Ози, това е едно много вкусно ястие, което, няма да повярваш, но го приготвям вече повече от 10 години!
Помня много точно, че за първи път го опитах през далечната 1993 г. в Чехия и ми хареса много. Само че в моята рецепта, карфиолът първо се сварява и после се къса на розички, които се панират. Подправям го само с черен пипер.
Гане, твоята рецепта е нещо, което ще направя до края на седмицата. Имам 6 патладжана и тъкмо си мислех как да бъдат. Бях си намислила да ги изпържа, после да направя доматен сос с лук, чесън и босилек и пак да върна обратно патладжаните. Става много вкусно. Но и твоето предложение изглежда добро, а не съм го приготвяла никога, та...благодаря за рецептата.
Но имам един процедурен въпрос: само мазнина или и вода има в тавичката; заливаш ли ги с нещо отгоре пълнените патладжани; могат ли да се изпържат добре, като си остават доста дебелички двете половини; пържиш ги, оваляни с брашно, нали?