Длъжна съм да споделя и това, което ми се случи: в началото на януари, 2010, както вече писах, ми правиха ЦС и на нея се видя, че имам сак на лявата тръба. Направиха ми лапароскопия на 02 февруари, установи се, че няма сак и тръбите ми са проходими.
Лапароскопията ми я прави д-р Георги Николов (от Репробиомед) в МБАЛ Св. София (клиниката на д-р Мазнейкова). Много съм доволна от обслужването, обстановката и разбира се резултата. Мога да изказвам само суперлативи за болницата и персонала. Когато ме приеха в понеделник, 01 февруари, влязох със свито сърце, имах горчив опит с болниците, а когато ме изписваха в сряда, 03 февруари, чак не ми се тръгваше
В понеделника доста пообикаляхме по кабинетите докато ме приемат - кръвни изследвания, кардиограма, преглед на бели дробове, мерене на кръвно и разбира се попълване на хиляди бланки. Казаха ми, че мога да постъпя в деня на операцията, но аз не съм от София и за това предпочетох да остана в болницата от предната вечер. Денят преди операцията ядох само кисело мляко и пих много малко вода (по препоръка на лекаря ми). Вечерта си сложих разхлабителна свещичка и благодарение на нея избегнах клизмата преди лапароскопията.
Влязох за операцията в 9ч и в 11ч вече бях будна. Много странно се чувствах, когато ме събудиха - не можех да си мърдам нито ръцете, нито краката. Но след 30 мин. всичко започна да се пооправя. Епикризата получих още същия ден. Към 12ч. ме върнаха в моята стая. Беше ми доста зле от упойката, кръвното ми беше паднало и ми се виеше свят, хубаво, че имах катетър (оказа, че това е най-безобидното нещо от цялата драма). Едва към 18ч успях да стана от леглото, благодареие на един рехабилитатор, който ми показваше упражнения, които да ми помогнат да стана. Почти всеки път когато се изправях, повръщах, но акушерките ми казаха, че само така мога да се изчистя от упойката. Другото е, че съм много слаба - само 42-43 кг и това още повече ми влошава положението. Вечерта ми махнаха катетъра и вече можех да ходя сама до тоалетна.
На другият ден вече се разделих и с абоката и се чувствах доста по-добре. Започнах да се храня и пия. Изписаха ме от болницата. Дадоха ми диск с операцията и 30 дни болнични.
Дано да съм полезна със споделения ми опит.