Довечера сме на свински каренца с гарнитура - брюкселско зеле, царевица и моркови, и картофено пюре на Белла. Ауу, щях да забравя и червеното вино.
Салатата към ракийката не съм я измислила още. Май ще отскоча до Пикадили и ще взема нещо готово.
Свекито ще ми е на гости и трябва да се представя добре.
И да ви кажа какво забърках вчера.
Един пакет бисквити "Закуска" - бели, кофичка и 1/2 кисело мляко "На баба" от по-гъстото /кафявото/, захар, банан, ябълка и др. плодове.
Киселото мляко се обърква със захарта. Ако имате сметана, може да добавите и от нея.
Бисквитите се нареждат в подходящ съд /аз имам една форма от йенско стъкло - продълговата около 20/30 см/. Изсипва се част от киселото мляко. Нареждат се кръгчета банан и тънко нарязани парченца ябълка. После втори ред бисквити. Пак кисело мляко. Отгоре сложих тънки парченца ябълка, портокал, и имах замразени ягоди във фризера, та сложих и от тях. Поръсих с малко кокосови стърготини. Може ако искате да направите и трети ред с бисквити, но ще ви трябва още кисело мляко.
Сладкиша стана страхотен, а и е много лесен. Киселото мляко напоява бисквитите и те стават с много приятен вкус.
Слагайте повечко от "крема", защото голяма част от него попива в бисквитите, за да може да остане после и между блатовете.
Ами, ако някой реши да пробва моя сладкиш - да му е сладко.