Здравейте и от мен.
Ще задам глупав и може би многократно обсъждан въпрос, но ви моля да проявите търпение, объркана съм и главата ми пуши...
Имам правена ЦС в АГ Варна, заключението е, че едната тръба е запушена в горния си край, или пропуска слабо под налягане, а другата е проходима, но нагъната. Лекарят ми каза, че имаме шанс да се случат естествено нещата, да пробваме по-упорито няколко месеца и ако не се получи и решим - да преминаваме към ин витро. Обърна ми внимание на повишения риск от извънматочна, но не е препоръчвал други изследвания (лапаро по-специално)
Вчера на деня на репродуктивното здраве един от специалистите ми препоръча директно лапароскопия (диагностична), защото се съмнява, че около здравата тръба има сраствания, а друг ми каза или да повторя снимката, или също да направя лапароскопия, за да се види точното състояние на нещата, защото снимките не го убедиха.
Не знам какво да правя, след като 3 години не се получава и имаме очевидно проблем с тръбите, има ли смисъл от това лапаро? Какво като се потвърди проблемът, ще ми помогне ли това? Аз съм почти сигурна, че диагнозата няма да е по-добра отколкото на ЦС, може да се окаже само по-зле. И ако е по-зле, бих ли могла да кандидатствам по фонда с резултат от лапароскопия, ако се окаже, че тръбите пропускат, но са увредени? Май само това виждам като полза...