0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Здравейте!
Много мислих дали да пусна тази тема и накрая измисих - тя вече е факт.
Сигурна съм, че и вие като мен много обичате коледните и новогодишните празници и ги чакате с нетърпение.
Да, малко е раничко, но аз лично съм човек, който обича всичко да е подготвено предварително и със старание.
Украсата у нас се слага на 1 декември и се маха на 31 януари - така имаме възможност по-дълго да й се радваме. Елхата ми е изкуствена - просто нямам търпение да дочакам естествените дръвчета на пазара.
Та в тази темичка, бих искала да споделяме своите идеи за коледна украса, идеи за подаръци и тяхното опаковане, различни аранжировки и каквото друго се сетите.

Днес смятам да се полутам из магазините, за да си набавя някои материали, които са ми нужни. И започвам. Вече имам няколко идеи, които с радост ще споделя с вас. Очаквайте и снимков материал.
Ето първата, макар че това не е изработено от мен, но смятам да направя нещо подобно .

Много се надявам темата да ви хареса!
« Последна редакция: Октомври 31, 2007, 14:51:04 pm от eli_v »
*
Re: Тиха нощ, свята нощ ... Коледните празници наближават!
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2007, 15:05:12 pm »
Темата е супер, Ели  :cheerleader: Мерси  :hug2:
Обожавам Коледа  ornaico1 tree2a
Ние сме семейство отскоро и нямаме никаква коледна украса, та тази година ще се наложи да си накупим всичко  :shop: :occasion10: Ще се радвам да споделяме идеи за украса и изобщо всичко свързано с празника.
*
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2007, 15:10:23 pm »
Ели, много станаха общите неща!Аз още преди месец си изтеглих Коледни Скрийнсейвъри и си ги сменям вече! :lol:
*
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2007, 15:33:56 pm »
Ели, много станаха общите неща!Аз още преди месец си изтеглих Коледни Скрийнсейвъри и си ги сменям вече! :lol:

А, аз тая работа я свърших вчера - но засега само съм си сложила коледна картинка на десктопа :lol:
Мимка, може ли да дадеш линк към скринсейвърите?
*
« Отговор #4 -: Октомври 31, 2007, 15:37:06 pm »
Ако си регистрирана в Замунда пусми в търсачаката Christmas Wallpapers или   Winter Wallpapers и излизат много.Пусни ми на лични Кю или Скайп и ще ти пусна моите. :wink:
« Отговор #5 -: Октомври 31, 2007, 16:18:29 pm »
Обожавам Коледа и Бъдни вечер. От малка винаги сме я празнували, майка ми старателно обмисля всичко - специални оригинални украси,направени от самата нея, всяка година различни, свещи, аромати, тихи Коледни песни,старателно украсената елха и огъня в камината/последните няколко години/, трапезата... просто се потапяш в онова вълшебство, което носи Бъдни вечер. Спомням си моето мило преди 3-4 години като дойде за първи път на Бъдни вечер вкъщи гледаше ей така  8O. При тях не е имало такова старание към празника.Сега сме отделно, но на Бъдни вечер ходим в нашите.Иначе в къщи имаме венец на вратата, и за Коледа, и за Великден/единствени от целия вход, пък може и блок/.
Тази година съм решила да си купим живо дръвче,  tree2a само че кипарисите май повече ми харесват,няколко години ще си го гледаме и после ще го засадим някъде.
Е, аз идеи не ви дадох, но пък ми се искаше да ви разкажа.Отдавна чакам такава тема.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2007, 16:39:01 pm »
Харесвам Коледа, тя е един от любимите ми празници. обичам украсите, приготивленията на Коледната трапеза, суетата... спомням си как го правехме с майка ми и брат ми. когато някой е далече, го чакаме да се върне, и не започваме без него. то, милото ми братче, още ме чака... миналата година, обаче не украсих дома си (живеем в 2-етажна къща със свеки и празнуваме празниците с тях), не сложих нито една, единствена коледна украса, не се включих в приготовленията. просто слязох на Бъдни вечер, навечерях се и се качих отново горе. имам странното чувство, че  и тази коледа ще е така. от къде ли...? ...пак няма да има детски смях и глъчка, и еуфория, и радост от подаръците, донесени от Дядо Коледа. защо да украсявам? нима, когато има украса ще ми бъде коледно - няма... всяка коледа, на връх Бъдни вечер си пожелавам бебче.......

п.с. Извинявайте, ако съм ви развалила предколедното настроение, но просто така се чувствам вече, когато тя наближава
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2007, 18:42:32 pm »
Харесвам Коледа, тя е един от любимите ми празници. обичам украсите, приготивленията на Коледната трапеза, суетата... спомням си как го правехме с майка ми и брат ми. когато някой е далече, го чакаме да се върне, и не започваме без него. то, милото ми братче, още ме чака... миналата година, обаче не украсих дома си (живеем в 2-етажна къща със свеки и празнуваме празниците с тях), не сложих нито една, единствена коледна украса, не се включих в приготовленията. просто слязох на Бъдни вечер, навечерях се и се качих отново горе. имам странното чувство, че  и тази коледа ще е така. от къде ли...? ...пак няма да има детски смях и глъчка, и еуфория, и радост от подаръците, донесени от Дядо Коледа. защо да украсявам? нима, когато има украса ще ми бъде коледно - няма... всяка коледа, на връх Бъдни вечер си пожелавам бебче.......

п.с. Извинявайте, ако съм ви развалила предколедното настроение, но просто така се чувствам вече, когато тя наближава

big_eyes, на нас това ще ни бъде 7ма поредна Коледа от как се надяваме догодина да имаме бебе под елхата.Но това не е сломило любовта ми към този празник!С такова желание украсявам, че няма накъде!Имам огромен кашон с украса, но въпреки това всяка година купувам все нови и нови неща.Единствено миналата година някак мина по-незабелязано, защото като се почна от 5 дек, та чак до 31ви декември работихме без почивен ден вечер до 19.30 часа и се прибирах като парцал.Въпреки това пак си украсих.За първи път от как сме се събрали с моя празнувахме Нова Година на гсоти.По пронцип традицията беше да сме  доста народ у дома, но като се има предвид до колко часа трябваше да работя, хич не ми беше до посрещане на гости, така че приятелката ми реши тая година да сме в тях.Ще видим тази година.Но въпреки нещата, които се случиха напоследък никак не ми е минал мерака! :wink:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2007, 18:59:40 pm »
Мимка, поздравявам те за високия дух. А теб, kapka_liubov, за чудесната тема. Надали има някой, който да не обича Коледа.. Аз също я обичам, но страдам от липса на въображение за да си измисля сама украси. Така че ползвам готови,а и  ще "плагиатствам" от тук. Ще чакам снимки и идеи.. :lol: Иначе при нас все се случва така, че по празници сме без пари и ми е малко тъжно.. А и милия полудява на Бъдни вечер при мисълта, че хладилника е пълен с месо, а той трябва да яде постна храна.. :D Ама мъж.. Какво да го правиш.. Дано тази Коледа ни е по-различна от всички досега :)

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2007, 19:16:24 pm »
 :D :D :D Прекрасна тема, eli_v !Винаги съм обожавала украсите и аранжировките,свързани със Коледа и Нова година!Ще видим тази година какви ще ги "къдрим" пак. :D
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2007, 19:30:18 pm »
И на мен много ми харесва темичката.Много ще ни е полезна.Моето въображение точно когато трябва да се украсява се изпарява :lol:.Иначе за вратата задължително си имам венец и така още отвън си личи предколедното настроение.
« Отговор #11 -: Октомври 31, 2007, 20:45:54 pm »
Браво за теми4ката ще обмени опит! :wink:
Аз обужавам коледните лампи4ки и имам толкова много и всяка година си купувам други и все разли4ни нямам търпение да дойде време за коледната ураса!!!
*
« Отговор #12 -: Октомври 31, 2007, 22:12:10 pm »
http://gallery.popularscreensavers.com/index.jsp?catid=29&subcatid=602&sV=20

Ето тук има страхотно 3Д скрийнсейвъри.Има водопад , който си тече, пред него джунгла с тигър, който идва да пие вода и птички.Звука е автентичен..просто страшен релакс!!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #13 -: Октомври 31, 2007, 22:31:47 pm »
И на мен много ми харесва темичката :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #14 -: Октомври 31, 2007, 22:44:40 pm »
Страхотна темичка! :D
И аз като всички вас страшно много обичам Коледа.
За съжаление не ме бива много по украсите, но винаги си имаме елха.
Надявам се тази година да почерпя много идеи от вас и тази Коледа да бъде още по- красива и незабравима за всички ни.

А дано имаме и друг, много специален повод тази Коледа да остане завинаги в сърцата ни! :babyflips: :)
*
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2007, 10:13:01 am »
Момичета, искам тази година да сменя елхата. Старата вече ми омръзна. А и е купувана преди 5 години от колхозния пазар във Варна, когато нямаше кой знае какъв избор. Едни такива прави клони, дето се чудя как да закача играчките на тях, абе китайска му работа. :lol:
Иска ми се да си купя по-кичеста, но и да не е много скъпа, защото има елхи от по 100, 200 лв.
Някой знае ли в кои магазини продават изкуствени елхи във Варна, или в някакви складове?
*
« Отговор #16 -: Ноември 02, 2007, 10:49:24 am »
На големите праzници най-хубавото е приготовлението  :D. Поне при мене е така. Да се украси къЩата (zа Коледа или Великден), да zамириШе на сладки...
Тук можете да раzгледате коледното списание на Quelle. Има много идеи zа украса  :wink:.
*
« Отговор #17 -: Ноември 02, 2007, 11:40:50 am »
tanja, много ти благодаря. Харесах мно-о-го неща.
 И така се захласнах по тия красоти, че лека-полека цялото списание прегледах. Качих си го във фаворитите, че по-честичко да надничам в него и да плакна очички. :wink:
*
« Отговор #18 -: Ноември 02, 2007, 11:58:02 am »
Ухаааа!Направо ококорих очи!А най-хубавото е, че голяма част от тези неща могат да се направят с подръчни материали-цветна хартия, лепило, буркат!Страхотни идеи!
Таня, страхотна си!!!! :lol: