0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Разни драсканици
« -: Октомври 26, 2007, 10:15:53 am »
Страхувах се да си го призная , но е истина !
Безплодието не е проблем за „другите”.
То е екзотика , а ние ... ние сме експонати , странни птици , редки екземпляри.
Болни в здравето и здрави в болестта.
Сочат ни с пръст!
Заобикалят ни като чумави!
Хвърлят ни , като на псета , две-три снизходителни думи!
Чукат на дърво...
А безплодните , вървят сред тях , като част от тях....  Дали?
Влачат оковите и ги боли , или вече не ?!
Живеят в своята мазохистична реалност , във вечната непълнота и чакат ново възкресение на анорексичната надежда.
Жигосани със стигма , сега и за винаги и до края...
Безплодните - грешни , наказани , обременени с лоша карма ... убиват ги с камъни !

......................................................................

Нали знаете , че когато един много надут балон ,  се срещне с върха на една топозлийка , следва взрив .
Ето я моята топозлийка.
Думи казани от някакъв лекар , някъде из нета , където се събират духовни хора...

Не знам кое състояние е по-тежко- да надживееш децата си като родител, или да не си опитал от родителството. Кармата е нещо, което не разбираме правилно в много случаи. Професията ми е такава, че смъртта е често срещано явление, а покрай нея волю-неволю ставам свидетел на множество гледни точки...Това, което към настоящия момент считам за най-разумно е това, да бъда благодарен на това, което имам или нямам.

и още :

Най-често проблемите с безплодието са функционални, т.е. няма 100%-ви органични причини за стерилитет. Преодоляванетона безплодието примного двойки е изчезвало след като се предприемали стъпки в насока осиновяване на едно или повече деца, или ако не е осиновяване, приемане на роля на приемни родители и т.н. За да се осинови дете, най-важните неща са тези, които осиновителите трябва да развият в себе си- всички пречки отвън, било с институции, било със закони и прочие...са само инструменти, чрез които кандидатстващите за осиновяване могат да поправят емоционалните си повреди- често се нужодаят и от специализирана помощ, която у нас не е на ниво- имам приедвид психологията.

Но...повечето двойки с безплодие предприемат методи като инвитро-оплождане, оплождане с донорски "материал", имат претенции към държавната и прочие...и страданията се увеличават, но шансовете за емоционален ремонт пропорционално намаляват- ако до тогава е нямало органични промени ип ричини, точно това е момента в който те започват да се развиват и разгръщат...и настъпват такива трагедии като рак на гърдите, рак на половите органи-матка, яйчници, тестиси..други тежки заболявания...социални проблеми- конфликти и битки на семейния ринг, на професионалния ринг, на роднинския ринг...и все някога нокаутът настъпва...разбити семейства- я развод, я некролог, я инвалидност и пенсия...или пък ин-витро чадото вземе та заболее, претърпи катастрофа и "пхропада+" като "инвестиция", направена преди години...

Ако имате нерви да четете , какво е безплодие  :

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=2333

И накарая , в главата ми звучат думите на Поета , който за мен не е чак гениален , но е много прозорлив :

"Не пей ми се , пък и защо ли да пея ?......"
« Последна редакция: Октомври 26, 2007, 10:20:53 am от Efirche »
*
Re: Разни драсканици
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2007, 10:34:12 am »
Efirche, просъзи ме :balk_145: Много хубаво си го написала. Господи колко мъка и колко много болка...
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2007, 10:36:58 am »
Преди години мислех, че по презумпция хората са добри.

От позицията на 36 години живот си мисля, че не е така - хората са лоши, зли, завистливи, подли... Срещат се обаче и добри хора.
С тях си заслужава да се общува.
За другите, не си струва да си хабим нервите.
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2007, 10:43:00 am »

От позицията на 36 години живот си мисля, че не е така - хората са лоши, зли, завистливи, подли... Срещат се обаче и добри хора.
:good_post:

Ефирче  :bighug:
Не чети такива неща.

lb2f
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2007, 10:57:25 am »
Ефирче, много точно си си избрала ника, защото явно си ефирно и чувствително същество :balk_21: Ще ми се да не ни се налагаше да ни минават такива мисли през ума... Да си се радвахме на рожбите си и да не разбирахме какво е да се бориш за детенце. Но така е било писано - не знам карма ли е, наказание ли е... Имало е какво да се поучим и за това може би ни се случва. И аз си мислех за това
Цитат
...и настъпват такива трагедии като рак на гърдите, рак на половите органи-матка, яйчници, тестиси..други тежки заболявания...социални проблеми- конфликти и битки на семейния ринг, на професионалния ринг, на роднинския ринг...и все някога нокаутът настъпва...разбити семейства- я развод, я некролог, я инвалидност и пенсия...или пък ин-витро чадото вземе та заболее, претърпи катастрофа и "пхропада+" като "инвестиция", направена преди години...
Понякога се страхувам, че може така да стане, но после решавам, че ако има да става такова нещо, то не зависи от опитите ни за бебе! Не е лошо, че се борим за бебче - това е нещо толкова естествено и човешко. И ако някой ти каже обратното - не го слушай :balk_21:

« Отговор #5 -: Октомври 26, 2007, 11:00:21 am »
Ефирче, миличка...  :bighug:

Съгласна съм с jazzy... Защо ти трябва да се натоварваш с простотията, безхаберието и липсата на човечност в другите?
Ежедневието ни е достатъчно стресово, за да се натоварваме допълнително с разни простотии...

А и нали знаеш - който не е минал през ада, той не знае какво е да се пържиш на адски огън.... :bighug: :balk_21:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #6 -: Октомври 26, 2007, 11:01:05 am »

Не чети такива неща.
\

Хора много, свят шарен, не се засягай, Ефирче :). Това са "теортичните" размисли на един човек, който определено не знае какво пише.
Всеки, абсолютно всеки на тази земя носи своя тежък кръст. Няма чонек без "болка". Нашата е тежка, но Слава Богу не е най-тежката. По-тежко е да не можеш да изгледаш детето си, да го погребеш (не дай Боже), да изпиташ тежката участ да не можеш да направиш нищо за него.
Не бих търсила съвет, подкрепа и разбиране там където не могат да ги дадат.
Усмихни се миличка, нищо, че е облачно! :)
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #7 -: Октомври 26, 2007, 11:02:30 am »
Не знам - иде ми да се разкрещя, да пищя от хора като veselinvalchev1981, ама полза никаква - за това се хиля тук през глава и се чудя той наистина ли си вярва ..... Проблема на мъжете идвал от задържане на ерекцията с цел задоволяване на жената .... Боже почти на моите години е, а и грам идея си няма за какво става въпрос .......

Сега чакам и някой рак да ме сполети ......

Щях да отговарям по темата, ама изисква регистрация - а хич не ми се занимава с малоумници - защото са точно такива!

За съжаление се убеждавам, че повечето хора са лоши, а стерилитетът си е само и единствено наш проблем :(
« Последна редакция: Октомври 26, 2007, 11:04:40 am от Тaня »

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #8 -: Октомври 26, 2007, 11:03:30 am »

От позицията на 36 години живот си мисля, че не е така - хората са лоши, зли, завистливи, подли...
И аз така смятах...но  ми трябваха 27 години живот, за да разбера, че това не е така. Хората наистина са зли и завистливи.
Ефирче, всеки от нас ще извърви пътя, който му е отреден, колкото и трънлив да е той. Трябва да има само вяра и надежда.
*
« Отговор #9 -: Октомври 26, 2007, 11:05:33 am »
хората са лоши, зли, завистливи, подли...
 не си струва да си хабим нервите.

А някои са откровено прости.
Наистина, не чети подобни неща, не се разстройвай заради нечии малоумни виждания и изказвания, не си струва.
« Отговор #10 -: Октомври 26, 2007, 11:15:38 am »
Не съм регистрирана там , не съм участвала в темата , просто я открих...и прочетох!
Случайно или не!
Нали знаете за любопитството , което убило котката...
Все ровя и търся , погледи върху реалността , различни , паралелно диаметрални , но явно не съм достатъчно подготвена за да ги приема. :(
Не казвам ,че те или ние сме прави , не зная....
Просто се обърквам в стремежа да се подредя !

:youwoman: Благодаря ви , милички !
« Отговор #11 -: Октомври 26, 2007, 11:28:14 am »
Efirche,
Хвърлих едно око ... авторът на темата е кръгъл идиот  :D
А този другият в едно е прав, че няма психично здрави хора, има непрегледани ...

Щур народ, отвсякъде ...

*
« Отговор #12 -: Октомври 26, 2007, 12:08:58 pm »
Страхувах се да си го призная , но е истина !
Безплодието не е проблем за „другите”.
То е екзотика , а ние ... ние сме експонати , странни птици , редки екземпляри.
Болни в здравето и здрави в болестта.
Сочат ни с пръст!
Заобикалят ни като чумави!
Хвърлят ни , като на псета , две-три снизходителни думи!
Чукат на дърво...
А безплодните , вървят сред тях , като част от тях....  Дали?
Влачат оковите и ги боли , или вече не ?!
Живеят в своята мазохистична реалност , във вечната непълнота и чакат ново възкресение на анорексичната надежда.
Жигосани със стигма , сега и за винаги и до края...
Безплодните - грешни , наказани , обременени с лоша карма ... убиват ги с камъни !

*
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2007, 12:15:16 pm »
Потребителят с дългите теми, които и ти цитираш, развива доста интересни теории, но не съм съвсем убедена, че всичко му е добре завинтено и не хлопа, така че не се впрягай. Всеки си развива разни идеи по теми, които както се вижда не го касаят, поне не пряко (човекът на 27 се е сдобил с първия си син), утре ще напише две страници за някой друг проблем, който вероятно също толкова малко познава и така... човекът е писател, не читател.  :)
« Отговор #14 -: Октомври 26, 2007, 12:35:40 pm »
Ефирче,не виждаш ли че тези хора са ненормални?Това не са нормално мислещи хора,това са плямпалници.Чул го отнякъде,харесало му,щото му е толкова акъла,и го представя като свое мнение.Това са дървени философи,които никога не се променят,толкова са убедени че това, което са чули ,е правилното.
Моля ти се не си съсипвай нервичките с подобни индивиди.
Много се нервирах и не можах да стигна до края на тази обмяна на помия,и може би по/добре.
Изобщо не трябва да се обръща внимание на такива идиоти.
« Отговор #15 -: Октомври 26, 2007, 12:45:56 pm »
Тинки , такива ги има навсякъде .
Явно много ни се събират провокациите и в един момент , при поредната , човек се сгърчва .
Това се случи.
Истината е , че ми се иска да има друго виждане на този проблем у всички , които го нямат , но както казват по - горе момичетата , хората не са добри по презумпция.
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #16 -: Октомври 26, 2007, 12:59:18 pm »
Оле, тези в този форум там, по точно в тази тема са отчайващо, по-точно дразнещо смешни. ...какви теории само, малеееееееееее, ужас, ццц  :balk_161:
намерили с какво да си чешат езиците. "ами като не разбираш, какво говориш глупости" ццц
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #17 -: Октомври 26, 2007, 13:01:48 pm »
хората не са добри по презумпция.
+ "прекрасната" българска поговорка - На чужд гръб и 100 тояги са малко  :? ЧУждото нещастие винаги се омаловажава и трудно може да се разбере от човек, който не го е преживял. От всички тези проблеми със забременяването, от болката заради пренебрежителното отношение на другите, научих нещо - да се опитвам да бъда малко по-толерантна към хората, да не омаловажавам проблемите им и да се оптивам да ги разбера, а не да казвам - "ми така им се пада, като ... еди какво си". Не винаги успявам, но се старая ;)
Може би това, което ни се случва е именно заради това - да станем по-добри и съпричастни. И когато дойдат и нашите бебчета, да ги възпитаме добре.
Не чети глупостите на такива повърхностни хора, дето си мислят, че от всичко разбират :balk_21:

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #18 -: Октомври 26, 2007, 16:30:48 pm »
Ели, мило,
това са хора, чиято душа е неподредена, грозна и долна!
Хора, които в стремежа си да са оригинални, не мислят какво правят!
Нали знаеш, "Прости им Господи, че те грешните не знаят какво правят!"
Не ние сме "сгрешените", не ние трябва да се препрограмираме или преподредим!
Ние живеем за едно единствено нещо - мечтата да имаме дете! Тази мечта ни прави много по-извисени от всички тези "оригиналници"
Ти ще подредиш душата си и ще я изчистиш от омерзението,
защото си прекрасен човек и невероятен приятел!
А този екземпляр ще тъне в мизерното си съществуване, опивайки се от идеята колко е велик, че е хвърлил камъка...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #19 -: Октомври 26, 2007, 17:03:54 pm »
Гане , бичкам си те ! :heartbeat: