0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тиха нощ, свята нощ ... Коледните празници наближават!
« Отговор #60 -: Ноември 12, 2007, 20:04:20 pm »
Много добра идея, на мен ми хареса пълния плетен поднос, практично, след това може да се използва докато кошницата ще се чудят къде да я сложат :wink:
« Отговор #61 -: Ноември 12, 2007, 22:02:13 pm »
Страхотна идея-кошница с подаръци.Благодаря ви момичета. :D
*
« Отговор #62 -: Ноември 12, 2007, 22:19:07 pm »
Малеее страхотна идея. Благодаря ви, момичета. Аз така започнах да процедирам с букетите, вместо тях кошница цветя. Обаче  това ми хареса много. Предстои ни един рожден ден на жена и една годишнина от сватба. За рождения ден не знам, но за годишнината задължително ще направя една кошница.
А момичетата от София могат ли за кажат от къде могат да се закупят такива кошници и панери.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #63 -: Ноември 12, 2007, 22:31:07 pm »
А момичетата от София могат ли за кажат от къде могат да се закупят такива кошници и панери.

Аз съм купувала от цветарски магазин, но съм сигурна, че на някой пазар /примерно женския/ ще има баби, които да ги дават евтино. Може и в магазини за подаръци, за опаковане.....
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #64 -: Ноември 12, 2007, 23:02:03 pm »
Тук още кошници с подаръци, могат да се вземат идеи за продуктите и аранжирането. :D
Кошници
Кошници Weihnachts-Körbe = Коледни кошници
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #65 -: Ноември 13, 2007, 09:31:07 am »
Nina, страхотна идея, ще се възползвам от нея!
Виждам, че случайно или не, си сложила усмивка след "свещ" в първия ти постинг за кошниците :lol: Дали пък моята кошница да не съдържа само свещи?  :lol: Малко черен хумор. Обичам си аз свекървата.
Но с подаръка на милото ми е трудно.Давайте момичета оригинални идеи за подаръци.
Толкова години вече минаха, не ми се иска да се повтарям.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #66 -: Ноември 14, 2007, 11:52:09 am »
Това с кошниците е наистина оригинално! Но може и голям плетен панер да бъде после ще има по-голямо приложение! а защо не и някаква красива фруктиера, като част от подаръка например! В магазините за сувенири и тези от 1 лв съм виждала панери, кошнички повече предлагат по Великден, но сигурно могат да се намерят някъде!!
За нас това ще е първата Коледа на която ще си имаме красива коледна звездичка!!
Мисля че лампичките ще са и най-интересни! На всички пожелавам да имате по една,а защо не и по две звездички ако не за тази - за другата Коледа!
*
« Отговор #67 -: Ноември 15, 2007, 13:25:55 pm »
Много обичам да изпращам коледни картички на роднини и приятели. И да получавам естествено :wink:
В днешно време е много лесно да пуснеш по и-мейла анимирана картичка, с коледна мелодия към нея. Да - отваряш, гледаш, радваш й се, и после някак си забравяш за нея.
От личен опит обаче зная, че картичка, надписана на ръка и изпратена по пощата, стопля много повече съцето на този, за когото е предназначена.
Всеки път обаче ми е проблем какви пожелания да измисля.
Та реших да се поразровя - хем да улесня себе си :wink:, хем да ги предоставя, ако някой прояви интерес.

Ето някои оригинални пожелания:

Пожелания за коледна/новогодишна картичка:

Когато в Коледната вечер
снегът примамливо блести,
когато свещите трептят,
а виното искри, искри,
в таз нощ излез навън,
небето звездно погледни
и пожелания за много щастие
от мен ти с радост приеми.

Когато най-хубавите празници потропат на твоята врата
посрещни ги с вяра и красива усмивка,
а тяхната отплата ще е здраве, щастие и много късмет
през цялата ..... година!

Казват,че Коледната нощ е тиха, казват, че е свята,
но какво по-свято от това да я прекараме заедно и шумно!
Пожелавам ти най-красивата и истинска Коледа. Нека всяка снежинка,която пада от небето е една твоя сбъдната мечта.
и още Честита Нова година!

Посрещнете я с радост,
живейте я в щастие,
изпратете я със здраве!
Честита Нова година!
Нека Тя стане капитан на кораба "Щастие",
който ще те отнесе на желаните от теб брегове,
там където ще те очакват радостта и любовта!

Когато снежинките тихичко падат в нощта,
когато декември изпраща последната вечер с тъга,
спомни си, че някой ти праща горещи привети в нощта
и устните тихо нашепват: Бъди най-щастлив на света!   

Когато в Коледната вечер снегът примамливо блести,
когато свещите трептят, а виното искри,
в таз нощ излез навън, небето звездно погледни
и пожелания за много щастие от мен ти с радост приеми.   

В утрото на Новата година,
с блясъка на идващите дни,
нека радостта не те отмине,
с щастие и обич те дари!   

Честита да е Новата година,
щастливи да са в нея всички дни.
От старата година, що отмина,
ти само хубавото запомни!   

Послучай Новата година моя поздрав приеми
и нека радости големи ти носят идващите дни.
Нека сбъднат се мечтите твои в сърцето бликащи сега
и нека никога да няма в сърцето място за тъга.   

Сурва весела година,
до година до амина.
Здраве, щастие и рози,
виното във двойни дози,
бесен секс във всички пози,
пожелаваме на вас
от страна на Дядо Мраз!   

Нека новогодишната фея,
която носи щастие на хората,
тази година бъде най-щедра към теб!   

И късметчета за новогодишната баница:

През новата година от късмет да не се оттървеш, защото е казано – “Роди ме, майко, с късмет, па ме хвърли на смет!”

През новата година от здраве да не се оттървеш, защото “Здравето е най-голямото богатство!”

През новата година от пари да не се оттървеш, защото “Онова, което не се купува с пари, се купува с още повече пари!”

През новата година от любов да не се оттървеш, защото е казано: “Прави любов, а не - война!”

През новата година да намериш много нови приятели, защото е казано: “Приятел в нужда се познава!”

През новата година от смях да не се оттървеш, защото е казано: “Смехът е най-доброто лекарство!”

През новата година от работа да не се оттървеш, защото е казано: “Залудо работи – залудо не стой!”

През новата година да ти върви в учението, защото е казано: “Знанието е прозорец към света!”

Надявам се да съм била полезна! :P

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #68 -: Ноември 15, 2007, 14:01:01 pm »
Ели,  :balk_47: :cool: :thankyousign: :thankyousign:

П.П. Аз миналата година бях съчинила две стихчета за Коледа за нас в зачатие. Много на бързо ги надрасках, за около половин час. За Коледа ще ги публикувам пак, а може и други да измисля, ако ми дойде музата.
Сега ги потърсих в старата тема ТУК
« Последна редакция: Ноември 15, 2007, 14:15:05 pm от Osiana »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #69 -: Ноември 15, 2007, 14:09:44 pm »
Ели, ти си злато! :lol:
*
« Отговор #70 -: Ноември 15, 2007, 14:51:53 pm »
eli_v,
благодаря ти, че сподели пожеланията zа Коледа, че винаги ми е било трудно да иzмисля неЩо по-раzлично. Не пропускам да пратя картички на роднини и приятели. 
*
« Отговор #71 -: Ноември 15, 2007, 15:00:03 pm »

И късметчета за новогодишната баница:

През новата година от късмет да не се оттървеш, защото е казано – “Роди ме, майко, с късмет, па ме хвърли на смет!”

През новата година от здраве да не се оттървеш, защото “Здравето е най-голямото богатство!”

През новата година от пари да не се оттървеш, защото “Онова, което не се купува с пари, се купува с още повече пари!”

През новата година от любов да не се оттървеш, защото е казано: “Прави любов, а не - война!”

През новата година да намериш много нови приятели, защото е казано: “Приятел в нужда се познава!”

През новата година от смях да не се оттървеш, защото е казано: “Смехът е най-доброто лекарство!”

През новата година от работа да не се оттървеш, защото е казано: “Залудо работи – залудо не стой!”

През новата година да ти върви в учението, защото е казано: “Знанието е прозорец към света!”

А къде е късметчето за бебе беееееееее  :P
*
« Отговор #72 -: Ноември 15, 2007, 15:32:30 pm »
Оси, стихчетата ти са страхотни!
Браво на теб! :P

Мимка, пожелавам ти да ти се падне такова късметче! :P

1. През новата година радост в къщата ще има, 
- вече ще сте трима-четирима!

2. Дядо Коледа определи
щастие голямо да ви сполети,
и през новата година,
да сте повече от двамина
 / бебе в къщата да има.

И още късметчета в по-весел стил:

Идва ли ти да запееш, в нова къща ше живееш!
От купон на купон-скачаш ти към Купидон!
От късмета ти не бягай, бързо куфарите стягай!
Цяла година ще вали дъжд от всякакви пари!
Ще работиш без да спираш плановете си да реализираш!
И тази година добър късмет улучи-пада ти се здраве и благополучие!
Пада ти се ненадейно много щастие семейно!
Нови върхове ще покориш, бизнес ти се пада печеливш!
Смело пристъпяй напред, късметът ще е с теб навред!
Стига ти тая награда, парата на тебе се пада!

Новата година късмет за теб остави-падат ти се мирни дни и здраве.
Добри парички ще спестиш-колата с нова ще смениш.
купони предстоят ти щури с отлежало уиски и хавански пури.
Предстои за теб велик и жадуван звезден миг.
Надеждата в живота ти навлиза с билет самолетен и виза.
Новата година нов късмет ти праща -работа намираш подходяща.
Мечтите ти крила ти дават и от сън реалност стават.
*
« Отговор #73 -: Ноември 15, 2007, 15:41:49 pm »
eli_v  страхотна си !!! Много ти благодаря.
И аз съм решила, стига вече с тези картички по мейла. Интересното е, че на голяма част от приятелите си нямам адресите, та изненадата ще е на половина, но се надявам да се зарадват все пак!  :D
« Отговор #74 -: Ноември 15, 2007, 17:02:36 pm »
Мимка,
когато бях с предишния ми партньор, всяка година слагах късметче бебе и все ми се падаше.
Но така и не се случи. Явно не ще да е от баницата и от късметчето. :wink:
Той не беше правилния човек. Майка ми все казваше, че Дядо Господ си знаел работата и не е трябвало да забременея от него, затова и не ставало. Тъпчеха ме със стимуланти и нищо...

Извинете за спама.

А иначе темата на Ели е страхотна. Реших да се възползвам от идеята на Нина за кошниците и на Ели за картичките и късметчетата. Даже вчера търсих кошници.
 :D Хи хи, ква съм крадла на идеи.
« Последна редакция: Ноември 15, 2007, 17:06:17 pm от Милена б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #75 -: Ноември 15, 2007, 17:24:31 pm »
И аз, и аз се причислявам към крадлите на идея. От няколко дни търся тез пусти кошници или панери, ама не мога да намеря. Това което има е по 30-ина лева и многожко ми се струва. Търсенето продължава. Знам, че на Илиенци има специализиран магазин, където продават. А пък успях да се снабдя със страхотни свещи и свещничета от едно магазинче за 1 Евро, на площад Македония. Имаше невероятни неща там. А от Метро си взех един Дядо Коледа, та и Снежанка му намерих, там в подписа ми  :D
/>
*
« Отговор #76 -: Ноември 15, 2007, 17:27:14 pm »
Миленка, на мен никога не ми се е падало "Бебе"  :(
На моя се падна на Нова Година 2003-2004 и племенника е налице  :?
« Отговор #77 -: Ноември 15, 2007, 20:17:06 pm »
Ели, :bighug: напрово си цяло съкровище.Благодаря, че сподели тези   страхотни пожелания за Коледа с нас.
*
Re: Тиха нощ, свята нощ ... Коледните празници на&#
« Отговор #78 -: Ноември 15, 2007, 22:10:22 pm »
И аз намерих малко сладки пожелания:

Най-хубавото на този празник е, че човек може да поздрави всички без изключение.Затова реших да поздравя дори и теб.Весела Коледа!

На Коледа един гост ти желая-с розова кожичка, да ти дойде в тавичка,да го черпиш с лимонче.И за мене да се сетиш, да ти уважим госта заедно.

Весела Коледа:Джангър белс, джангър белс,джангър все си пей - хапни здраво, пийни яко и след това се смей,хей!

Весела Коледа!Свекърва ти да е мълчалива,мъжът ти да носи много пари и да не пита къде ги харчиш,а ти да кръшкаш и той да не пита с кого го правиш!

Ний сме млади коледари -много здраве ти желаем-и успехи,и долари.Къща пълна с коприна-във градина-лимузина-във леглото готина мадама-да те чака без пижама!

Остави жената, децата,къшлата - и идвай бързо в махалата! Ела и всички почерпи - човеци хора и жени. Налей във чашите вино - седни със нас и пий едно

ЧНГ!Пак пари назаем да ми даваш и да не бързаш да ти ги връщам.Жена ти пак при мене да идва като си в командировка,а ти да не бързаш да се връщаш.Жив и здрав!

Нося малки обувки,защото жена ми е ужасна-крещи,готви ужасно,не ми пуска- едничката ми радост е вечер да си събувам обувките.Дано не те стяга чепикът-ЧНГ!

Докато се ровех намерих и едни хумористични, които не са за Коледа, но са наситина много сладки, като например това:

Коте мило, бързо и скокливо,
ела да те гушна и хапче да ти мушна.
Че си болничко нали,
знам, че главичка те боли.
Не идваш, лошо котараче!
за наказание ще ти отрежа едното мустаче    
*
« Отговор #79 -: Ноември 16, 2007, 08:38:54 am »
Мимка, много са оригинални!  :P

А относно кошниците. Ами не знам как е в другите градове, но във Варна съм виждала в магазини за 1 лев да продават кошници, които са около 2, 5, 8, 12 лева, в зависимост от големината. Е, сигурно и те са китайски, ама вършат работа.
Дори снощи влизах в 2 магазина и видях такива кошници - магазините, които са до Ofice 1 Superstore /до бившето зимно кино Тракия/

Иначе съм срещала и по пазарите /и не само там/ роми, на които това им е препитанието - да плетат кошници, маси, столове, кошове за пране и др. Техните пък са наистина много хубави. Аз лично съм купувала от тях.

Също във Варна има кошници и в магазини "Бамбукита".