0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #80 -: Октомври 30, 2007, 13:30:56 pm »
Здравейте и от мен,и много късмет на всички!!!!
Аз имам още много много път да извървя,и досега се опитвах да се успокоя и да не се вживявам много в бременността си,защото ужасно се притеснявам.Чак не смеех да повярвам че съм бременна.Сега лека полека забелязвам че се поотпускам,започвам да говоря за бебчо,да си мечтая.След малко ще ходя до акушерката,на дълъг разговор.Много ми се иска да видя бебчо на ултразвук,но личния ми лекар не иска да ме прати сега,а чак в 17/та седмица.Ще опитам да убедя акушерката да ми даде направление.Ако си бях в БГ,сигурно щях да ходя всяка седмица да си го гледам бебчо,но тук не става.А мисля че много ще се успокоя като го видя.Единствено съм го видяла в 4/та седмица,беше едно мехурче на екрана.Така искам да видя колко е пораснал,да чуя сърчицето...
Момичета,кога ще започне да ми расте корема ?Струва ми се че има известна промяна,но дали не си внушавам...В 11/та седмица съм.
Уапешна седмица на всички!!!
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #81 -: Октомври 30, 2007, 14:03:12 pm »
tinkito, не се притеснявай излишно. Трябва да си мислиш, че всичко е наред и че бебчо си расте вътре в теб на топличко. Наистина ако си тук в България вероятно да са те гледали на видеозон поне 2 пъти. Моя гинеколог е голям фен на гледането на видеозон-всеки път ме гледа като отида на консултация. Само последния път нямаше намерение да ме гледа, но аз го помолих да ме гледа защото и съпругът ми беше с мен, а той още не беше виждал бебчо(само при първата консултация в 4-та седмица, когато както казваш ти бебчо беше едно малко мехурче)

При първата ми бременност коремчето ми започна да се променя към края на 3-я месец. С тази бременност пак горе-долу по същото време. Но това е различно при всяка бременна. Познавам момичета, които са много слаби и имаха в третия месец коремчета като за 5-ти месец, а когато бяха в 5-я си мислех, че вече са достигнали термина. И обратното-в момента една позната е бременна в началото на 9-я месец и ако не зная че е бременна няма начин да позная като я гледам външно, тя има много малко коремче, което почти не се забелязва.
Желая ти леко бременеене и едно голямо, хубаво коремче, което гордо да си изпъчиш. Вичко добро!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #82 -: Октомври 30, 2007, 14:14:09 pm »
Момичета дайте ми съвет – цял ден днес коремът ми е подут, как да оправя положението? В стомаха ми е избухнала някаква революция – къркори, бълбука, издува се…Както никога досега ходих два пъти по голяма нужда (обикновено това ми се случва веднъж на 2-3 дни). Не съм яла нищо по-различно от друг път, пия много течности, но представа си нямам от какво се получава това нещо. Лошото е, че на моменти доста ме позаболява коремът, тъй като и бебоната е заела място, та революцията не разполага с много пространство  :oops:
*
« Отговор #83 -: Октомври 30, 2007, 14:15:26 pm »
Здравейте, мили момичета! :)

Днес попаднах на нещо, в един друг сайт и реших да го споделя с вас.
Извинявам се, ако вече е пускано тук.

„ Ден преди раждането си детето попитало БОГ :
- Защо трябва да се появявам на този свят? Няма да се справя!
БОГ отвърнал:
- Не се страхувай! Аз ще ти подаря Ангел, който винаги ще бъде до теб.
- Но как ще се разбирам с него, той не говори моя език !
- Ангелът ще те научи на своя език. Той ще те пази от всякакви беди.
- Как наричат моя Ангел?
- Не е важно как го наричат другите! Ти ще го наричаш...МАМА . „

Пожелавам леко бременнеене на всички и много положителни емоции.
 :bighug:

П.П. Надявам се, че скоро и аз ще имам повод да се включа в тези прекрасни темички!
*
« Отговор #84 -: Октомври 30, 2007, 14:20:07 pm »
Аничка, защо не опиташ с чайче от мента с мед? Може и чаша зелен чай пак с мед.
Гали, това прекрасно писание го прочетох на първа страница на сп. Моята бременност и много ми хареса.
Пожелавам Ангелски задължения на всички момичета.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #85 -: Октомври 30, 2007, 14:40:07 pm »
Уайти, зеленото чайче не е ли точно за разкарване на червата? Плюс това при бременност не е препоръчителен. Иначе за ментата си права. Аничка, обикновено, при нередовно изпразване на стомаха се получават такива моменти на често ходене до двете нули. Организмът все пак намира начин да се прочисти и ако се е понапълнил е нормално да има революция. Смятам, че няма нищо страшно и ще ти мине без проблем.

Сега да споделя и аз. Днес ходих на консултация и ми дадоха бележка за урина, но доктора не ми каза изрично дали да си направя стерилна или не. Имам опасения, че нещо не е наред, защото като пишкам ме понасмъдва. Кажете ми по-добре стерилна урина ли да си направя? И още. Изписаха ми и Макмирор 500 срещу увеличеното ми течение и отново смъдене. Явно съм се замърсила някак си. Някакви мнения за този препарат?
*
« Отговор #86 -: Октомври 30, 2007, 14:45:02 pm »
White, опитах с ментов чай - не помага :( А вече цял ден ми е толкова дискомфортно, че не мога да си намеря място на стола и нямам търпение да приключи работният ден, та да се опъна на легълцето у нас...
*
« Отговор #87 -: Октомври 30, 2007, 14:49:45 pm »
Зеленият чай е противопоказен при бременност, защото съдържа вещества, които пречат на усвояването на фолиевата киселина. Една чаша при такива стомашни проблеми не е проблем. Аз даже правя следното - пия си фолиевата и то 1.2 мг и сутрин по едно зелено чайче. :wink:
Аничка, това със седенето на стола най-вероятно е ключът от палатката. Аз от известно време трудно се задържам седнала задълго, защото тумбакът се подпира в диафрагмата и създава неприятни усещания. Бягай към креватчето и ще ти мине. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #88 -: Октомври 30, 2007, 16:40:46 pm »
Galii, наистина е много хубаво стихчето, пожелавам ти много скоро да се включиш в тази или следващата такава тема.

Момичета и аз се бях сетила за Диана скоро, дали е добре, вече май не пише тук?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #89 -: Октомври 30, 2007, 16:52:19 pm »
janeta,голямо БЛАГОДАРЯ!!!
Аз съм много слаба и се надявам скора да съм с коремче :D
Иначе досега разговарях с акушерката,и малко се поуспокоих,беше много мила. :)
« Отговор #90 -: Октомври 30, 2007, 17:28:26 pm »
Момичета дайте ми съвет – цял ден днес коремът ми е подут, как да оправя положението? В стомаха ми е избухнала някаква революция – къркори, бълбука, издува се…Както никога досега ходих два пъти по голяма нужда (обикновено това ми се случва веднъж на 2-3 дни). Не съм яла нищо по-различно от друг път, пия много течности, но представа си нямам от какво се получава това нещо. Лошото е, че на моменти доста ме позаболява коремът, тъй като и бебоната е заела място, та революцията не разполага с много пространство  :oops:

Аз пу,пу имам много рядко проблеми с разстройство на стомаха,
но като го усетя се пресича много бързо с:
чай от лайка и мента /никакъв мед, той прокарва/ може захар, варен ориз /без масло и олио/ с малко вегета не е толкова безвкусен, варени картофи и задължително кисело мляко, то регулира всичко в стомаха и препечени филийки Не пий нектари, плод може само банан
До утре си Окей! :lol:

« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 17:32:34 pm от mari73 »

*
« Отговор #91 -: Октомври 31, 2007, 07:53:09 am »
Абе за киселото мляко и аз си го помислих, но не смея, защото точно след като изядох една Активия с мюсли започна всичко :(
« Отговор #92 -: Октомври 31, 2007, 08:00:45 am »
Абе за киселото мляко и аз си го помислих, но не смея, защото точно след като изядох една Активия с мюсли започна всичко :(

Че те нали Активията точно за това я рекламират? Вземи си някакво кисело мляко, което да не е на Данон, то е с прекалено много стабилизатори... например Био такова и ще помогне  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #93 -: Октомври 31, 2007, 08:20:50 am »
Момичета и аз се бях сетила за Диана скоро, дали е добре, вече май не пише тук?
Добре е по последни данни и чака малко мъжле м.март :lol:
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
« Отговор #94 -: Октомври 31, 2007, 09:14:17 am »

Натурално кисела мляко, не с сладко, мюсли, плодове!

*
« Отговор #95 -: Октомври 31, 2007, 10:21:42 am »
Благодаря ти Хера за информацията за Диана, ако се чуваш с нея прати й много поздрави!

Аничка, четох една статия за киселите млека, оказва, че тези с най-малко консерванти и най-близки до истинското кисело мляко са някои марки, една от които беше на Елби. Иначе аз съм имала такова бълбукане при обострен колит, но той се предизвикава с пикантна храна, сурова и т.н., което ти надали си яла.
*
« Отговор #96 -: Октомври 31, 2007, 10:37:11 am »
Roby наистина не бях яла нищо люто, тъй като всичко започна още след закуската. Сега ще си купя едно мляко БИО, с надеждата, че наистина е био :)

За да не отварям нова тема, ще попитам тук - някой ползвал ли е продуктите на Matern program. Появиха се в аптека до нас съвсем наскоро, специализирани са за бременни, а като цени са близки до тези на Мустела. Купих си експреиментално продукта за крака с надеждата, че не съм похарчила напразно 20 лв (200 мл). В листовката, под гаранция за качество пише: "Продуктите са подложени на научни тестове от фармацевти и биолози при разработването им и строг контрол в процеса на производство, за да се гарантира тяхното качество, толерантност към кожата и ЕФИКАСНОСТ+БЕЗОПАСНОСТ."
Имат крем против стрии за бременни жени с двойно действие, Олио против стрии за бременни жени с интензивно действие, Стягащ крем за бюст за бременни жени и майки, Успокояващ гел за крака за бременни жени, Защитен дневен крем за лице за бременни жени, Ежедневен лосион за тяло за бременни жени, Възстановяващ крем за тяло след раждане.
Ако някой е ползвал тази марка, моля да сподели своите впечатления.
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #97 -: Октомври 31, 2007, 12:45:27 pm »
Roby, права си за това че има мляко с търговската марка Елби. И е наистина пубаво. Казвам го защото съм запозната добре с продукта. Млякото го произвеждат в София или производствена база във Видин. Това, което произвеждат във Видин е с по-кисел вкус от това правено в София. Причината е че Елби правят за Софийския пазар мляко което не е толкова кисело(това е практика, която Данон наложи през последните години на пазара). Но има голямо значени от продуктите вложени в производството на млякото.  Не им правя реклама, но на мен лично повече ми харесват от другите кисели млека(истински вкус на българско кисело мляко, като това, което прави моята баба на село)

ani4ka тези продукти за които пишеш дали имат някакъв интернет сайт изписан на опаковките. Аз за първи път чувам за тези продукти-явно са новички. Ти как си днес-добре ли е вече стомапът ти или още бълбука?

galli това писание, което си споделила с нас е прекрасно-направо се просълзих като го прочетох. Дай Боже все повече Ангели наречени МАМА.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #98 -: Октомври 31, 2007, 15:06:27 pm »
janeta, не е посочен уеб сайт. Пише само, че производител е Berdoues Groupe-Франция, а вносител Амперел.
Стомахът ми днес е значително по-добре, дано да си остане така до края! :)
*
« Отговор #99 -: Октомври 31, 2007, 15:53:53 pm »
Ами аз не съм ги чувала...да си призная съм от началото с Мустела и не съжалявам за нито една дадена стотинка, поне за сега нямам една стрия, а моята кожа е по принцип много тънка. Взех и за бебо козметика от същата марка.

Да ви се похваля за една много полезна книга, която си купих днес. Казва се "Първата година на бебето - седмица по седмица". Хареса ми, защото пише какво да очакваш в развитието на бебока, кое е нормално, т.е. да не се плашиш, какъв тип възприятия да очакваш кога и т.н. Освен това, за тези, които се интересуваха, книгата "Всичко за пренаталното възпитание" пак са я издали, имаше я в същата книжарница на Хеликон, на бул. Витоша и П. Евтимий.