Благодаря за комплиментите
.
Днес ми попадна много лесна и бърза рецепта за сладки. Малко наподобяват ореховките. Ето рецептата:
1. 2 белтъка;
2. 100 гр. захар;
3. 75 гр. смлени лешници (орехи, бадеми);
4. 85 гр. овесени ядки;
5. 1 ванилия;
6. 1/2 ч.л. канела;
7. 2-3 капки есенция горчив бадем (може и без нея)
около 30 цели лешника за декорация.
Разбиват се белтъците на сняг. Прибавя се захарта и се бие докато се разтопи. Добавят ядките и овеските (ако са много едри ги чукате в хаванче или смилате в машинка), ванилията, канелата и есенцията.
Загрява се фурната на 160 ° и върху хартия за печене сипваме с лъжичка от сместа. Върху всяка сладка забождаме един лешник (аз сложих бадеми, но и орехи са подходящи) и печем 20 минути.
Да ви е сладко
!
Аз директно направих 2 дози. Очаквах да са корави (като някогашните ореховки), но станаха доста мекички. Явно съм ги правила големки, защото не ми станаха 60 бройки.