Аз пак ще се включа по темата.
Здравейте! При мен след лапарото още на другия ден имах кървене и доктора каза да си го броя като нормален цикъл.След това 3 месеца имах що годе нормален цикъл и си имах и ову.Но сега ми е 4 месец имах 10 дни закъснение и киста- най-вероятно и ову не е имало.някай знае ли какво следва след като нещата тръгнаха постаро му- липса на ову,кисти,закъснение на М...?
Май стана много обърконо, дано да сте ме разбрали
Мойта сага (както вече писах)започна като диагностична лапароскопия, ей така просто проверка. До лапарото си имах 25-дневен МЦ като слънце - точен до секундата и прекрасна редовна овулация на 11-12 ден от МЦ, имаме си и 5 инсеминации (защото спермограмата е мааалко под нормата) - и нищо! ... така се стигна до лапарото, да се види дали има нещичко случайно, което не се вижда на УЗИ, пък пречи.
Оказа се, че тръбите са идеални, напълно проходими, но има външни (от матката към коремната стена и от външната страна на тръбите към матката) ципести сраствания, които с лапарото бяха махнати. Операцията ми беше на 17-ти ден от МЦ. Дойде ми още на втория ден след операцията. Към днешна дата знам, че при мен нещата са се развили така: След лапаро е нормално да дойде МЦ, независимо на кой ден, последва уж нормален 24-дневен цикъл. Като ми дойде на 24-тия ден и кървенето премина, последваха 10 чисти дни и хоп... пак много кръв - след преглед се установи, че е цикъл. Така се получавало след ановулаторен цикъл - т.е. 24 дневния (уж нормален) е бил първи след лапарото и е бил без овулация. Докторът ми каза, че не страшно, даже е нормално след операция и стреса покрай нея да има едит такъв цикъл и за да го регулираме ще трябва да пия дуфастон от 12 ден (когато горе-долу е ову-то при мен) 2х1 хапче за 10 дни в продължение на три месеца.
Съжалявам, че се получи дълъг пост, дано на някой да му помогне с нещо моята история.