0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Инвитро на естествен цикъл
« -: Ноември 02, 2007, 11:59:07 am »
Тъй като ми предстои инвитро този месец искам да попитам кой вариант е по добър-на ЕЦ или с лека стимулация?
 А също така от кой ден започва стимулацията ако се използва? Ако някой е правил такъв вид инвитро нека да опише по подробно.
 Предварително много ви благодаря на всички!
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 12:33:37 pm от dundi »
Re: Инвитро на естествен цикъл
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2007, 12:20:42 pm »
Ако е инвитро на ЕЦ, по принцип няма стимулация. Но това по принцип. На мен ми предстои в края на месеца. Следенето започва в началото на М, към 3-4-5 ден, зависи.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2007, 14:08:13 pm »
Мисля, че е по- добре ин витро с лека стимулация. Аз правих такова. Започна с преглед на 2 ден и ми изписаха клостилбегит 3-7 ден и меногон няколко инжекции по схема.
Консултирай се с лекаря си, при всеки е различно.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2007, 16:53:24 pm »
Анааа, а колко ти излезе всичко като парички. И на мен ми се иска с лека стимулацийка ама при мен ще е ИКСИ. Аз скоро съм на лекар, но не ми се чака вече и искам да знам дали ще мога сега да си го позволя или ще трябва да чакам :(
Капчице, късмет на теб  :D

*
« Отговор #4 -: Ноември 02, 2007, 17:54:42 pm »
Аз забременях от икси на ЕЦ без никаква стимулация. Започва се следенето от 7 ми ден на МЦ. Цената зависи от лекаря, при който ще го правиш. Имаше цяла тема по въпроса, пусни на търси се и ще намериш много информация по въпроса. Успех!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2007, 23:39:09 pm »
Аз сън парвила инвитро с лека стимулация. Извадиха ми 3 яйцеклетки, със сериозна стимулация - пак толкова. Следващаото ще е пак такова - клостилбегит с малко други боц-боц. Всичко по тази процедура ми излезе 2500.
*
« Отговор #6 -: Ноември 06, 2007, 09:35:44 am »
И аз направих едно ИКСИ на естествен цикъл - за съжаление неуспешно  :( На 7-ми ден започват да те следят, нов преглед + естрадиол и LSH на 9-ти ден, пункция на 12-ти ден и трансфер на 15-ти ден. Нямах никаква стимулация, съответно една яйцеклетка.
*
« Отговор #7 -: Ноември 06, 2007, 09:49:52 am »
бореа, съжалявам миличка, но следващия път ще е успешно  :bighug: а къде и кога го прави ин-витрото и колко струваше цялата работа  :ask:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #8 -: Ноември 06, 2007, 11:33:40 am »
Мерси, makiyaki  :, чул те Господ! При Стаменов бях - 850 лв + 36 лв хормони. От все сърце ти пожелавам успех!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #9 -: Ноември 06, 2007, 14:01:11 pm »
Бореа, съжалявам за неуспех. Следващият път ще стане! А защо решихте да праивте инвитро на ЕЦ

*
« Отговор #10 -: Ноември 06, 2007, 17:30:27 pm »
Док така прецени, преди това имам две неуспешни стимулирани ИКСИ-та. Даже последно, като говорих с него, каза, че ще продължим пак на естествен цикъл... Де да знам, вече нямам сили да разпитвам, каквото каже док, това правим ... Успех и на теб, бебе_вече_2007! 
*
« Отговор #11 -: Ноември 06, 2007, 19:39:28 pm »
А това с леката стимулация, освен с клостил, правят ли я с други лекарства.Питам, защото бях чела, че клостила изтънявал лигавицата/ако не се бъркам с други хапчета/, а при мен и без това е много тънка.Иначе казано, мога ли да предприема инвитро на леко стимулиран цикъл,без да използвам точно тези хапчета.
« Отговор #12 -: Ноември 06, 2007, 20:41:05 pm »
Може.

lb2f
*
« Отговор #13 -: Ноември 06, 2007, 21:52:50 pm »
А това с леката стимулация, освен с клостил, правят ли я с други лекарства.Питам, защото бях чела, че клостила изтънявал лигавицата/ако не се бъркам с други хапчета/, а при мен и без това е много тънка.Иначе казано, мога ли да предприема инвитро на леко стимулиран цикъл,без да използвам точно тези хапчета.
Аз също бях чела, че от клостила изтънява лигавицата, но явно при всеки е различно. При мен не беше така- 17 мм в деня на трансфера.