0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #280 -: Ноември 13, 2007, 10:39:54 am »
Леко раждане Аничка!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #281 -: Ноември 13, 2007, 10:40:26 am »
О, ами да й пожелаем :D
Аничка78, леко и успешно раждане мила.
Желая ти една прекрасна дългоочаквана среща!
*
« Отговор #282 -: Ноември 13, 2007, 10:43:42 am »
Кит кат, мисля че бебо на Роби имаше такива кистички и тя много се беше притеснила. Всичко се оказа съвсем наред, но докторът )Георгиев) нищо не й беше обяснил. :x
Аничка, леко, бързо и безболезнено. Най-хубавото тепърва предстои. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #283 -: Ноември 13, 2007, 11:00:21 am »
Жабче, много, много съжалявам за загубата. Бъди силна и знай, че твоето дългоочаквано бебче те чака някъде там в близкото бъдеще и мисли за тази радостна среща  :hug2:

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #284 -: Ноември 13, 2007, 11:10:41 am »
taurus ,аз като бях бременна с близнаци,отслабнах с 6 кг. за 20 седмици.А сега трябва да ям много белтъчини,защото губя белтък с урината.Казаха ми да ям риба,пилешко,сирене,извара,мляко,кашкавал,яйца(те са с доста мазнини обаче).

Леко и безпроблемно раждане на Аничка!
<br />
« Отговор #285 -: Ноември 13, 2007, 11:19:06 am »
дано се включи роби и да каже изчезнала ли е кистичката на нейното бебче.доктор стаменов ми каза"казвам ти за да не отидеш някъде и да те побъркат от притеснение"
на 30-ти съм на жк,дано е изчезнала :?

на аничка - леко раждане :P
« Отговор #286 -: Ноември 13, 2007, 11:21:58 am »
Момичета, моля ви ако можете да ми препоръчате читав гастроентеролог. Умирам от стомах. Нито мога да се храня нормално, нито спя като хората.
Преди месец ходих при един, който ми изписа мезим форте. Пия го вече 1 мес. резултат няма. От няколко дни съм още по-зле.

Благодаря ви предварително.
Става въпрос за София

Кит катче стискам палци всичко да е наред с бебо. Вярвай на док., едва ли ще те лъже.

Леко раждане на Аничка
*
« Отговор #287 -: Ноември 13, 2007, 11:28:31 am »
Ей ме на! Това, което д-р Стаменов ми каза, когато споделих с него какво е видял Георгиев в 19 с.(една седмица по-рано Димитрова нищо не беше видяла  8O), че много често има такива кистички, но те изчезват към 24-25 с. В интерес на истината и д-р Стаменов ги видя, но каза, че намалявали. Аз отидох в 25 с.при Димитрова пак и тя каза, че не вижда нищо такова, така, че наистина са изчезнали!

Не се тревожи излишно, аз тогава много се изплаших, но после отказах да повярвам, че моето бебче ще има такова нещо и след като и док ми каза, че ще изчезне просто престанах да го мисля до 25 с.! Аз те съветвам да се запишеш при някой специалист по ФМ - Димитрова или Томова около 25 с. просто за твое спокойствие!

Аничка, успех мила!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #288 -: Ноември 13, 2007, 11:30:19 am »
Кит кат, защо не направиш една ФМ при Марков. И без това ти е време за втората. Не разчитай на ЖК при притеснения. Техниката и познанията им не са достатъчни.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #289 -: Ноември 13, 2007, 11:38:57 am »
Кит кат, наистина щом док не е обезпокоен, мисля че нямаш повод за тревоги.
Ако не ти се идва до София, можеш да отидеш в Пловдив при д-р Даскалов.
Аз бях на женска консултация при д-р Гергов. Направи ми добро впечатление, доста внимателен беше и ме изслуша за всичките ми щуротии. Мери близнаците и ги изкара, че отговарят на +1 седмица. Накрая ме пита дали знам пола, казах му че последно за девойки знаем и той се засмя. Според него близнакът в дясно е 100% мъж.
Сега на 19-ти като ходя, надявам се при д-р Марков да се види добре какви са.
*
« Отговор #290 -: Ноември 13, 2007, 11:50:38 am »
Ами трябва да ви кажа, че и аз като цяло съм много доволна от д-р Гергов. Последните 3 седмици ме вика да ми мери тоновете на бебо и също отговаря на всичките ми безумни въпроси  :P, определено ми действаше успокояващо!

Вера, моя мъж д-р Стаменов го видя преди всички, сигурно беше още в 15-16 с.  :P. Но мисля, че момчетата се виждат по-лесно, при девойките винаги съществува колебание дали не е пъпната връв това между краката...
« Последна редакция: Ноември 13, 2007, 11:53:43 am от Roby »
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #291 -: Ноември 13, 2007, 11:56:54 am »
Момичета, имам едно въпросче, че нещо взех да се притеснявам. Забелязала съм три вида движение на бебчо. Едното е "хълцането", второто е като натискане в стените на матката, а третото е нещо, което ми наподобява нервно треперене. Случвало ли ви се е да усещате това "треперене"? Нормално ли е?

Жабче, миличка, много съжалявам за загубата ти. Не се отчайвай, не преставай да вярваш. Ще мине време и ще видиш - ти пак ще се запишеш в тази тема. Кураж!
« Последна редакция: Ноември 13, 2007, 12:18:48 pm от Роксана »
« Отговор #292 -: Ноември 13, 2007, 12:08:38 pm »
аз мислех да отида за фм при д-р даскалов в пловдив.не знам дали да изчакам до 25г.с. :ask:
извинявайте ако ставам досадна :D
« Отговор #293 -: Ноември 13, 2007, 12:16:11 pm »
На мен д-р Даскалов ми каза, че за ФМ е добре да отида след 16-та до 20-та седмица. 25-та според мен ще е късно.
Момичета, при мен близнаците са с различни плаценти. Единият е със задна /десния/, а левият е с предна. Движения като, че усещам повече от десния. Левият го усещам един, два пъти на ден. Четох в бг-мамма, че при предна плацента по принцип по-късно се усеща бебето.
При вас различно ли шават?
« Последна редакция: Ноември 13, 2007, 12:18:31 pm от *vera »
*
« Отговор #294 -: Ноември 13, 2007, 12:20:53 pm »
Забелязала съм три вида движение на бебчо... Случвало ли ви се е да усещате това "треперене"? Нормално ли е?
И аз си имам разни движения. :D Понякога и при мен има трептене, но си го обяснявам с по-лекото докосване да стените на матката. Друг път ме рита навътре и чак дупето ми подскача. :D

Кит кат, сори, ама съвсем изключих, че не си от София. Д-р Даскалов е идеален избор, но 25 г.с. ми се вижда късно. Втората ФМ е в 16-20 г.с. и после 22-23 - фетална ехокардиография.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #295 -: Ноември 13, 2007, 12:34:32 pm »
Милички, някой знае ли нещо за janeta? Къде се загуби това момиче?

White, благодаря ти! Винаги отговаряш веднага. :bighug: Треперенето при мен е все едно както, когато някаквъ нерв потреперва, например в крака или на друго място. Не знам дали го описвам ясно.  :oops:
« Последна редакция: Ноември 13, 2007, 12:36:08 pm от Роксана »
*

Ani4ka78

• 220
  • Моята принцеса
« Отговор #296 -: Ноември 13, 2007, 12:42:19 pm »
Кит Кат, мила не се притеснявай относно кистичките На мен също  д-р Георгиев ми каза, че има две, едната по-голяма, другата по-малка и аз много се бях притеснила Щом му няма нищо друго на бебенцето, те развива се нормално и всичко друго си му е наред, значи тези кистички са си нормални, при някои бебета се получават при други не и наистина изчезват до края на бременността Изчакай до 25 гс и иди на фетална за да се успокоиш, макар че при мен до 25 не бяха изчезнали, изчезнаха някъде към 30, тогава вече доктор Стаменов не ги виждаше и каза да не се притеснявам До края на бременността изчезвали
Момичета благодаря за пожеланията, дано бебчето ми се роди живо и здраво и всичко да мине нормално, за това се моля в момента Аз в момента съм в очакване чакам си датата
Благодаря ви за подкрепата!!!
« Отговор #297 -: Ноември 13, 2007, 14:01:42 pm »
Roby, Ani4ka, леко раждане и здрави, пухкави бебенца!
 :goodluck:
На последния преглед в клиниката ме гледа д-р Персенска и не беше много категорична за пола.
« Последна редакция: Ноември 13, 2007, 14:04:27 pm от *vera »
*
« Отговор #298 -: Ноември 13, 2007, 14:37:54 pm »
роксана, и аз усещам различни видове движения на бебето - ръгане, бутане, наместване, ритане, протягане... има и потрепвания, неколко бързи наведнъж. не знам дали са като твоите, но мисля, че не трябва да се притесняваш, радвай се, че бебчо се движи и се забавлява :)
аничка, леко раждане, здраво бебче и бързо възстановяване!
роби, ти докога ще се моташ?! :lol: успех и на теб! :)

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #299 -: Ноември 13, 2007, 14:45:56 pm »
Ани, леко раждане!!!

:crossfingers: