Няма да съжалявате.
Приготвяте като продукти:
1 чаена чаша вода, 1 чаена чаша брашно, около 75 грама краве масло, 3-4 яйца,
500 грама картофи, сол, чубрица, черен пипер и магданоз ако имате
Сварявате добре картофите и ги омачкайте много добре. Отделно докато картофите врат сложете чаената чаша вода да заври със солта и когато заври сложете кравето масло вътре,след което добавете и брашното и бъркайте докато тестото стане на топка и се отлепи от тенджерката. Това се вика парено тесто ако незнаете.
Оставя се тестото да изстине много добре и се добавят яйцата ,добавят се и картофите и се бърка отново за да стане еднородно тесто.Естествено не забравяйте да добавите и подправките-чубрица,черен пипер и магданоз по желание.
Слагате тиган с повечко олио и с малка чаена лъжичка вземате тесто и пускате в горещото олио. Имайте предвид че тестото при пържене се удвоява и утроява даже,така че оставете разстояние между топките които пускате в тигана.
Много са вкусни.Да ви е сладко.