0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Diane 35
« Отговор #20 -: Май 11, 2006, 21:10:32 pm »
Аз пих  преди няколко години ДИАНЕ35 поради хормонален дисбаланс
По лекарско предписание 1 година и после по моя инициатива (като контрацептив)около 3 години но с почивки 3 месеца всяка година.
Аз л;ично бях много доволна без никакви стрнични ефекти.Цикъла ми се нормализира ,спря да ми капе косата.........
До колкото знам използват го и за премахване на кисти. :lol:  :lol:
Diane 35
« Отговор #21 -: Май 12, 2006, 15:06:53 pm »
dimianki, аз съм ходила при 3 различни специалисти преди време и всички ми предписаха "Диане-35". Диагнозата ми е "леко изразена поликистоза на яйчниците" и също като теб имах завишен тестостерон. След 3 курса на лечение от по 6 месеца нивото на този хормон намаля, но пак беше почти до горната граница (в момента не мога да цитирам числа, защото изследванията не са пред мен). Кистичките така и не се спукаха  :cry: А що се отнася до килограмите - въпреки че лекарите ме уверяваха, че не се пълнее чак толкова много, аз вече ги имам с десетина отгоре :? Но не това е най-важното! Дано при теб ефектът да е по-добър!
Diane 35
« Отговор #22 -: Май 12, 2006, 17:28:20 pm »
се си мисля,че може и да има и друг начин за премахване на кистите и за нормализиране на хормона за това смятам да отида при някои друг лекар за да видя какво ще ми каже:( Искам да се оправи всичко и да забременея:( Дано имам този късмет.А за Тестостерона дали той пречи за забременяване? За кистите ми казаха,че нямало проблем?
*
Diane 35
« Отговор #23 -: Май 14, 2006, 09:42:35 am »
Здравейте!Да се включа и аз:Преди няколко години и аз имах киста(функционална) и ми изписаха противозачатъчни(не помня какви).Дотогава не бях правила опити за бебе.Друг един лекар ми каза да не ги започвам,а да правя много физ.упражнения и секс,за да се спука сама.Реших да послушам втория и не сгреших-след три месеца забременях,без кой знае какви усилия и без лекари.Ако бях започнала тогава с хормоните,сега синът ми нямаше да го има.Защото впоследствие пак имах проблеми,заради които ми изписаха хормони,но се оказа,че не ми понасят и състоянието ми се влоши,пих няколко вида-включително и диане.От тогава имам проблем с овуто и вече година и нещо опити за второ дете,ама нищо не става.Нека не звучи стряскащо:има жени на които наистина помагат противоз. и след това много по-лесно забременяват.Но може би все пак трябва да се направят изследвания кое е най-подходящо за съответния организъм.Късмет!
  П.С.Наистина се дебелее от диането.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Diane 35
« Отговор #24 -: Май 15, 2006, 10:49:13 am »
И на мен ми беше изписано диане заради микрополикистоза. Кистичките изчезнаха, нямах акне, не напънях (ама изобщо) и се чувствах много добре - точен като часовник и много лек цикъл. Обаче сега, вече повече от година и половина, бебето не става. Е, не вярвам да е от противозачатъчните, защото си имам овулация, но ми се иска да не бях ги пила  изобщо - може би щях да забременея  междувременно за тези 2-3 години, през които пих хапчетата  :(

*

Anonymous

Diane 35
« Отговор #25 -: Май 15, 2006, 15:34:11 pm »
Здравейте пак! И на мен лекарката ми каза, че кистите уж не били проблем за забременяване (за разлика от тестостерона!?), но ми предписа стимулация с Дуфастон - 3 месеца от 16-и ден по 2. От там стигам до извода, че все пак е по-трудно да стане по естествения начин, макар че не е невъзможно!? А и колко време трябва да се чака - ако не стане след като свършат хапчетата? Аз съм на 29 г. и правим опити от началото на годината, но нещо не се получава  :( Освен това образуването на кисти не беше ли вследствие на липса на овулация?
*
Diane 35
« Отговор #26 -: Май 15, 2006, 15:53:02 pm »
Здравей,госте!Дуфастона,доколкото знам не пречи на збременяването(но не съм съвсм сигурна).Ти колко кисти си имала?Защо не се посъветваш и с някой по-голям специалист?(за твое успокоение).29г. не са много, нито пък времето през което се опитвате да правите бебче.Мисълта ми е,че може и да нямаш проблемно забременяване,а една киста нищо не значи.Но е най-добре да потърсиш добър специалист,щом все пак има някакви съмнения,да те успокои,или да предприемете мерки.Но най-лошо е да се стряскаш отсега.Успокой се и пиши какво сте предприели :wink:
Diane 35
« Отговор #27 -: Май 15, 2006, 16:18:32 pm »
Здрасти, le! Всъщност гостът съм аз, но забравих да влезна с ника си преди малко, че съм на работа и прескачам от време-навреме във форума, за да видя какво ново става  :wink: Пък и нали съм от най-новите потребители - още не мога да се оправя, за което се извинявам. Всъщност и аз не знам колко кисти имам. Диагнозата "леко изразена поликистоза" ми я поставиха още преди 7-8 г., даже не помня точно кога, след УЗД. От тогава насам, въпреки лечението с Диане-35, не се оправям  :( Но май си права, че не бива да се шашкам и да продължа с опитите. Ама знам ли вече - с тези стимулации дето ми ги предписват!? Доколкото ми е известно, Дуфастона се дава и на бременни за задържане на плода ...
*
Diane 35
« Отговор #28 -: Май 15, 2006, 16:40:35 pm »
Сега виждам,че са ти го изписали от 16-ти ден-тогава си е екстра за забременяване.И възрастта ти е екстра,макар че сега ти изглежда депресивно,че наближаваш 30-те,но да те успокоя-трийсетте години са си супер!Щом лекарката ти е казала,че не пречи за забременяванет,значи не пречи.Виж си нещата и при друг лекар,ама за сведения-без емоции.Важното е да се прави любов :bed: !!!
*

adi

• 7710
Diane 35
« Отговор #29 -: Май 15, 2006, 21:01:30 pm »
След инсе редовно изписват Дуфастон (прогестеронов препарат)или Урогестан.(след настъпила ову).Дуфастон непречи за забременяване а напротив !!!!!
Но когато се установи бременност трябва да се спре!!! :lol:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Diane 35
« Отговор #30 -: Май 15, 2006, 21:37:11 pm »
Дуфастон или утрогестан често се изписват до 12 г.с.
*

adi

• 7710
Diane 35
« Отговор #31 -: Май 15, 2006, 22:00:05 pm »
Цитат на: Lali
Дуфастон или утрогестан често се изписват до 12 г.с.

Лали миличка за Дуфастона четох че при бременност бил вреден!
Прилагат го май само в изключителни случеи когато има голяма опасност от спонтанен аборт.Поне така си спомням ,ако негреша1 :lol:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Diane 35
« Отговор #32 -: Май 16, 2006, 08:28:41 am »
Прилагат го доста често. Разбира се само при заплашващ аборт.
Diane 35
« Отговор #33 -: Май 17, 2006, 09:21:27 am »
:balk_48: Здравейте,аз както Ви казах за моите проблеми отидох да се посъветвам с друг лекар:) Прегледа ме на Видеозона видя ми хормоналните изследвания и кажа ,че нямам никаква поликистоза /имам на единия яйчник 4,5 малки кистички но не и както се изрази др лекар че бъкам от тях:)Предписа ми Бромокриптин които трябва да пия първата седмица по половин таблетка вечер а след 7 дни по половин вечер и половин сутрин,също така ми предписа и Дуфастон които ще пия от 16 ден на цикъла по 2 табл. в продължение на 10 дни и след това почивка докато ми дойде пак и пак от 16 ден пиенето му.Кажа ми да отида при него следващия път на 17 ден от цикъла пак да ме види.Имам висок тестостостерон и малко завишен Пролактин и Бромокриптина е за нормализиране на него,кажа ми също ,че трябав първо да нормализира Пролактина и след това се захваща с др неща:) Дано този път ми помогне и стане чудото:)))
*
Diane 35
« Отговор #34 -: Май 17, 2006, 10:42:08 am »
Успех,Дими!Всичко ще си дойде на мястото :flower:!
Diane 35
« Отговор #35 -: Май 17, 2006, 13:51:19 pm »
Браво, Дими! Много добре си постъпила, като си се консултирала и с друг лекар! Всичко ще е наред! Стискам палци, :goodluck:!
Междувпрочем и аз си поговорих с една гинеколожка, която е позната на моя позната  :P - просто ей така, неформално, без да ме преглежда...
Та тя ми обясни нещо подобно за кистичките: че за поликистоза се говори, когато по всеки яйчник има по 8-10 или повече. При последния преглед и аз като теб имах само на единия яйчник, но това беше преди доста време, а и тогава пиех Диане - 35. Така че ще взема тези дни да се "занеса" пак на преглед...
Но да попитам предварително - вижда ли се дотатъчно само на видеозон или задължително се пускат и хормонални изследвания?
*

adi

• 7710
Diane 35
« Отговор #36 -: Май 17, 2006, 21:07:56 pm »
Радвам се за тебе ДИМИ и успех!!!!! :lol:
Diane 35
« Отговор #37 -: Май 18, 2006, 09:05:48 am »
ижда се на видеозона но е хубаво да се направи и хормонално изследване в определения ден от лекарката:))И тогава вече ще се реши какво да се предприеме ако има останало нещо от кистите>Стискам палки всичко да е наред!:) :)
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Diane 35
« Отговор #38 -: Май 18, 2006, 09:34:37 am »
Пила съм много пъти Диане 35. Но последно го пих един месец заради повишени нива на Пролактин и LH. След като го спрях, на следващия месец съм забременяла, лошото е, че беше извънматочна, но все пак явно понякога тази рецепта с противозачатъчните действа...
*
Re: Diane 35
« Отговор #39 -: Юли 20, 2006, 22:03:23 pm »
зна4и и аз да се намеся за Diane 35 аз го пих в продалжение на 1 година и да ти кажа 4есно полу4их голямо окосмяване на всякаде вапреки 4е казват 4е потискат растеж им много сажалявам 4е сам го пила и докато сам жива ще проклинам др за това 4е ми го исписаха. Ако нещо др те интересува по пово diane 35 можеш да ме питаш по всяко време
              Успех мила