и аз си го чакам. Не позволявайте да ви се случи това. Аз съм го позволила по един или друг начин и сега ми се налага да започвам да градя живота си отначало. Но - ма...та му! Важното е отсега нататък да успея да стъпя отново здраво на краката си и да подредя, мисли, чувства и жичот в тоя сложен пъзел в който неволно попаднах. ОБИЧКАМ ВИ!!!

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #53 -: Ноември 06, 2007, 16:41:15 pm »
Магичка, сигурна съм, че ще подредиш живота си така, както го искаш и скоро ще се сбъднат твоите мечти. Пожелавам пъзела да се нареди и скоро да ни зарадваш с хубави новини.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #54 -: Ноември 06, 2007, 16:45:09 pm »
Здравей Магичка,
не съм писала в темата ти до сега, защото не смятам че в такава ситуация има правилен съвет, но следях какво се случва с теб. Искренно се радвам за взетото от теб решение и за смелостта да продължиш живота си. Бъди силна и вярвам че ще откриеш мъжът с който би могла да се чустваш щастлива и ценена. :bighug: :goodluck:
*
« Отговор #55 -: Ноември 06, 2007, 16:50:25 pm »
Магичка  :bighug:
Бъди силна. Вярвам, че всичко при теб ще се подреди за добро.
/>
*
« Отговор #56 -: Ноември 06, 2007, 17:17:51 pm »
Магичка вече всичко ти се е изяснило. Не се тревожи мила времето лекува всички рани, с излкючение само на нашата по безплодието, тя става все по-голяма, иначе тази от развода ще зарастне бързо. После само ще си спомняш и ще се чудиш защо не си го направила по-рано. Ще бъдеш много щастлива защото една моя позната веднъж ми каза - "добри неща се случват на добрите хора"..
« Последна редакция: Ноември 06, 2007, 17:20:47 pm от nadin4i »
*

maggi4ka

• 440
« Отговор #57 -: Ноември 06, 2007, 17:22:12 pm »
Аз също вярвам, че всичко ще се нареди. Ако някоя от вас е пациентка на д-р Персенска, кажете и много поздрави от Магдалена от Благоевград. Аз сигурно скоро няма да я видя, но ми е криво, че стана така и се отказах преди "важната стъпка", но ще ида при нея веднага щом открия Човека!!!

« Отговор #58 -: Ноември 06, 2007, 17:54:53 pm »
Мила Маги,
аз силно вярвам,че всяко зло е за добро.Подкрепям те в избора трудно е, но ще се справиш - времето лекува.Животът е пред теб затова усмихни се и продължавай.Мисли за бъдещите си рожби,които ще се радват на някой много по-добър баща.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #59 -: Ноември 06, 2007, 20:28:27 pm »
Мила Маги! Виж какво пише под аватара ми. Вярвам, наистина вярвам в това. Ще страдаш, ще те боли, ще съжаляваш може би и дори ще се обвиняваш, че си допуснала това. Но накрая ще излезеш още по-силна от цялата тази ситуация. Ти и сега си силна жена. Всяка от нас е. Но това изпитание ще те направи още по-силна.
Миличка, ще ти трябва още време за да се възстановиш, но вярвам, че ще го направиш. Всички тук сме научени да ставаме, след като паднем и да продължаваме напред.Борбата с общия ни проблем ни е научила на това. Вярно, че ти не просто си паднала, а си била блъсната и то от близък човек. Но както разбирам от последния ти пост, този удар май ти е помогнал да видиш по-ясно нещата, да си дадеш точна представа за мястото ти в тази връзка.
Каквото и да решиш знай, че тук ще намериш искрена подкрепа.
Бъди силна и ще бъдеш и истински обичана. От сърце ти го пожелавам.