0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #140 -: Ноември 05, 2007, 09:20:26 am »
Калций има в изварата, а също и в суровия сусам. За сусама съм чел, че количеството е много по-високо, отколкото в млечните продукти. Единственото изискване при консумацията му е да бъде смлян, защото иначе зрънцата се изхвърлят цели и почти нищо от тях не се усвоява.

Жабче, какво ти каза лекаря за течението?
« Отговор #141 -: Ноември 05, 2007, 10:11:20 am »
Ами прекалено е обилно за да е нормално.  :( Пуснахме микробиология и чакам резултати след няколко дни. Дано не е нещо сериозно.

По-лошото е, че пак започнах да повръщам много вчера, дано е било нещо временно, макар че и днес ме държи. Чудя се дали е от това, че пих но шпа в събота или е от притеснението покрай течението и разните болежки.

Иначе ми изписаха витамини, защото заради продължаващото повръщане не се храня пълноценно. И Диаспорал за 5 дни, защото ме боли кръста и имам стягане ниско долу.
  09.11.2007
« Отговор #142 -: Ноември 05, 2007, 10:32:12 am »
Ех, Жабче, да се оправяш бързо  :bighug:

lb2f
« Отговор #143 -: Ноември 05, 2007, 14:40:36 pm »
Жабче, непременно да кажеш какви са резултатите от изследването. За повръщането може да има много причини. Като за начало е най-добре да се успокоиш и по възможност да си почиваш повечко.
*
« Отговор #144 -: Ноември 05, 2007, 17:46:42 pm »
пия си фолиевата и то 1.2 мг
Уайт, извинявай за въпроса, ама май дневния препоръ4ителен прием на ф.к-на за небременни е 200мг, което отговаря на 100% RDA, за бременни това е 200% RDA т.е. 400мг, ти само по 1 мг ли приемаш, да не би по 1 грам да е, но това ве4е ще отговаря на 3 пъти пове4е дозата за бременни и 6 пъти пове4е дозата за небременни, това не е ли МНОГО, пък може и аз да не съм разбрала нещо?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #145 -: Ноември 05, 2007, 18:15:50 pm »
Здравейте на всички и от мен! :D
Късмет и здраве на чакащите и на дочакалите бебета!
Моят въпрос към Вас е кога се записахте на женска консултация и какви изследвания следва да си направя и кога ? 
« Отговор #146 -: Ноември 05, 2007, 21:38:52 pm »
Ох, момичета, това моето течение определено е някаква инфекция - става все по-обилно и тъмно, появи се и миризма. Направо на гной си ми прилича.Панирах се вече. Резултатът от микробиологията ще е готов чак в четвъртък или петък.  :(
Дали и повръщането ми не е свързано с това, както и болките в кръста и ниско долу.  :?
  09.11.2007
« Отговор #147 -: Ноември 05, 2007, 21:42:40 pm »
Тъмно течение, болки в кръста и ниско долу - мила, моля те, обади се на доктора си, притесняваш ме.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #148 -: Ноември 05, 2007, 21:44:54 pm »
Не е кръв, жълто-оранжево е, доста течно. Няма сърбеж, парене, просто е много обилно. Иначе болките в кръста и ниско долу не са постоянни, от време на време, преди няколко дни бяха много повече, сега като че ли се успокоиха.
Ще видя утре сутрин как е положението, ако нещо ще звъня на д-р Стаменов.

Имам го от петък, като в сегашния си вид е от вчера. В събота бях на преглед, взеха ми материал за микробиология, но докато станеееееее. А аз ще изкукам от притеснение.
« Последна редакция: Ноември 05, 2007, 21:47:57 pm от Жабче »
  09.11.2007
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #149 -: Ноември 05, 2007, 21:51:54 pm »
Жабче, обади се на лекаря си на всяка цена! Той ще прецени какво да направите! Стискам палци да се разминеш само с уплахата!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #150 -: Ноември 05, 2007, 21:55:26 pm »
Жълто-оранжево също може да съдържа кръв, контракциите обикновено не са постоянни, а от време на време. Не казвам, че е това, но се обади задължително на лекаря си утре сутрин, дори само за да ме успокоиш мен и да пишеш после.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #151 -: Ноември 05, 2007, 22:03:50 pm »
Ще се обадя утре, да питам какво може да се направи евентуално докато излезе резултата от микробиологията. Как ще заспя не знам.  :?
  09.11.2007
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #152 -: Ноември 05, 2007, 22:57:49 pm »
Ще се обадя утре, да питам какво може да се направи евентуално докато излезе резултата от микробиологията. Как ще заспя не знам.  :?

Трябваше да звъннеш на док още тази вечер, знаеш че няма проблем. Хем и ти ще си спокойна. Аз също имах по-обилно течение по време на бременността, да не говоря, че кървях един месец, имах дни в които направо бях с цикъл. Едната плацента беше ниско долу, проблемите минаха, след като се вдигна. Слава богу, всичко завърши наред. Относно болките, и тях ги имах. Може да няма нищо сериозно при теб мила, в което вярвам. Пиши утре как си и какво каза док! Лека нощ!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #153 -: Ноември 06, 2007, 08:36:16 am »
Жабче, всички тези оплаквания може да са просто съвпадение и да нямат връзка помежду си, но не отлагай и се обаждай на доктора! Голяма част от проблемите си ги създаваме сами с непрестанните си страхове.Така например, аз като отидох на гастроентеролог и човекът ми каза, че нищо ми няма болките в корема изчезнаха като с магическа пръчка (чук чук чук). Успех!
*
« Отговор #154 -: Ноември 06, 2007, 09:17:13 am »
Момичета вчера си взех изследванията. В бележката пише, че имам кръв в урината и направо са ме изкарали с бъбречна криза. Аз съм имала и знам какво е и нямам никакви болки. Възможно ли е да са се объркали в лаборатовията?
« Отговор #155 -: Ноември 06, 2007, 09:25:13 am »
Чух се с Док, каза да си взема Полижинакс и да слагам сутрин и вечер - това за течението. И пак да звъня ако нещо ме притеснява. Чакаме микробиологията.
Иначе си пия Диаспорала.
  09.11.2007
« Отговор #156 -: Ноември 06, 2007, 09:47:50 am »
Жабче, само не се паникьосвай. И моето течение беше тъмно жълто-оранжево, с миризма, но мен ми пареше и ме сърбеше. Е, аз си го търпях около 16 дена и сърбежа се появи накрая. Прави каквото ти е казал доктора.
*
« Отговор #157 -: Ноември 06, 2007, 10:03:24 am »
[Уайт, извинявай за въпроса, ама май дневния препоръ4ителен прием на ф.к-на за небременни е 200мг, което отговаря на 100% RDA, за бременни това е 200% RDA т.е. 400мг, ти само по 1 мг ли приемаш, да не би по 1 грам да е, но това ве4е ще отговаря на 3 пъти пове4е дозата за бременни и 6 пъти пове4е дозата за небременни, това не е ли МНОГО, пък може и аз да не съм разбрала нещо?
Много добре си ме разбрала. Пия тройната доза заради мутация в гена за усвояване на фолиева киселина. При хомозиготните мутации се пие 5 мг, а при хетерозиготните - 1 мг.
Стандартната доза е 0.4 мг. или 400 микрограма. :wink:

Жабче, ще мине щом сте го подхванали отрано. Просто при всяко притеснение се обаждай на док.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #158 -: Ноември 06, 2007, 12:01:42 pm »
Привет момичета. Аз отдавна не съм писала за което ме е срам, ама.... :oops:
Искам да честитя на всички нови дунди във форума и да им пожелая лека и безпроблемна бременност.
На всички вече сдобили се със своите съкровища желая само да са им живи и здрави и да ги радват много,много.
КАСИ, видях че имаш едни два прекрасни мишока и искам специално да ти честитя. Много, много, много здраве, безоблано детство и щастливи мам и татко!!! :blowingdust2:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #159 -: Ноември 06, 2007, 13:55:40 pm »
мim4o, много ти благодаря! На теб лека бременност до края!

Жабче, така и предполагах, док това изписва при такива проблеми. Дано бързо се оправиш!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!