0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Diane 35
« -: Октомври 29, 2005, 14:02:45 pm »
много Ви моля за отговор на следния въпрос: по какъв начин би подействал едномесечен  прием на Диане 35 ,т.е. при евентуална киста би ли спогнал приема за неиното изчезване и по какъв начин това би повлияло на овулацията?
*

Anonymous

Diane 35
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2005, 16:58:38 pm »
дано не Ви звуча неграмотно!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Diane 35
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2005, 17:06:09 pm »
ne се притеснявай,че не ти отговарят-събота и неделя хората не влизат толкова често.
 А на въпроса-ми овулация няма да имаш-нали за това са противозачатъчните.А за кистата-ами може и да се махне.
<br />
*
Diane 35
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2005, 17:11:24 pm »
И аз да попитам за това противозачатъчно.Пих го в продължение на 3 години.Сестра ми живее в Англия и наскоро ми каза,че там лекарите го отричат тотално.Притеснявам се,че може по някакъв начин да ми е повлияло, тъй като правим опити от 6 месеца,а нищо не става.Някой да знае нещо по въпроса?

*

Anonymous

Diane 35
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2005, 17:47:35 pm »
аз затова питам ,дали евентуално ако го пия 1 месец,за да ми се махне(евентуално )кистата,дали след това забременяването ще е по-лесно?
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Diane 35
« Отговор #5 -: Октомври 29, 2005, 18:14:21 pm »
Аз пих Диане 35 преди няколко години и след това ми откриха киста.Доктора,който ми я откри,каза,че се е появила заради "Диане-то" 8O Обяснението беше,че те са противозачатъчни,които подтискат овулацията и така се получава задържане на яйцеклетки,които в последствие се превръщат в кисти.За пръв път чувам Диане да се изписва при кисти.На мен ми изписаха Дуфастон и се пукна "пущината".. :?
*

Anonymous

Diane 35
« Отговор #6 -: Октомври 29, 2005, 18:30:46 pm »
по-точно ми го изписаха,за не образувам кисти и за да ми станела обвивката на яйчника "по-мека"-имала съм по-дебела обвивка(преглед на ехограф).От 2 месеца имам купени противозачатъчни и  не смея да ги почна,и все се надявам да стане забременяване по естествен път,без намеса на оргаметрил,дуфастон(и двете съм ги пила за по 10 дни).След приема им ,на ехографа не се вижда киста(но след 2 мес.отново)
*
za dianeto
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2005, 11:56:32 am »
az puk go pih 3 mesetsa, uj za namaliavane na testosterona, no osle se okaza, che niamalo nujda da go pia....sega ot 3 godini pravim opiti za bebe, no nishto ne stava :( e, moiat sluchai e po-razlichen ot tvoia, dano za kistata pomogne!

Пиши на кирилица!
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*
Diane 35
« Отговор #8 -: Ноември 10, 2005, 11:23:13 am »
На мен също ми предписаха да пия Диане - 35 и трябва да го пия 2 месеца от третия ден на менструацията 21 дни, а после стимулация с Клостилбегит. Трябвало да го пия за леко регулиране, з-то при мен цикъла е по-дълъг - 34 дни. Но пак не съм сигурна, че е това е необходимо, з-то си имам нормална овулация. Е, вярно, че е по-късно - на около 18-19 ден, но все пак имам. Та затова и мен ме притеснява това противозачатъчно, все пак чета, че има доста странични действия. До сега не съм пила противозачатъчни и се притеснявам. Излиза, че 2 месеца ще се подтиска овулацията, а после - стимулация. Е какъв е смисъла, немога да разбера.
Не съм сигурна, че точно това Диане - 35 е най-доброто от противозачатъчните.
Дано някой с повече опит в тези неща се включи по темата.
*
Diane 35
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2005, 11:49:43 am »
Моят цикъл също е 34 дни и ову на 18-19 ден, но за първи път чувам, че трябва да стане цикъла по-къс за да се стимулира. Правилно ли съм разбрала? Доктора обясни ли ти подробно каква е целта за скъсяването на цикъла.
*
Diane 35
« Отговор #10 -: Ноември 10, 2005, 13:55:50 pm »
Смята, че е дълга лутеалната фаза. Всъщност, според него причината за двата ми мисед-а, след като се изключиха генетичните и имунологичните причини е недостиг на жълто тяло, което всъщност храни плода. Или по-точно нивото на хормонът прогестерон не е достатъчно. И това е причината да загине плода. Но пък хормоналните ми изследвания са в граница. Затова се чудя защо реши, че така трябва да станат нещата. Той казва, че в повечето му случаи като моя това била причината за миседите. И с тази схема на стимулиране, нещата ставали по-лесно.
И все пак, като си помисля, че близо 3 месеца трябва да се тъпча с тия противозачатъчни и хормонални хапчета, лошо ми става.
*
Diane 35
« Отговор #11 -: Ноември 10, 2005, 14:05:56 pm »
Сега, като се замисля, почвам да се чудя, дали не каза, че първата фаза е дълга!?
Ама и аз съм една патица. Много информация  ми даде за кратко време и може и да греша. Абе пак ще ходя при него, то е ясно.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Diane 35
« Отговор #12 -: Ноември 10, 2005, 14:35:22 pm »
Цитат на: Anonymous
много Ви моля за отговор на следния въпрос: по какъв начин би подействал едномесечен  прием на Диане 35 ,т.е. при евентуална киста би ли спогнал приема за неиното изчезване и по какъв начин това би повлияло на овулацията?

И на мен ми бяха предписали Диане 35 за пукане на задържан фоликул. Мисля, че това е традиционна практика (както ми каза и друг лекар след това), при случаи на склонност към образуване на кисти. Идеята е да се подтиска функцията на яйчниците няколко месеца (т.е. да няма овулация), за да може образувалата се киста да се спука.
Колкото до страничните ефекти - аз се чувствах доста зле от него и го пих само един месец.
Не знам дали едномесечния прием би спомогнал кистата да изчезне, защото при мен се доказа (през следващите цикли), че фоликулите ми се пукат с идването на М.
Намерихме нашето синче.
Diane 35
« Отговор #13 -: Декември 12, 2005, 11:05:24 am »
Здравейте, момичета!

И аз се присъединявам към еднакво 'лекуваните' едва ли не 'на общо основание' с Диане 35 ...
В този, все още не завършил цикъл :(, пак се доказа ЛУФ синдром, но на петъчния преглед се установи, че задържаният фоликул се е резорбирал, няма други кисти. След като досега лекарите ми настояваха да пия Колстилбегит (при така честото кистообразуване!!!) и Дуфастон (така и не съм ги пила), сега изведнъж се оказа, че имам дебела обвивка на яйчниците, която не позволявала пукането на фоликулите. Изписаха ми Диане 35 за 3 месеца - до март и ако дотогава нямало желана реакция, щели сме да пристъпим към лапароскопска фенестрация/надупчване на яйчниците, което хич не ми се ще ...
Та и аз, като пове4ето от тук писалите, никога не съм приемала противозачатъчни и тези хормонални препарати мн ме плашат. Освен, че на някои момичета оправя акнето и кожата, друго положително за Диане-то не съм чувала ... Останалото е все вреда, трябва да изберем по-малкото зло, но кое е то?!?!
Отново съм на кръстопът :(
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Diane 35
« Отговор #14 -: Декември 12, 2005, 11:19:05 am »
аз имах същия проблем и го пих 7 месеца-нямаше никакъв ефект.Мойта обвивка обаче беше много,много дебела-лекаря след лапарото каза,че за първи път вижда чак такова чудо.Та при теб ако е леко удебелена,може и да ти помогне.Аз лично повече не бих го пила-първо,че се чувствах ужасно по време на приема,второ-още ми седят 10-те кила от него и трето-след него 7 месеца не ми дойде.
 А от лапарото не виждам,какво те е страх-няма нищо страшно.
<br />
ДИАНЕ
« Отговор #15 -: Декември 12, 2005, 11:44:52 am »
Z22,

Благодаря ти за пояснението! Ще помисля и ще се консултирам допълнително за пустото Диане. Както съм предразположена към трупане на килограми, само допълнителни ми трябват, та да ми се побърка съвсем организма и цикъла :(
От лапаро не ме е страх, както и от каквато и да е интервенция; съмнявам се обаче в резултата и последствията от самото 'дупчене'.

Успех на всички ни!
Diane 35
« Отговор #16 -: Декември 12, 2005, 13:11:42 pm »
Аз пиех Диане преди няколко години, но ефектът му върху кистите ми беше много краткотраен и след няколко месеца пак се появяваха. Единственото нещо, върху което повлия бяха килограмите ми, които се увеличиха с двуцифрено число, без да съм си променяла хранителния режим. В крайна сметка кисти спряха да ми се появяват след като ми правиха лапароскопия.
Diane 35
« Отговор #17 -: Декември 12, 2005, 14:34:06 pm »
Аз едно време пиех Logest. Единсвеното действие беше, че първите няколко месеца малко преди да ми дойде гърдите ми нарастваха на следващ размер. Нито качих килограми, даже през този период смъкнах /без да се ограничавам в яденето/. Е надявахсе да ми повлият на тютюнопушенето, ама не - не отказах цигарите. Незнам каква е разликата между Диане и Логест, но аз да си кажа де, каквото знам  :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Ani4ka78

• 220
  • Моята принцеса
Логест
« Отговор #18 -: Декември 12, 2005, 16:07:15 pm »
аз също дълго време преди години съм пила Логест, изписаха ми го за пукане на кисти. В момента пак го пия поради същата причина. Никакви странични ефекти нямам от него, нито напълнявам, нито ми се гади нито нищо.
Diane 35
« Отговор #19 -: Май 11, 2006, 20:55:27 pm »
Здравейте,аз имам някакви хормонални проблеми /Висок Тестостерон/и лекаря ми предписа Диане 35,много ме е старх да ги зпочна :( не само от това,че евентуално мога да кача някое и др килце а и от това дали ще ми помогне да се нормализира хормона и да ми се изчистят кистите :( Много искам да забраменея а доктора ми каза,че докато съм с това ниво на Тестостерона е невъзможно :( Някои знае ли дали е така? Тои ми каза да пия Диане 35 6 мес. на втория мес след приемането иска да ме види на видеозон за да види дали кистите се поизчистват и след още 4 мес. ще ми направят пак изследване за да се види дали е нормализиран хормона.