0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тиха нощ, свята нощ ... Коледните празници наближават!
« Отговор #20 -: Ноември 02, 2007, 14:16:40 pm »
Харесвам Коледа, тя е един от любимите ми празници. обичам украсите, приготивленията на Коледната трапеза, суетата... спомням си как го правехме с майка ми и брат ми. когато някой е далече, го чакаме да се върне, и не започваме без него. то, милото ми братче, още ме чака... миналата година, обаче не украсих дома си (живеем в 2-етажна къща със свеки и празнуваме празниците с тях), не сложих нито една, единствена коледна украса, не се включих в приготовленията. просто слязох на Бъдни вечер, навечерях се и се качих отново горе. имам странното чувство, че  и тази коледа ще е така. от къде ли...? ...пак няма да има детски смях и глъчка, и еуфория, и радост от подаръците, донесени от Дядо Коледа. защо да украсявам? нима, когато има украса ще ми бъде коледно - няма... всяка коледа, на връх Бъдни вечер си пожелавам бебче.......

п.с. Извинявайте, ако съм ви развалила предколедното настроение, но просто така се чувствам вече, когато тя наближава

И аз така, но тази година мисля да участвам активно и да не се затварям в себе си. Това проработи с рождения ден, надявам се да проработи и с Коледа и Нова година.
*
« Отговор #21 -: Ноември 04, 2007, 10:58:29 am »
Ако някой има хубави рецепти zа коледни сладки нека ги сподели. Аz всяка година пробвам нови, ама не винаги стават сполучливи. Не че не ги иzяждаме, ама не са zа пред гости или снимки  :oops: :D.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Тиха нощ, свята нощ ... Коледните празници на&#
« Отговор #22 -: Ноември 04, 2007, 17:09:57 pm »
И на мен ми се иска тази Коледа да си направя коледни сладки, така че, Танче, защо не пуснеш някоя от сполучливите  :D рецепти.  :lol:  :lol: Иначе вече си свалих коледни песни и скрийнсейвъри и се настройвам.. :D

*
« Отговор #23 -: Ноември 04, 2007, 17:56:46 pm »
В интерес на истината реzултатите ми до сега са били "zадоволителни", но ако намеря лесна рецепта Ще я публикувам тук.
Немските коледни сладки приличат малко на меденките. Подправят се с канела, карамфил, индийско орехче. Прави им се раzлична украса и се ядат почти месец. Други са на основата на смлени ядки, с много масло и Шоколад. Ох, има толкова вкусни неЩа, но са толкова калорични  :(.
Ще видим, трябва да намеря неЩо хем да е лесно, красиво и нискокалорично  :D. Ако имате неЩо такова, дайте го насам  :lol:.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #24 -: Ноември 04, 2007, 18:13:45 pm »
Точно тка си представям коледните сладки- с канела и мед и карамфил и щом се ядат по месец значи ще са нещо като бисквитки.. ммм, още по-добре. Ще чакам рецепти. :lol:

*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #25 -: Ноември 04, 2007, 19:04:27 pm »
Цитат
хем да е лесно, красиво и нискокалорично 
:lol: :lol:пално щастие няма
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #26 -: Ноември 04, 2007, 19:41:25 pm »
Eто така иzглеждат някои  :D
.

Цитат
хем да е лесно, красиво и нискокалорично 
:lol: :lol:пално щастие няма
Забравих, че трябва и да са вкусни  :P :D.
*

petq74

• 373
« Отговор #27 -: Ноември 04, 2007, 19:43:04 pm »
 :lol:аиде сега и вкусни.много изисквания бе мила как да ти ги покрием вси4ките :lol:
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #28 -: Ноември 05, 2007, 10:07:03 am »
Иначе вече си свалих коледни песни и скрийнсейвъри и се настройвам.. :D
И аз, и аз ornaico1 mc101
Ще споделя една идея за украса, която правя всяка година. Трябва фруктиера или плетена кошничка (има много симпатични за малко пари в магазините за 1лв). В нея слагам гирлянди като основа и зеленина (елхови клончета, кипарис или други вечнозелени стръкчета), няколко коледни играчки, шишарки и жълъди (които могат да се напръскат със златен или сребрист спрей, или изкуствен сняг). Всичките тези неща си ги подреждам както ми хареса и си слагам такава украса навсякъде из къщата - на масите, върху мебелите. Лесно и ефектно :)
*
« Отговор #29 -: Ноември 06, 2007, 10:07:15 am »
Ето и от мен идейка, която съм писала в темата "Златни ръце", но я копирах и тук, защото се получава нещо наистина оригинално и красиво.

Вземете по-голяма стъклена купа. Напълнете я с вода. Вземате няколко мандарини и ги срязвате през средата. Внимателно отделяте месестата част така, че да се образуват хубави половинки. Разтапяте свещ на водна баня. Вземате малко от фитила на свещта и поставяте в половинката от мандарината. Допълвате с парафин. Получават се оригинални свещички. /може да сложите и плаващи, но тези с мандарините стават страхотни/.Слагате ги в купата с вода и добавяте няколко малки борови клончета, които може да напръскате с изкуствен сняг или спрей в златисто или сребристо.
Е, мандарините след няколко дни започват да нагниват, но наистина си струва да опитате :P
« Отговор #30 -: Ноември 06, 2007, 11:38:17 am »
Много оби4ам коледните празници.Нямам тарпение да дойде декември и да украсявам ве4е.По4ти всяка година купувам по не6то ново в украсата.Тази година сам си наумила да си купя от тези лампи4ки дето са за навън.В МЕТРО по коледните празници пускат доста украшения и от там си ги купувам.Много добри идеи давате моми4ета и смятам да ги опитам. tree2a

за основаване на фонд за ин-витро - подпиши се и ти  http://www.bgpetition.com/asistirana-reproduktsia/index.html
*
« Отговор #31 -: Ноември 06, 2007, 17:09:06 pm »
Момичета, а песните къде ги забравихте?! Нещичко и за душата, не само за тялото.
Ние с мъжа ми много обичаме, когато имаме време понякога, също така повод и настроение да си пеем разни песнички. Имам текстовете на някои както коледни, така и други. На различни езици са. Друго си е ти да си сътвориш музиката, по-задушевно става. Нещо като домашно караоке.  :D
Засега ви поздравявам с три кратки песнички на английски и на български, много са популярни. Прилагам и текста, за да го разучавате. Първата песен често е част и от рекламите по Коледа.

We wish you a Merry Christmas

And a Happy New Year.

We all know that Santa's coming
And soon will be here.

И две български песнички за разнообразие.

Коледарска песен

Стани, Нине, господине
тебе пеем, домакине!
добри сме ти гости дошли,
добри гости, коледари...

И една много обичана от мен в детството песен. Да си припомним колко красиви са думите, лексиката в тази песничка. Това е един вълшебен, приказен български език. Все още така го чувствам. Сигурно защото назовават реалии, които са все по-далечни от бита и начина ни на живот. Много поетично внушение. Как звучат само: смълчани полета, писана шейна, бяла пъртина, преспи и къдели.

Зимна песничка

Над смълчаните полета
пеят медени звънчета.
Писана шейна премина
бялата пъртина.

Зън, зън, зън, зън бялата пъртина.

Бягат кончета игриви,
мятат заснежени гриви,
път из преспите се вие,
в селото се крие.

Зън, зън, зън, зън в селото се крие.

Къщички в снега се гушат,
а коминчетата пушат,
сякаш баби са запрели пухкави къдели.

Зън, зън, зън, зън, пухкави къдели.

Каквото поискате друго, можете да го намерите в интернета.  :D

« Последна редакция: Ноември 06, 2007, 17:25:48 pm от DivaRoza »
*
« Отговор #32 -: Ноември 06, 2007, 17:17:49 pm »
Аз вече не празнувам коледа... може би само малко новата година -  ще я посрещнем на ресторант в хубава компания, без деца, танци, музика, купон... а на сутринта ще дойдат и сурвакарчета и сурвакари...обичайната украса...домът ми е пълен с цветя, сега ще има и едно изкуствено коледно дръвче...

*

petq74

• 373
« Отговор #33 -: Ноември 06, 2007, 18:35:58 pm »
Цитат
Аз вече не празнувам коледа... може би само малко новата година -  ще я посрещнем на ресторант в хубава компания, без деца, танци, музика, купон... а на сутринта ще дойдат и сурвакарчета и сурвакари...обичайната украса...домът ми е пълен с цветя, сега ще има и едно изкуствено коледно дръвче
ех душице мила все едно аз сам го писала.и аз така само 4е и на ресторант не ме водят щото мажа е наработа и обикновенно празнува с шефовете си на пампорово.така 4е пак сами4ка в кащи малко хапване малко салзи 4е трета година все сама си празнувам по една или друга при4ина 4е няма радост в наща каща.а на сутринта както си писала така.и ето ти още една година в пове4е.а как оби4ах коледа и нова година и вапреки вси4ко ги 4акам с нетарпение и всеки пат е едно и сащо. :(
« Последна редакция: Ноември 06, 2007, 18:37:44 pm от petq74 »
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
« Отговор #34 -: Ноември 06, 2007, 18:48:57 pm »
моми4ета не сте само вие сами и аз от 3 год. все празнувам без мъж(много ми е работен и все липсва от бг).никаде не ми се ходи да празнувам ама никой не ме оставя сама,все ме канят някаде.даже на предната нова година  излагах 4е 6те ходя, но няма6е отарване ,дойдоха да ме вземат от нас,просто нямаше как да откажа.да се надявам 4е 6те ми е за последно да съм сама и на вси4ки вас разбирасе.

за основаване на фонд за ин-витро - подпиши се и ти  http://www.bgpetition.com/asistirana-reproduktsia/index.html
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #35 -: Ноември 06, 2007, 19:02:40 pm »
Няколко интересни идейки за Коледа

Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #36 -: Ноември 06, 2007, 19:26:17 pm »
Osiana,
тайно се надявах да си дала любимата си рецепта zа сладки  :lol:. Ми нали тук по традиция се правят...
Иzвинявам се, че все така zа масата се хваЩам, ама много обичам сладки  :oops:.

Роzичке,
и аz много си пея в къЩи. Все си мислех, че таzи английската коледна песен има повече текст, но съм се zаблудила. А българските ги zнам, пяла съм 10 години в градския хор  :D.
Ти би ли споделила как англичаните посреЩат Коледата? Какви са традиционните ястия, които се поднасят, има ли неЩо необичайно и типично zа тях? Колко дълго праzнуват? Украсяват ли домовете си, а градините?

*
« Отговор #37 -: Ноември 06, 2007, 19:29:28 pm »
Момичета, Душе и останалите, които не празнуват Коледа! Дайте си малко почивка, бе, момичета! Ако не на вас, то на душите си. Колко дълго може да издържи една душа само на тъга, сълзи и безнадежност. Живи сте, млади сте - абсолютно длъжни сте да се погрижите за душата си да и е поне малко приятен животът. Какъв по-добър повод за това от празниците?! Ако трябва специални техники прилагайте, преструвайте се, но сте длъжни да си позволите да изпитвате и радостите на живота. Ако душата ни съвсем залинее, то това ще е равносилно на болести и за тялото. Колко дълго може да се издържи само в тъга и мъка?! Живейте сега за себе си и любовта си. Длъжни сте. Като дойдат децата, ще живеете и заради тях. Имайте малко милост към себе си. Длъжни сте. Песента е прекрасна терапия и начин да позволиш на душата си поне малко да полети. Не я дръжте все здраво завързана за проблемите. Нека да полети, така ще ви стане и на вас по-леко. Ценни сме такива, каквито сме. Не се чувствайте виновни, че ще си позволите да сте щастливи и радостни поне за малко. Ще се почувствате по-добре.

P.S. Да вметна, че не съм певица или музикантка!  :D

Танечка, преди да пусна този отговор, видях твоя, но сигурно ще ти отговоря утре, поради изчерпан лимит от време за днес!  :D Извинявай!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #38 -: Ноември 06, 2007, 19:40:32 pm »
Тане, рецепти сега ще ти дам ама не са мои. Аз просто нямам време да правя сладки. Купувам ги готови.

Рецепта за Коледни сладки

Коледни сладки

Немски коледни сладки

Немски коледни сладки

Всякакви сладки, торти, рула
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #39 -: Ноември 06, 2007, 20:18:47 pm »
Розичке, знам, че е така, миличка, но не мога. Искам да празнувам, да се отпусна, но не мога! Ние със съпруга ми вече дори не можем и да почиваме както трябва. Все гледаме да работим. Прегръщам ви силно, мили момичета1