И ние много често готвим заешко - гледаме си ги в къщи. Любимата ми рецепта е :
Заек попска яхния
Нарязваме заекът на порции. Ако е див го слагаме да киснев смес от оцет и вода, към която се прибавя 1 глава лук, нарязана на филийки. След това късовете месо се измиват хубаво и се подсушават. Запържват се до зачервяване в няколко лъжици олио и масло. В оригиналната рецепта се слага и малко сланина, нарязана на дребно, но аз не слагам. Изваждаме запърженото месо в чиния, а в останалата мазнина запържваме 5-6 глави лук, нарязан на филийки, прибавяме 1 супена лъжица брашно, позапържваме и него и разреждаме с 1 чаша бяло вино и 1 чаша вода. Като възври сосът, посоляваме, прибавяме месото, 1 лъжичка захар, 1 парче канела(по желание), 2 дафинови листа, 20-25 малки лукчета(арпаджик) и 5-6 глави чесън. Досваряваме на тих огън, като гледаме да получим умерено гъст сос. Приятен апетит!
Аз довечера съм самичка и за това си купих едно млекце с плодове и мюсли, но ако не ме домързи ще си направя малка картофена пица.