В неделя попаднах на една лесна рецепта и взех, че направих сладки.
Лесни са и вкусни (поне за моя вкус
).
Снежни луни1. 175 гр. масло;
2. 250 гр. брашно;
3. 125 гр. смлени бадеми (лешници, орехи);
4. 100 гр. захар;
5. 2 пакетчета ванилова захар;
6. пудра захар за поръсване ( и по желание шоколад за украса).
Студеното масло се реже на малки кубчета и се прибавят брашното, ядките, захарта и 1 пакетче ванилова захар. Омесваме тесто (много е ронливо) и го оставяме за час в хладилника.
Загряваме фурната на 200°С (или 180° за вентилатор
- не знам дали така се казва). Върху набрашнен плот разточваме с пръсти тънки рула, късаме ги на 5 см. дължина и оформяме с пръсти лунички. (Много пипкава работа, аз разточих накрая един блат и рязах с формички, но не станаха така хубави както е по рецептата
).
Слагаме ги в тавичка с хартия за печене и печем 10 мин. до леко златисто.
Смесваме пудрата захар с останалата ванилия и поръсваме още топлите лунички. По желание можете да украсите с разтопен шоколад.
Стават корави като бисквити, ухаят апетитно и са вкусни
.
Рецептата е за около 80 бройки ( 49 Ксал. на всяка
).