Значи, пак аз се включвам. Имах раничка, която, уж, излекувахме, обаче си е останала. Това беше преди много години, като бях студентка. Ходех при случайни д-ри. Моят съвет - изгори я, като спреш диферелина. Лошото на раничките е, че те са видоизменени клетки, които могат да еволюират в пред ракови - т.нар. дисплазия. Аз имах дисплазия първа към втора степен. Степените са общо 4. В първите 2 може да се горят, но после, в повечето случаи се прави операция - конизация - изрязва се част от шийката на матката под формата на конус.
Изгарянето с ток или лазер не е болезнено. Минава само за няколко минути. После имаш болки като пред МЦ. 1 месец след това обаче са забранени - секс, дълги пътувания, вани, море.
Познавам момичета забременели и родили след изгаряне. Едно време лекарите са избяхвали да прилагат този метод на нераждали жени, защото на мястото на горенето шийката вече не е така еластична.
Изгори раничката, докато не е еволюирала. Е, това - еволюирането й в нещо по-лошо, не става за няколко месеца. По-добре да ти я махнат преди да забременееш, защото по време на бременност имунната ти система ще отслабне и не е сигурно какво ще стане с раничката. Със сигурност няма да изчезне обаче.
Успех и не се страхувай!