Мари, дай рецепта за това чудо.
Давам, давам - подобно е на тутманик, но вкуса става по-скоро като на чурецити по пекарните
"Хачапури" ФОТОПродукти:
1/2 кг брашно
150 гр. сирене
150 гр. кашкавал
2 яйца
1/2 пакетче мая
1/2 кофичка кисело мляко (на стайна темп)
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
масло
Приготвяне:
Забърква се тесто като пресяваме брашното в голяма купа. Правим кладенче - в него разтворената в хладкото прясно мляко мая със захарта и солта вътре. Киселото мляко и 1-то яйце.
Оставяме го да втаса на топло 15-ина минути. Премесваме пак и още 10-ина минути почива.
През това време си забъркваме настърганото сирене и кашкавал и останалото яйце.
Тестото се разделя на две - разстиламе първия пласт около 1 см в намазнена тавичка. Слагаме сместа от сиренето, кашкавала и яйцето и разстиламе отгоре останалото тесто. Оставяме го да втаса още малко (докато се понадигне).
Печем до зачервяване в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Вадим мажем с масло или маргарин, покриваме с фолио и изчакваме 10-ина минути.
Хапва се топличко с айрянче или бозичка.
Бон апети!