0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

цервикална слуз
« -: Октомври 26, 2007, 16:41:03 pm »
моля, ако някоя от вас е имала проблеми с цервикалната слуз, да ми пише. При мен не можеше да бъде взета такава в 2 последователни цикъла. След многото изследвания, които сме направили, и всички са в норма, явно там е проблема. Въпросът ми е: доколко е сериозно това и дали вътрематочната инсеминация би могла да помогне? Предварително благодаря
Re: цервикална слуз
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2007, 17:25:56 pm »
Не можах да разбера какви проблеми имаш около ЦС. Нямаш такава или......Напиши малко по-подробно или просто прегледай подобни теми във форума
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2007, 18:01:47 pm »
да, оказа че нямам. Беше ми назанчен пенетрационен тест. Предният ден в 13 часа лекарят видя 2 фоликула по 24 мм, на другия ден (13-ти ден от цикъла)в 8 сутринта нямах цервикална слуз. Акушерката не можа да изцеди нищо. Следващия цикъл опитахме пак на 11 и на 12 ден (продължителността на цикъла ми е 27-28 дни)и пак нищо. Докторът смята че именно в това е проблема. Опитваме от 1.5 год. Тръби - проходими, хормони - в норма, спермограма - добра (включително и разширена), дори тест за антитела правихме - отрицателен е. Сега предстои вътрематочна инсеминация.
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2007, 18:07:36 pm »
Е..значи все пак имаш. А доколкото ми е известно церкв.слуз е благоприятна среда за по-дълъг престой на сперматозоидите във влагалището. Ако бъркам-нека ме поправят момичетата.При евентуална инсеминация мисля че ще се прескочи този проблем-липса на ЦС-.Но не мисля че липсата на ЦС е причина да не можеш да забременееш.Ти какви изследвания си правила до сега?
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2007, 18:10:43 pm »
А за самата процедур можеш да прочетеш тук 
Цитат
Всичко за ИНСЕМИНАЦИИТЕ (вътрематочни)  «
*

mimozinq

• **
  • 52
  • Животът е чудо
« Отговор #5 -: Октомври 28, 2007, 19:13:40 pm »
Здравей, някъде из форума тук или в бгмама, четох че когато цервикалната слуз е оскъдна, се провокира отделянето и с обикновен сироп за кашлица, но трябва да е отхрачващ. Пие се по една доза на ден, до овуто.
Логиката е, че отхрачващите сиропи втечняват всички секрети в тялото, включително и цервикалната слуз.Дано да ти е в помощ.  :grouphug:
*
« Отговор #6 -: Октомври 29, 2007, 21:38:53 pm »
Здравей, някъде из форума тук или в бгмама, четох че когато цервикалната слуз е оскъдна, се провокира отделянето и с обикновен сироп за кашлица, но трябва да е отхрачващ. Пие се по една доза на ден, до овуто.
Логиката е, че отхрачващите сиропи втечняват всички секрети в тялото, включително и цервикалната слуз.Дано да ти е в помощ.  :grouphug:

Така е, да, но е добре лекар да го предпише. Все пак е лекарство, да не се оправи едно, а да се развали друго.

Според мен не е възможно да НЯМАШ ЦС след като правиш добра големина фоликули. По-скоро ти е оскъдна. Тя е в наличност през целия цикъл, просто сменя качествата си и състава си. Преди овулация е като белтък от сурово яйце. През другото време се сменя: по-водна, по-гъста, по-кремообразна, цвят. Обикновено е по-обилна при жени с висок естрадиол. След като са ти наред хормоните, би трябвало и слузта да е наред, просто не е много обилна. Правили ли са ти изследване на естрадиола точно преди овулация? Ако е ниско нивото, то тогава и овулацията няма да е добра...Разговаряй по-подробно с лекаря си по това, което ти нахвърлих.

Успех!
Alexandra
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2007, 15:59:37 pm »
Благодаря на всички, които отговориха на запитването ми.
Изследване на естрадиола не са ми правили. Просто като стана ясно, че втори месец не може да ми бъде взета ЦС, лекарят каза: инсеминация. И въпреки че бях подготвена за това, сега започнаха притесненията, още повече като четох във форума разни неща. Но все пак се надявам всичко да стане по най-добрия начин.