Казвам и двете рецепти, че и аз си харесвам роклята и не я давам
Реших да ги напиша само, ако проявите интерес
Пълнени палачинки:Правя стандартни палачинки, които пълня със следната плънка:
запържвам около 1/2 кайма или колкото имам, 1 глава лук, 1 главичка чесън - нарязани на ситно и след като е готова каймата слагам около половин голям буркан консервирани домати, обелени и пасирани, може и готов доматен сок. Подправям с чубрица, черен и червен пипер, кориандър млян, кимион млян, малко мащерка и риган. Сол не слагам. Оставя се на котлона докато се сгъсти (изври водата от доматите). Като е готово, натрошавам в плънката сирене около 200-300 гр. Разбърквам да стане еднородна смес, не на котлона, за да не омекне много сиренето. Слагам от плънката във всяка палачинка, навивам на рулце и нареждам в тавичка плътно една до друга. Накрая настъргвам отгоре кашкавал и запичам във фурната. Мен специално 3 ме засищат
Баница с хляб:Стария хляб го нарязвате на филийки и след това всяка филийка на кубчета. Слагате в по дълбока тавичка, заливате с олио и разбърквате кубчетата, за да се разнесе олиото по всички. Запичате кубчетата във фурната, като ги разбърквате от време на време, докато станат леко хрупкави. Правя заливка от 3-4-5 яйца, колкото имам, кисело мляко, пак колкото имам - половин или 1 кофичка, сирене натрошено като за баница и прясно мляко - около 200-300 млл. Ако нямате може и 100-200 млл.вода. Заливам хляба, като разбърквам отново, за да се разпредели заливката добре навсякъде между кубчетата и мятам отново във фурната (може отгоре да залеете с малко олио), докато се зачерви отгоре като другата баница.
Дано съм се справила с обясненията
и дано харесате рецептите.
Аз обичам да експериментирам по принцип, така че скоро пак може да измисля някоя